04 maj 2009

Tuvor som stjälper hela lasset

Det är mycket troligt att Obamas beslut om att skydda Chryslers fackmedlemmar kommer att försätta hela GM i konkurs..
De som lånat ut pengar till Chrysler , med deras tillgångar som säkerhet, drar det kortaste strået och facket får "tack för era röster".
De som satsat pengar i företaget har en fordran på 27 miljarder och har blivit lovade 10% av pengarna medan fackets fordran på 20 miljarder kommer att ersättas till 39% och man får dessutom 10 miljarder i kontanter.

De som lånat ut pengar kallas "gamar" när de kräver att få tillbaka pengar enligt gängse konkurslagar och vi hör också att de är "giriga". Obama själv kallar dem "spekulanter" vilket inte har särskilt positiv klang. De som investerar är ondskefulla och giriga eftersom de vill ha tillbaka sina pengar. Det är attityden hos en anti-kapitalist som kommer att rida på vågen och kräva ännu mera regeringskontroll.

I det långa loppet får det till resultat att få människor kommer att låna ut pengar till företag som kan tänkas hamna under statlig kontroll.
Företag som har problem kommer inte att hitta någon som är villig att hjälpa dem.

2 Kommentarer:

MS sa...

Helt klart en oroande utveckling i det stora landet i Väst. Vi i Europa har med all tydlighet sett konsekvenserna av statssocialismen. Sverige och Storbritannien är två exempel. Båda länder bågnar och lider av en stor invandring från Somalia och MÖ. En invandring som urholkar demokratin och ger gapande hål i statskassan. Företagandet minskar och en "braindrain" är att vänta. Många välutbildade britter emigrerar till Nya Zeeland och Australien. Dom har tröttnat på allt högre skatter och den misslyckande invandringen som lett till en dramatiskt ökad brottslighet. Hoppas amerikanarna vaknar upp ur Obama-psykosen snart.

robban sa...

är det inte fackets orimliga krav som gjort att företagen har gått med förlust alt, gett företagen dålig lönsamhet? själva kärnverksamheten dvs tillverka bilar har väl gått med vinst hela tiden eller?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.