26 juni 2009

Alla stjärnor har ju någon mysko religion nu för tiden

Michael Jackson var en "enastående artist" säger president Obama som också bröt med det allmänna smickret genom att säga att vissa inslag i Jacksons liv var "sorgliga och tragiska". Ja, nog fanns det underligheter.

I tidningarnas dödsrunor om sångaren Michael Jackson finns möjligen vaga antydningar om hans misstänkt pedofila böjelser, däremot står ingenting alls om hans konversion till islam.

Men det hade han alltså gjort, uttalat de ord som krävs för att bli muslim, "Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans profet". I Jacksons hitlåt "I am bad, I am bad" är det jämförelsevis mer fart och fläkt. Budskapen skiljer sig dock inte mycket.

Så nu är det bara Allah som vet om anklagelserna mot Jackson var sanna eller inte. Faktiskt är det bara i islam som hans hjärta kunde finna fred. Bara där kunde han hitta en grundare av en stor världsreligion som hade sex med en nioåring.

Michael Jacksons sånger och scenframträdanden vädjade till något hos småpojkar, han utstrålade en förståelse av hur det är att vara barn. Deras idoldyrkan liknade förälskelse. Vi får aldrig veta svaret på gåtan, vad som gjorde hans musik så lockande och frånstötande på samma gång. Att han blev konstig av att tvingas stå på scenen som barn är ett för enkelt svar.

22 Kommentarer:

Anonym sa...

Var har ni fått ifrån att han trodde på Islam? Om ni läser om hans barndom osv från böcker från bibliotek så kan ni se att hans mor framförallt studerade en period hos bibelforskarna Jehovas Vittnen och Jacksons när han var liten. Uppenbarligen visste ni inte det.

Anonym sa...

Vad är detta för oseriös sida?Ni pratar ju bara en massa skit?! Om ni någongång besöker ett bibliotek så kan ni läsa om Jacksons barndom, då hans mor studerade med bibelforskare Jehovas Vittnen och även Jacksson som liten, att han skulle va Islam stämmer inte, men däremot hade han inget emot dem. Vad säger ni om eran egen religions grundare? Hade han sex med en 9 årig pojke?Trevligt det låter, inte. Sjuka ni låter. Inte alls säkert att Jackson skulle vara pedofil, han blev ju frikänd på ALLA punkter.

Knute sa...

Nej det var med en flicka. Förresten är islam inte våran religion.

Muhammed gifte sig med Aisha när hon var 6 år och "fullbordade äktenskapet" när hon var 9.
Det står i flera hadither, alltså islams "heliga" skrifter.

Tidningen Dagen 2008-11-21:

Michael Jackson blir muslim. Han ändrar dessutom sitt namn till Mikaeel efter en av Allahs änglar.

Popstjärnans intresse för islam är omskrivet tidigare, men enligt flera brittiska tidningar, däribland The Sun, är hans konvertering nu ett faktum. Det hela ska ha skett vid en ceremoni hemma hos Toto-medlemmen Steve Porcaro i Hollywood. Porcaro skrev för övrigt en del av musiken till Michael Jackson största skivsuccé - "Thriller".

Enligt The Sun fattade Jackson beslutet att bli muslim i samband med en skivinspelning hemma hos en vän. Hans möte med en producent och en låtskrivare, som båda konverterat till islam, blev avgörande för hans beslut.

En imam från moskén tillkallades för att leda ceremonin då Jackson avlade den muslimska trosbekännelsen. En av dem som dök upp för att fira var artisten Yusuf Islam, som slog igenom som Cat Stevens innan han bestämde sig för att bli muslim.

Michael Jackson och hans syskon fostrades som Jehovas vittnen. Brodern Jermaine Jackson konverterade redan 1989 till islam. Och nu ber alltså även Michael, förlåt, Mikaeel Jackson vänd mot Mecka.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=160405

Berit sa...

Al Sharpton missar inte ett tillfälle att spela på ras, så inte heller denna gång:

"Michael Jackson gjorde att kulturen accepterade en färgad man långt innan Tiger Woods, långt före Oprah Winfrey, långt före Barack Obama. Michael åstadkom med musik det som de andra senare gjorde genom sport, politik och television. Och ingen tvist kommer att sudda ut den historiska betydelsen."

Man kan undra om Sharpton skulle försvara vita män som medgett att de gått till sängs med små pojkar?
Man kan också undra hur stolt Jackson var över sin ras när han gjorde sitt bästa för att operera bort alla spår?

www.bohemianrhapsody.dk sa...

Tabloid-pressen er alene med påstanden om at Jackson skulle være muslim.

Jackson har aldrig offentligt udtalt at han skulle være muslim.

Jeg ser ingen saglig grund til at tro at Jackson skulle være muslim.

Anonym sa...

Så galen som han var, är det rätt troligt att han var muslim.

Lisa/

Elof sa...

Bohemian Rhapsody,
MJ resonerade kanske som Obama, om att det var säkrast att inte komma ut ur garderoben med att han sålt sin själ till pedofeten.

Knute sa...

