04 juni 2009

En grön Hummer

För att rädda planeten måste vi bli gröna, eller hur. Fylla luft i däcken, diska alla tomburkar, fylla garaget med gamla flaskor och köra flera km. till en sopsorteringsanläggning.
Sluta använda bensin och kol och låta vår gröne president bestämma vilka bilar vi ska klämma in oss i.

Därför tar han över GM och säljer bilen Hummer till kineserna. Kineserna är ju kända för att vara miljövänliga och ett föredöme när det gäller föroreningar, eller?

Den bränsleslukande Hummer tas nu över av Tengzhong som har som mål att utveckla produktionen och öka antalet Hummer-ägare i Kina vilket hittills bara är 10 personer.
(GM letar också efter köpare till Saturn och Saab.)

Så när vår grönaste president säger att han ska rädda världen, förvandla GM till den grönaste biltillverkaren och "göra sig av med Hummer" så betyder det bara att han flyttar problemet till det "miljö-vänliga" Kina.
Blir det någon skillnad i "global uppvärmning" om Hummerbilarna förorenar i USA eller Kina?

Kineserna säger att de ska satsa på bränsleekonomi; etanol och andra alternativ och jag kan se framför mig hur 10-åriga kinesbarn står på rad och plockar samman bilar så att de blir billiga nog för alla att äga.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.