05 juni 2009

Ett fildelarparti

Från Snaphanen:

Jag har tidigare skrivit att Sveriges problem är att befolkningen är avpolitiserad av 70 års socialdemokratisk hegemoni. Är det inte värre att vara en demokratisk analfabet, än en känslomässig, jfr Bergman. Så får man detta. Skratta eller gråt:

"Piratpartiet fortsätter att vinna mark i väljaropinionen inför EU-valet på söndag. I två nya mätningar som publicerades på fredagen får partiet 8,2 respektive 6,1 procent av väljarsympatierna." sds5 Kommentarer:

Knute sa...

Jag har också använt Pirate Bay. Än sen då, för den skull finns ingen anledning att rösta på ett kryptokommunistiskt parti som anser att "egendom är stöld", för att citera 1800-talsfilosfen Proudhon. För övrigt var det som jag laddade ner sådant som inte går att köpa, knappt ens på nätet. I det avseendet fyller fildelningen en viktig funktion för att bevara gamla filmer och skivinspelningar.

Anonym sa...

Hej Knute

1) Piratpartiet anser inte att egendom är stöld.
2) Piratpartiets agenda är framför allt integritetsfrågor, inte fildelning.
3) Om inte politikerna stoppas från att införa ett totalt övervakningssamhälle, så kan du glömma de där grejerna "som inte går att köpa, knappt ens på nätet"

Knute sa...

Piratpartiet har ökat enormt snabbt i samband med rättegången mot The Pirate Bay, så nog är gratis film och musik på nätet en hjärtefråga för anhängarna. Vuxna människor som lever kvar i sin pojk- och flickrumsvärld.

Att kämpa mot ett "totalt övervakningssamhälle" låter ädelt och fint men kommer inte få något resultat eftersom det är lösryckt ur ett större sammanhang, där eurokraternas övervakning av oliktänkande ingår.

Flera av piratpartisternas representanter har förbindelser med syndikalister och våldsvänster, och därmed är de i grund och botten för EU-systemet som använder sig av dessa nyttiga idioter för att genomföra islamiseringen av Europa.

Elof sa...

"PP är ett jävla skräpparti som lockar små barn

precis som mcdonalds lockar barnen med att man får en leksak till maten.

SD behövs i riksdagen."

http://www.fragbite.se/?threadID=770247

Patrik BP Andersson sa...

Tja, själv var jag kristdemokrat innan de gjorde bort sig fullständigt med FRA-lagen och den perverterade form av IPRED som drevs igenom.

I mitt fall handlar det om att jag sätter en grundbult i ett fritt, demokratiskt styre högre än någonting annat, eftersom utan dessa grundbultar finns det heller inget fundament att driva några andra frågor ifrån.

Varför tror du fildelning/upphovsrätt finns med i PPs program?
Att det i sig är viktigt?
Det är det inte.
Däremot förutsätter dagens lagstiftning total övervakning av samtliga medborgare, eftersom dagens teknik inte ens kunde föreställas när grunderna skrevs, för att alls vara tillämplig.
Därför räcker det inte längre med att revidera ett koncept som är baserat på tryckpressen, utan ett helt nytt system måste tas fram baserat på digitalkopiering.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.