07 maj 2009

Skönhetstävling, gissa var........

.....i Saudiarabien, naturligtvis.

"Fröken God Moral" är en skönhetstävling som fokuserar på den deltagande kvinnans förhållande till islamisk moral. Den vinnande skönhetsdrottningen kommer att bli den som uppvisar mest hängivenhet och respekt för sina föräldrar, oavsett hur hon ser ut.

"Vinnaren behöver inte nödvändigtvis vara söt, säger en av deltagarna. "Vi bryr oss om skönhet i själ och moral."

Detta års 200 tävlande kommer att undervisas under de närmaste 10 veckorna på teman såsom "Upptäck din inre styrka", "Hur man blir ledare" och "Mamma, paradiset ligger vid dina fötter"

Det finns få skönhetstävlingar i den arabiska världen. Den tjusigaste är i Libanon, regionens mest liberala land, där de tävlande visas upp på TV i hel baddräkt och glamorösa festklänningar och svara på frågor som visar deras självförtroende och allmänna kunskap.
Det fanns ingenting liknande i det ytterst stränga Saudiarabien, förrän " Fröken God Moral" invigdes förra året.
De enda skönhetstävlingar som förekommit tidigare var för getter, får, kameler och andra djur, som syftar till att uppmuntra boskapsavel.


1 Kommentarer:

MS sa...

Det är ju inte så konstigt iofs. Alla vet om arabernas förkärlek till allehanda kreatur. Dessutom så har kvinnorna ett mycket lägre värde än dessa fyrfota objekt för muslimskt beundran. Vad är nästa tävling? Fröken Stenad eller Fröken Batterisyra i Ansiktet?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.