Michael Jackson, den verdensberømte pædofil, død som 50 årig

"Nu ikke tale dårligt om de døde siger du?

Man må godt tale dårligt om de døde, hvis de har gjort noget "dårligt" mens de var i live. Der er vist ikke noget mere "dårligt" end at foulempe et barn.

Til de som siger Michael Jackson ikke blev dømt for seksuel misbrug af mindreårige, vil jeg blot stille det enkle spørgsmål: Ville du lade din teenager eller dit før-teenager barn tilbringe en nat i Jackson hjem uden opsyn?

Ja, ikke sandt.

Måske, hvis man er ivrig efter udgyde en sådan ære over ens søn, så ønsker du også, at benytte dit barn for at opnå en gigantisk betaling, som nogle forældre tilsyneladende i årenes løb gjorde med deres børn ved, at tillade dem at blive med Jackson, og derefter få betaling for at holde mund om misbruget."

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/06/en-verdensbermt-pdofil-dd-50-ar-gammel.html

Knute sa...

Mer från Synopsis Olsen:

For tre år siden ønskede Michael Jackson at konvertere til Nation of Islam, men uheldigvis for ham havde han ikke en arrestordre, og var der uegnet til at komme ind. Imidlertid i november 2003 blev han arresteret af Santa Barberas sheriff på anklage om børnemisbrug, denne arrestation gav ham det stykke papir som han kunne benytte når han ville tilslutte sig nation of Islam. Som vi alle ved er Michael Jackson mere hvid end de fleste kaukasiere så da han ankom til konversionsceremoenier sagde den ærværdige præst Louis Farrakhan, "Hvem har sluppet den jubelidiot ind? Slå den m..... f..... ihjel." Efter han fik at vide at Michael engang havde været sort, angrede Louis og tillod, at den første hvide kunne komme ind i Nation of islam som medlem.

Så i 2005, efter han undgik flere retssager ved at knytte sig til Bahrains royale familie konverterede han til sunni islam. Det er almindeligt kendt at misbrug af børn er lovligt og tilladt i, og en del af dyderne, ved sunnismen. Snart efter besluttede han at bygge en moske nær den kongelige families palads.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/06/medierne-og-et-ddsfald.html

http://plancksconstant.org/blog1/2006/02/how_to_get_a_muslims_goat_sex.html

Knute sa...

För rättvisans skull, Michael Jacksons musik var ju bra, om man kunde ta den till sig, vilket jag ibland kunde, ibland inte. Det fanns en ödslighet i låtar som Billie Jean som stötte bort mig samtidigt som låten fastnade och jag gick och nynnade den.

UltraV skriver:

"En plågad och samtidigt hyllad person har lämnat oss. Jag kan inte förstå att det är sant, han var för ung. Ändå känns det svårt att förstå att han orkat så långt som tills nu, att hans kropp har hängt med. Ständigt påpassad och ifrågasatt och utnyttjad.

Jag älskar hans musik, han var unik på många sätt. Energin i musiken och hans vackra röst tvingade en att lyssna, vare sig man ville eller inte, han var magi.

Jag hoppas du fått den frid nu, den ro som du sökte och som alla förtjänar, Michael!

Fantastiska bilder på Michael Jackson finns på Life.com"

http://ultravs.blogspot.com/2009/06/michael-jackson-ur-tiden-vid-50-ar.html

Anonym sa...

:-D

This is funny. You hate Michael Jackson because he was a muslim!

You should hate him because of better reasons.

Knute sa...

We don't hate him, it's the wrong word. Sometimes, he gave an appealing impression that was difficult to resist. But there are parallels between Islam and his alleged pedophilia.

Peter sa...

Michael Jackson har aldrig bekräftat ryktena om att han skule ha blivit muslim, och jag tror inte på det. Däremot har broderna Jermaine konverterat, och han gav Michael böcker om islam att läsa.

Men Michael har inte offentligt sagt att han verkligen har konverterat. Ett felaktigt rykte, alltså.

Anonym sa...

Under min barndom samt uppväxt haft Michael Jackson som min idol. Jag kan fortfarande nynna och delvis sjunga med i alla hans låtar. Därför kan jag inte se ett samband mellan hans musik, hans liv och Islam. Dessutom lyssnade jag i you tube låten I am bad. Det är tydligt i texten och i musikfilem att den handlar om gäng kriminalitet och den som är BAD är den som är kriminell. I USA har gäng kriminalitet varit länge ett problem. Därför rekommenderas det en omskrivning av texten "Budskapen skiljer sig dock inte mycket." till att Budskapen skiljer sig dock GANSKA mycket.

Jag tror det är så här att det finns en hel del fruktansvärt giriga personer samt elaka och falska personer som tycker att de kan bli kända genom att vara super stjärnors kompisar.

Knute sa...

Anonym, förlåt den den dåliga vitsen. Jag tänkte mer på titeln på låten än innehållet.

Anonym sa...

micheal was good artist and good person, i hope that he dei as a muslim, insha allah

Anonym sa...

