30 juni 2009

Ännu ett skattehöjarparti - välkommen i gänget

I en artikel i SvD beskrivs Piratpartiet så här av Roland Poirier Martinsson:

"På samma nivå profilerar sig nu ett knippe högljudda debattörer i ett tonläge som påminner om barn som för kittlingens skull försöker övertyga varandra om att det finns ett spöke i garderoben. EU och svenska staten driver igenom lagar som leder till internets undergång! De vill stänga av dig från internet! Demokratin dödas! Kreativiteten kvävs! Livet mäts, vägs och snart kommer de efter dig!

Varsågoda, en postmodern masspsykos iscensatt genom sociala medier."

En träffande beskrivning av piratpartisterna, men han undervärderar hoten mot yttrandefriheten. Antag att han skulle vilja kritisera islam och invandring? Han skulle nog först överväga att uppträda anonymt för att inte råka illa ut. Pornografers och fildelares problem är små jämfört med de problem för demokratin det skulle bli om dissidenter blev tvungna att skicka brev med snigelpost igen.

Roland Poirier Martinsson ställer också en fråga till piratpartiet:
"Ett test: jag påstår att det viktigaste för att säkra integriteten är sänkta skatter. Då förs makt från staten till civilsamhället. Sammanhang – familjer, församlingar, företag, föreningar – stärks, som kan stå emot statens intrång. Hur förhåller sig PP till det?"

Piratpartiets Christian Engström svarar på sin blogg som har det tjusiga namnet Pirate MEP elect:
"Medborgarrätt är viktigare än skattesatser. Vi håller inte med om att den exakta nivån på fastighetsskatten skulle vara viktigare än att bevara rätten till privat korrespondens.

Tvärtom är Piratpartiet bildat just som en reaktion på politiker som är beredda att sälja ut de grundläggande demokratiska friheterna för att få vara med och bestämma om de sista decimalerna i skattesatserna."

Det var ett dåligt svar som avspeglar fildelarpartiets gratisfilosofi. En som genomskådat den är Brynte:
"Klubben för gratisätare välkomnar en ny medlem. Rickard Falkvinge, Piratpartiets ledare och tillika självutnämnd "ultrakapitalist" har anställt sig själv som assistent åt sin EU-parlamentariker Christian Engström. Den blygsamma lönen ligger enligt Aftonbladet på 188 000 kronor i månaden.

Att de så snabbt kom in i etablissemangets vanor med parasiterande på skattebetalarnas bekostnad är inte förvånande. Att ta frukterna av andras arbete är ju en bärande idé i deras parti. Det och en tilltagande förföljelsemani."

PP får sosseklapp på huvudet, skriver Varjager-bloggen:
"Mona Sahlin hyllar Piratpartiet och nyttan med partiet i en chatt från Almedalen, politikernas egen Pridefestival."

Det finns likheter mellan Piratpartiets uppdykande just nu och Miljöpartiets en gång i tiden. Allt för många goda krafter lockas att hoppa på ett tåg som går ner i avgrundsvänstern. Den gången utmanövrerades det vettiga alternativet för missnöjda väljare, Ny Demokrati. Och nu när Sverigedemokraterna är på gång, har vänstern hittat "medborgarrätt på internet" som de tar sig an på samma resultatlösa sätt som de gjorde med "miljön". Etablissemangets nyttiga idioter. 


Läs också: Barnporrmisstänkt tysk socialdemokrat blir pirat

16 Kommentarer:

Berit sa...

Anonym, som vanligt när du inte har fakta att komma med tar du till glåpord. Det duger inte!

Rolig Invandrare sa...

Vad är detta? Jag kom hit eftersom såg din blogg som länkar en av sydsvenskans artiklar. Jag trodde jag skulle komma till en liberal blogg, inte till en främlingsfientlig blogg.

Det är inte så schysst att länka din blogg till SDS när detta handlar inte alls om det som björklund sa om skitlöner till unga! Det är inte så hederligt! Jag trodde ni SD:are hade heder eller vad det nu kan kallas!

/En invandrare som älskar SD:are

Friheten kostar allt sa...

Men lilla vän, det handlar om medborgarrätt och inte gratis fildelning.
Även om fildelningsdebatten har kanaliserat mycket av piratpartiets åsikter är medborgarrätten hela tiden varit överordnat allting annat.

Ha en fin sommar

Knute sa...

Jag anser att detta är en ganska liberal blogg, och definitivt inte en främlingsfientlig blogg, det finns överhuvud taget inget främlingsfientligt i det jag skrev i inlägget.

Liberal i meningen frihet, t ex yttrandefrihet på nätet.

Angende länken till SDS, här är rätt länk:

"De tre rödgröna partierna kommer innan nästa val att enas om att återinföra förmögenhetsskatten och höja inkomstskatten."

http://sydsvenskan.se/sverige/article449342/Rodgron-skatt-for-30%E2%80%89000-villaagare.html

Knute sa...

På tal om "skitlöner till de unga" så handlar det om lärlingar och lärlingslöner, ett system som sossarna tog bort men som har fungerat sedan urminnes tider, och som andra länder behållit.

Hellre halv lön som lärling och utsikt till fast jobb, än bidragsberoende resten av livet.

kras sa...

En artikel bestående enbart av smutskastningscitat som i sin tur innehåller faktafel. Jag vet inte vad jag ska säga.

Anonym sa...

Hej!

