12 juni 2009

Ett tips - boende i Västra hamnen Malmö samlas och spelar brännboll

Med anledning av det hot om våld och vandalism som för närvarande hänger över området Västra hamnen i Malmö, tänkte jag bjuda de boende på ett gratis tips som kanske kan bidra till att lätta upp stämningen i området.

Samlas på gator och öppna platser och spela brännboll på lördag kväll den 13/6 2009. Lämplig utrustning hittar ni på Biltema och Stadium. De har hjälmar, knäskydd, handskar, ryggskydd mm. För säkerhets skull bör ni spela med skumgummibollar, det finns mycket glas i Västra hamnen, men välj rejäla bollträn så ni får fart på bollen i den kraftiga vinden.

Se till att samordna spelet, kanske kan ni skapa en helt originell speltyp som går ut på att spelarna samlas utanför sina respektive fastigheter, och sedan slår bollen från gata till gata. På så vis finns ni över hela området och engagerar alla. Bjud även in vänner och släktingar!

Om det skulle råka vara så att ni bevittnar olagliga handlingar under kvällen, kan ni ju också passa på att ingripa. På så vis slår ni två flugor i en smäll och förenar nytta med nöje! Se dessa länkar för tips hur man kan bete sig då:

Envarsgripande
Nödvärnsrätt

Ni skall nog inte lita alltför mycket till att polisen ingriper om det inte rör sig om riktigt allvarliga saker som pågående mordförsök eller liknande. Om er egendom hotas eller om ni får stryk skulle åtminstone inte jag våga gissa att de automatiskt ingriper. Polisens agerande vid uppror här i Malmö det senaste året tyder på att ribban ligger väldigt högt för ingripande.
Passa på att fotografera det som händer. Det är inte förbjudet att fotografera människor i offentlig miljö, det är bruket av bilderna (tex att man lägger ut dem på internet eller lägger dem i egna register) som är olagligt. Att bistå polisen med privata bilder är lagligt. Läs om fotografering i offentlig miljö på:

Fotosidan.se - Vad får man fotografera?

Ett tips är dock att inte använda den dyraste systemkameran. Det vore tråkigt om ni fick en brännboll rakt i objektivet!

Bra att ha som skydd mot brännbollar. Artiklarna finns hos Biltema och Stadium:Crosskydd
Biltema, art nr 82-288, 399 kr


Skydd mot de friska öresundsvindarna då man spelar brännboll med grannarna.
Biltema, art nr 82-166, 99.90 kr


Hjälm med ögonskydd, inga bollar i skallen tack!
Biltema, art nr 82-194 - 197, 399 kr

Set med armbågs- och knäskydd, med dem kan du kasta dig på vilket underlag som helst då du ropar "Bränd!".
Biltema, art nr 82-291, 139 krBasebollträ "Point Zero"
Stadium, 129 kr

14 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Så kul, LP, fyndigt!:)

Hm sa...

Har inte hört talas om att det skulle vara särskilda problem med västra hamnen i Malmö. Kanske det finns någon länk eller annat som kan ge information till en fåkunnig. Brännbollstipset förtjänat definitivt ett hedersomnämnande, mycket bra!

Anonym sa...

Kanon. Bodde jag där vore jag självskriven i laget. Point zero är ett bra slagträ med mycket tyngd och liksom lite respons. Det liksom sjunger till när man får in en ren träff.

Jack sa...

hahahahhah riktigt bra skrivet och jag hoppas verkligen att det blir rikligt med "brännboll" som får konsekvens för "nya spelare" långt och smärtsamt

LP sa...

@ Hm

Läs "Reepalus yngel vandaliserar Västra hamnen?" här på EKP:

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/06/reepalus-yngel-vandaliserar-vastra.html

Anonym sa...

Klockrent

Naivtive sa...

Tragisk balansgång mellan uppvigling och regelrätt självförsvar. Vi har alla en rätt att försvara egen och andras liv och egendom. Man har även "rätt" till excess. Dvs att det kan gå lite väl långt om man svårligen kan besinna sig. Det får mig att tänka på bärsärkargång.

Om jag hade stått vid något som jag hade haft anledning att försvara och betvivlat polisens vilja och förmåga samtidigt som tidigare erfarenheter är vandalism och misshandel... jag kan tänka mig att man blir lite adrenalin-stinn i blodet som sjuder i kroppen.

Att vi skall behöva göra omskrivningar om självförsvar när uppenbarligen inte samhället har på sin lott att upprätthålla allmänhetens försvar utan i stället brottslingarnas? Vad i hela helskotta har hänt med detta landet och landet lyder under en moderat justitieminister?

Anonym sa...

Borgarklassens medborgargarde kommer inte att skonas.

Anonym sa...

Var det inte beväpnade, svartklädda och maskerade människor som rikemansgardet ville undvika att ha i sina fina områden? ^_^

Giles sa...

Så lite det krävs för att borgarklassen åter skall upprätta sin gamla fascistiska garden...

Fast för er är det väl bara en lek, er klass är ju inte på långa vägar hotad. Tvärt om så är ni starkare än någonsin, i.s.f. är utveckligen än mer oroande.

Riktig arbetare från Landskrona sa...

Helt seriöst, vilken värld lever vissa folk i? Detta är inte år 1910...borgarklass? garden? För helvete, RTS, eller vissa av deras representater åtminstone, verkar helt insöande i sin egen-konstruerade fantasivärld...

Anonym sa...

Kanske tittar ett par Folkfrontare förbi för att diskutera kravallteknik med "medborgargardet". Misstänker att ni kan behöva lite tips mot RTS ;)

För övrigt ser vi inte detta som en "klasskamp" utan bara som patetiskt uppvisande av tonårsuppror hos de "röda". Förstöra andra människors egendom för att majoriteten av er inte ens kan behålla ett hederligt arbete känns inte så revolutionärt. Men men, nu skall ni få däng av "fabbo blå" som vanligt. Det tycker ni ju om.

Kul att se hur de boende regerar. Jag tror tyvärr inte på någon stor uppslutning. Men låt oss hoppas att jag har fel.

Anonym sa...

Relativt lugnt i Västra Hamnen, sa polisen som gått man ur huse för att ...

Lokalbefolkningen i stort antal hade också anslutit sig till ... Gissa vilken sida!

Men som sagt relativt lugnt ... vilket det inte var i närliggande områden senare på natten.

Äsch, läs SDS och SkD och malmöbloggar om ni inte redan gjort det!

Sune

Anonym sa...

Relativt lugnt i Västra Hamnen, sa polisen som gått man ur huse för att ...

Lokalbefolkningen i stort antal hade också anslutit sig till ... Gissa vilken sida!

Men som sagt relativt lugnt ... vilket det inte var i närliggande områden senare på natten.

Äsch, läs SDS och SkD och malmöbloggar om ni inte redan gjort det!

Sune

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.