22 juni 2009

Ett försök att ge svar på tal

Docent Alf Ronnby från Göteborgs universitet har begått en krönika i Jyllands-Posten där han gör sitt bästa att beskriva svenskarna som en okunnig hop. I synnerhet skåningarna förstår inte hur bra det är med EUs obegränsade maktövertagande, och hur bra det är med obegränsad invandring från Muhammedanien.

Varför fortsätter då svenskarna att val efter val rösta på de sju riksdagspartierna? De som genom Lissabonfördrag och massinvandring förråder vårt land. Det beror på att sådana som Ronnby hjärntvättar oss. Enträget hamrar de in att det skulle vara "populistiskt" och "främlingsfientligt" att koppla ihop invandringen med den stigande arbetslösheten, och att man därför inte ska rösta på Sverigedemokraterna.

Sverige har över 30 procent ungdomsarbetslöshet medan Danmark ligger under 10 procent. Skillnaden går inte att förklara enbart med den ekonomiska krisen eftersom den drabbar båda länderna. Förra året invandrade 100.000 människor till Sverige, i år väntas ännu fler.

Kriminaliteten då? En följd av öppna gränser, erkänner Alf Ronnby. Men värre är att det skulle kunna ge röster till Sverigedemokraterna. "Otrygghet och rädsla leder till intolerans och krav på lag och ordning."

Lag och ordning är förstås inte politiskt korrekt. Vi ska vara toleranta mot de intoleranta. Ja, folk vågar ju inte säga ifrån. Men skönmålningarna är långt från den verklighet folk lever i.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Norrmännen överger vänsterpartierna och röstar på Frp, Fremskrittspartiet.

"Stormen som traff i Danmark i 2001, er nå i ferd med å blåse inn over Norge. De brede lag slår tilbake mot de kulturradikale sannhetsforvalterne. Denne kampen utkjempes langs fire hovedakser: kultur, utdanning, utenriks og justis. Det er her de kulturradikales tanker har slått mest gjennom."

http://www.document.no/2009/06/kulturkampens_kilder.html

När kommer stormen till Sverige? För sent?

Knute sa...

Jag är lite konfunderad, är detta samma person:

Alf Ronnby: Kalibers journalistiska haveri

http://imittsverige.blogspot.com/2009/04/alf-ronnby-kalibers-journalistiska.html

http://imittsverige.blogspot.com/2008/05/alf-ronnby-europa-under-attack.html

http://imittsverige.blogspot.com/2008/05/alf-ronnby-europa-under-attack-2.html

Knute sa...

Politikens danskerområder


Politiken har en klumme, der hedder Godt Sagt, hvor man fremhæver debatindlæg fra andre medier man mener siger noget godt. Torsdag fremhævede Lars Trier Mogensen et indlæg fra docent Alf Ronnby, der i Jyllands-Posten havde doceret følgende

»Sverigedemokraterna står stærkest i Sydsverige og især i Skåne. Hvorfor er SD så stærkt et parti netop i dette gamle danskerområde«, spørger Ronnby og forsøger selv at svare:

»Nazistiske kræfter var aktive i Skåne i 1930′ erne og højrepopulistiske bevægelser på et senere tidspunkt, hvortil kommer nogle lokalpatriotiske partier på højrefløjen.

(…)

»Undersøgelser viser, at der i Skåne er større modstand mod indvandring end i Sverige som helhed. Lokalpatriotismen er velkendt og omfattende i Skåne«

Skåne er nu pludselig en del af Danmark og det burde, skriver Mogensen, “glæde de ældre folk (…) såsom Ole Hyltoft og Søren Krarup“.

Det er altså absurd at fastslå en national sammenhørighed med det, der engang var Danmark med mindre de bosiddende mennesker opfører sig uartigt. Så er det pludselig danskerområder. Danskhed i sandhed ophøjet til ideologi.

http://monokultur.dk/2009/06/19/politikens-danskeromrader/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.