Jag tror att de 188 000 som du refererar till är vad man får att anställa en stab för. De får således så vitt jag vet inte användas av ledemoten själv. Däremot får Engström 70 000 - 140 000 i egen ficka beroende på hur mycket han är i parlamentet. Han har dock utlovat att skänka bort 10 % av sin lön.

-Manonym :-)

Knute sa...

Kras, jag tycker det du ska säga är vad du anser vara faktafel, och vad smutskastningen består i.

Anonym sa...

Hur har hans svar med gratisfilosofi att göra? Helt otroligt att du kan göra en sådan koppling.

Knute sa...

Engströms ointresse för skattefrågor är illavarslande. Det är en villvarelse som många politiker har, att statens pengar är gratis och kan användas till diverse projekt över huvudet på dem som betalat dem i skatt.

Inte minst inom EU är det så. Margot Wallström har satt sprätt på miljarder euro på EU-medborgarnas vägnar, plus att hon kan dra sig tillbaka med 50 miljoner kronor inklusive pension till sig själv.

Anonym sa...

Inget av det enström tog upp där kommer kosta mer pengar. Du får fortfarande förklara hur du gjorde kopplingen tycker jag.

Knute sa...

Ointresset för skattefrågor, som jag skrev. Han kanske är sån som inte tittar på prislappen. Undrar om han kollar bäst-före-datum?

Anonym sa...

Jag tänker ärligt talat inte speciellt mycket på hur mycket av min lön går till skatt. Berör mig inte så mycket. Då har jag också en sådan där "gratisfilosofi" enligt dig? Gör det mig girig alltså? :)

Knute sa...

Anonym, om du är representativ för piratpartisterna stärker det min tes att Piratpartiet tillhör vänsterblocket och kommer se till att vi får en sosseregering nästa år och för eviga tider.

STRAFFSKATT FÖR DE FATTIGA

"På DN Debatt idag lovar oppositionen att ”slopa jobbskatteavdraget”. Oppositionen är bra på nyspråk men den här gången är det mer än bara fina ord som kommer genomföras. Nu sträcker sig de rödgröna efter din plånbok.

En genomsnittlig undersköterska tjänar 19 000 kr/månaden. Enligt jobbskatteavdrag.se har hon fått en nettolöneökning på 1861 kronor i månaden. Nu sträcker sig Ohly, Eriksson och Sahlin efter dessa slantar.

Nästan 2 000 kr/mån förlorar en undersköterska som kämpar med att vardagen ska gå ihop. 2000 kr/mån mindre till barnen, till utflykter med familjen eller kanske att lägga undan en slant.

Per år förlorar vårdbiträdet 22 332 kronor. Det är en bra bit på väg till en resa för familjen, en reparation på huset eller kanske en ny bil.

Dessa skattehöjningar slår hårt mot alla som arbetar. Men främst slår de mot de som ligger på marginalen, de som idag står på egna ben och försörjer sig själva. Med oppositionens politik får de återigen gå med mössan i hand och be om bidrag för att klara sig.

Och nu kommer då 10 000-kr frågan – vad ska pengarna användas till? Man ska göra ”investeringar i förnybar energi”. Och så utbildning. Arbetslösheten ska döljas genom att svenska folket återigen ska sättas i förnedrande arbetslöshetsåtgärder.

Det finns en anledning till att Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Lars Ohly inte är företagsledare. Så när de pratar om att ”investera i jobb” är det dags att dra öronen åt sig. Arbetslösheten är större än att den kan räddas med offentligt finansierade jobb.

Men jag ser fram emot att oppositionen ska gå till val med udden riktad mot de svagaste. 20 000 kronor per år vill Ohly, Wetterstrand och Sahlin ta från en undersköterska som kämpar för att få vardagen att gå ihop."

http://blogg.svansbo.se/2009/07/03/straffskatt-for-de-fattiga/

Anonym sa...

Du drar otroligt konstiga slutsatser. Bara för att man inte tänker speciellt mycket på hur mkt skatt man betalar betyder inte att man vill betala mycket. Bara för att man som politiker inte bryr sig om skatter betyder inte att man vill höja dem.

Jag tillhör inget block, inte än iaf. Piratpartiet innehåller för övrigt folk från båda blocken.

Knute sa...

Okunskapen om historien är massiv, inte underligt att politikerna tror att det är riskfritt att importera 100.000 muslimer om året, med resultat att islam kommer att härska i Sverige om ett årtionde eller två.

Detta skrevs redan år 1955:

“These Arab Islamic countries do not suffer from poverty or disease, or illiteracy, or exploitation; they only suffer from the worst of all plagues: Islam. Wherever Islamic psychology rules, there is the inevitable rule of despotism and criminal aggression. The danger lies in Islamic psychology, which cannot integrate itself into the world of efficiency and progress, that lives in a world of illusion, perturbed by attacks of inferiority complexes and megalomania, lost in dreams of the holy sword. The danger stems from the totalitarian conception of the world, the passion for murder deeply rooted in their blood, from the lack of logic, the easily inflamed brains, the boasting and above all: the blasphemous disregard for all that is sacred to the civilized world…their reactions – to anything – have nothing to do with good sense. They are all emotional, unbalanced, instantaneous, senseless. It is always the lunatic that speaks from their throat. You can talk “business” with everyone, even with the devil. But not with Allah…This is what every grain in this country shouts. There are many great cultures here, and invaders of all kinds. All of them – even the Crusaders – left signs of culture and blossoming. But on the path of Islam, even the trees have died.”

http://snaphanen.dk/2009/07/05/»selv-træerne-dør-pa-islams-vej«/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.