08 juni 2009

Americanism vs. Islamism:


Tyvärr har många amerikaner glömt att Amerika grundades av människor som flydde religiös förföljelse.
Amerika är inte bara en flagga, det är inte bara våra media, MTV, "rock and roll" eller blå jeans. Det är en bild av religiös och politiska frihet och friheten att vara och uppnå det man vill, med lika möjligheter för alla. Denna tillgång är inte dikterad av rikedom, religion eller andra oföränderliga kännetecken.
Det är vad islamisterna fruktar mest.

"Islamistisk" innefattar inte nödvändigtvis bara terrorister, och att bara fördöma terrorism gör inte nödvändigtvis en persons ideal förenliga med amerikanska och västerländska ideal. Fördömandet av terrorism - behandlingen av kvinnor, barn, civila och icke-uniformerade människor för att uppnå politiska syften- för bara fram till en diskussion om vad som är humant..
Den grundläggande orsaken till terrorismen är drömmarna om den politiska islamiska staten, och vi måste förstå vad denna stat innebär.
Det kan vara en fascistiskt stat som tror på den totalitära eller auktoritärt införda islamiska lagen i hela samhället eller en demokratisk islamisk stat, som tror på ett parlament, val, avvikelser och debatt. Dessa två olika typer av regeringar identifierar den som en islamisk stat, eftersom källan till lagen är desamma: Koranen och traditionen, eller sunnah från profeten.

En sunnah kan ge riktlinjer i det personliga livet, för den sista viljan och testamentet, för äktenskapet, för det äktenskapliga kontraktet. Men det är något som man väljer för sitt eget hem. Om man överföra detta till regeringsnivå ger man religiösa ledare exklusiv tillgång till lagstiftning, regleringar och offentliga och rättsliga handlingar. Om icke-präster vill få tillträde, måste de skolas i sharialagarna.
Lika viktigt som det är för västerländerna att demokratisera Mellanöstern, lika enkelt missar vi båten om vi tror att vi kan lösa problemen i Mellanöstern genom att enbart förmå dessa länder att ha val och bilda parlament. Vi måste också få igenom idéer om frihet, rättigheter och respekt för individer och att de ibland ställer sig över samhället. Den sistnämnda principen är en som kom till västvärlden genom Upplysningen.

Om inte muslimer förstår att deras tro inte hotas av upplysningen och respekt för individen, kan vi inte vinna det här kriget.

Ibland när vi lägger fram dessa idéer, presenterar vi dem bakom den amerikanska flaggan. Men att vara patriotisk innebär inte nödvändigtvis att se till det bästa vad gäller frihet och rättigheter i Amerika. Islamiska organisationer som syftar till att representera muslimer kan ha en vision för Amerika som helt enkelt tar vår flagga och genom att lägga till en halvmåne, förvandlas landet till en islamisk stat. Vissa i de muslimska befolkningsgrupperna kallar detta skräckpropaganda eller överdrift, men det islamistiska samhället bör inte tillåtas att gömma sig och låtsas vara offer. Snarare bör de engagera sig i dessa frågor om den religiösa lagens roll i det offentliga livet.
Medan de allra flesta muslimer har jämställts och reformerat sin egen praxis, genom att de lever i Amerika, har de ideologiskt fått friheten men inte medlen och förmågan att förstå det liv de lever i dag.

mera av Zuhdi Jasser.....

Nedanstående kommentar från ett tidigare blog-inlägg var inspirerande:

'Gud hjälp oss från äkta idioter som ni som trots att ni gör som de svsga har alltid gjört genom tiden och med det menar jag att ni svälja elitens gamla lögn och det är att en föraktad minoritet (oftast invandrare men judar också tidigare) är skildig för allt som är fel i samhället istället för de (politiker eller de rika)som bestämma och styra.
I USA historia har alla invandrare fick utstår föredom mot de och i sena 1700 talet var det just tyskarna vems kultur kände främmande och hotful för de Engelsk majoriteten. Sedan var det irländare och italianerna i sena 1800 talet och borjan 1900 talet. Sedan judar, polackerna Svenner etc och nu mexikaner. Här är det Muslimerna trots att det är USA som började hela terror kriget

1 Kommentarer:

MS sa...

“Det är vad islamisterna fruktar mest.”

Andra saker som islamisterna fruktar.

Konst, musik, poesi, litteratur, ett glas vin, vetenskap, god mat, framsteg, utveckling, glädje, äkta kärlek mellan människor, kärlek till sina barn, vänskap, sex, skratt, ömhet, gemenskap ....

Dvs allt som gör livet värt att leva. Om man förnekas detta och istället blir hjärntvättad med hat och ondska så är det inte konstigt att MENA- världen ser ut som den gör. Det är inte heller så konstigt att så många muslimer har svårt att anpassa sig i väst då dom inte är vana att njuta av livet. Hatet mot oss i Väst och vårt sätt att leva bygger nog till en stor del på bitterhet över dom saker dom måste förkasta och försaka i Allahs namn och en avundsjuka att vi inte ber om ursäkt för att vi älskar allt det goda i livet.

Usama Bin Laden sa att det som skiljer islamisterna och amerikanerna åt, som här får symbolisera Väst, är att vi i Väst älskar livet medens dom älskar döden. Det säger väl allt om deras uppfattning om livet och den obefintliga respekten för människoliv som dom så ofta visar med terrordåd och i Sharialagar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.