Vad rör det er om han var muslim eller inte? Påvekar det er syn på hans musik?
Det är inte första gången en stor artist konverterar till islam, (Cat Steven, Mohammed Ali o.s.v. )
Ni har sån rädsla för islam så ni blir helt galna av tanken att Michel Jackson kunde ha varit muslim.
Vad är grunden i islam? Jo att det finns en gud, kalla honom Gud = Allah, och att Jesus, Moses, Abraham, Muhammed och resterande är profeter.
Sluta vara så skraja och börja läs istället.

Anonym sa...

Underlig var han ju, pervers... och det kanske var som Knute antyder, att det var inom islam som han kunde få förståelse för sex med småpojkar.

Lisa/

Knute sa...

Läs Koranen själv, anonym, och bli skraj. Muhammed var en falsk profet.

Kajsa sa...

Oj, jag blir lite rädd när jag läser här inne.
Snacka om okunniga människor.

Att MJ skulle hitta en förklarning till att "kunna vara pedofil" och "ha sex med små pojkar" inom Islam, haha!
Om ni går tillbax till tiden då Muhammed (SAW) tid så va det inte ovanligt att män gifte sig med unga flickor, detta av många olika anledningar. Och Muhammed (SAW) va en människa, ja en människa en profet och han va sanerligen inte ensam om att gifta sig med en ung flicka. Inom Islam får en flicka gifta sig när hon nått purbateten, alltså fått sin första mens. Men att gifta sig ska vara hennes vilja ( ja jag vet att folk blir bortgifta till höger o vänster, men det är inget som grundas i Islam) Och att muslimer får ha sex med små pojkar, skojar ni?
Nä läs på lite innan ni skriver.
MJ har haft ett intresse för Islam i många år, och inshallah så har han konverterat (som jag själv gjorde för snart 5 år sedan)
Han sjunger även "Give thanks to Allah"

Som någon annan skrev - va inte så jäkla rädda. och om han nu blev muslim så e det inte en anledning för att hata honom. Låt människor välja den religion dem vill.

Knute sa...

Ännu i våra dagar förekommer laglig pedofili, giftermål med 9-åringar, i Jemen till exempel.

Ta avstånd från islam i stället för att konvertera till det avskyvärda eländet.

Amanda Lindh sa...

Detta var ju mycket intressant, väldigt. Jag vet inte vart ni fått allt ifrån mina vänner men ni kan ju skaffa lite bevis. Om det var en domstol vi befann oss i, hade ni kastat ut samma anklagelser där? Utan bevis? Nej tror inte det men jag förstår att ni känner er trygga där framför dataskärmen. Det där med att han konverterat till islam vet jag inte så mycket om men han borde ju ha kommenterat det om detta var sant.
Hans citat i olika låtar och intervjuer tyder ju på att han är kristen. T ex "Jag vill aldrig sluta hjälpa människor som Jesus gjorde, har Michael Jackson sagt i en intervju", "Jesus lärde oss att vi ska älska barnen och vara som barn själva. Att vara ung och oskyldig, ren och rättskaffens. Jesus omgav sig alltid med barn. Det är så jag är uppfostrad, till att tro och efterlikna det" och "Kyrkan var ren terapi (...) Kyrkans ledare behandlade mig precis som de behandlade alla andra. Och de blev aldrig irriterade de dagarna när kyrkans bakersta rader var fyllda med journalister som hade till uppdrag att följa mina steg. De försökte istället att välkomna dem in i gemenskapen. När allt kommer till kritan är även journalister Guds barn".

Men vem vet han kanske ändrade sig? Jesus är ju en profet i både islam och kristendomen. Fast i islam borde väl förebilden syfta mer på Muhammed.

Allt jag vet är att han har fått mig att tro på Gud och Jesus. Han är en ängel från ovan och han har fått mig lycklig.

Till er som säger att han är pedofil och att han har opererat sig vit. Vart är bevisen? Fram med dem på bordet bara. Man uttalar sig inte om saker man inte vet något om. Men ni vet väl att USA:s domstol frikände honom? Och jag kan ge mig på att 90 procent av er aldrig ens funderat över vilket budkap T ex brun utan sol eller solarium ger? Nej, precis. Varför ska det vara etiskt tillåtet att ligga och pressa i ett solarium för att man hatar sin bleka hudfärg. Men när någon blir vit, då är det plötsligt en synd. Och jag tror fortfarande inte att han har opererat sig. Han är en reigiös man som har trott och växt upp med tron på Gud. Det han sjunger om i sina låtar är att acceptera alla hudfärger och människor som de är. Tror ni att han är så dum att han skriver "Black or white" och sedan opererar sig vit. Ni är ju inte nådiga. Men aja har man Aftonbladet som sin livskälla och tro så är det ju klart att man blir hjärntvättad lätt. Ni har nog ingen aning om en journalists tänk och överdrift. Jag har själv varit där så jag vet hur vi tänker och hur mycket vi överdriver. Öppna bibeln istället, det gjorde jag och har lärt mig att man inte dömer människor. Han levde på andra sidan jordklotet. Ni vet INGENTING om hans vardag mina vänner. Så snälla låt oss be för alla fördomar i världen och allt hat. Gud välsigne er.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.