11 maj 2009

USA kan inte bli medlem i EU

Vi har nu en statsskuld som är så stor i förhållande till vår BNP att enligt The European Union's Stability and Growth Pact (SGP) kan vi inte bli medlem i EU även om vi ville. Budgetunderskottet får inte vara större än 3 procent och den nationella skulden inte högre än 60% av BNP.

Obama har släppt budgetförslaget nu, (1,500 sidor) och det har så många nollor att det överstiger min förmåga att ens försöka fatta.
3,400 000 000 000.00 dollar.

I stället för att skriva om att pengarna helt enkelt inte finns, fokuserar media sina rubriker på hur fantastisk Obama är som föreslår besparingar på 17 miljarder.
17 miljarder motsvarar hälften av en procent av budgeten.
Regeringens utgifter har fördubblats under de senaste åtta åren och om man inte kan hitta besparingar som uppgår till mer än hälften av en procent har man inte mycket till vilja.
Dessutom är hälften av de föreslagna besparingarna desamma som Bush föreslog på sin tid och som Kongressen inte brydde sig om då.
Bara för att man föreslår en besparing betyder det inte att den godtas och även om kongressen mot förmodan skär ner 17 miljarder kommer den totala budgeten ändå att vara större än tidigare år.
Obama tycks tro att ju mer regeringen spenderar desto bättre är det för landet.

Här är en lista på det Obama försöker skära ner på


1 Kommentarer:

MS sa...

Barack Hussein Obama är iaf populär i arabvärlden. Mer populär än USA självt. Dom gillade väl hans hovnigning inför Kungen av Saudiarabien.

Skrämmande siffror. Vi får verkligen hoppas att USA reser sig efter detta gigantiska underskott. Ett ekonomiskt försvagat USA är en fara för hela den västerländska världen. Undra vad hans kärnväljare kommer att säga när deras socialbidrag kommer att minska pga besparingarna? Åker tillbaka till USA i höst och det ska bli intressant att höra om han har ett lika stort stöd då. Media vrider sig nog som maskar för dom kan inte rapportera allt för negativa saker om Presidnten då de var en stor del i hysterin runt honom som ledde till hans valseger.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.