13 juni 2009

Expos och DN:s hets mot Sverigedemokraterna

av Inger-Siv Mattsson

Den 1 juni skrev Exposkribenten Lisa Bjurwald i DN om Sverigedemokraternas kandidat för EU-parlamentet Elena Yurkovskayas uttalanden i radioprogrammet Kaliber.
Hon har bl a sagt att ”de flesta som invandrar till Sverige kommer från stenåldern, måste läras att inte äta med händerna och det enda de duger till är att skrapa tuggummi från gatorna.

Jag ber att i detta sammanhang få erinra om följande uttalande: ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar som kommer från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land. /…/ Jag vill visserligen inte nedvärdera en huvudjägares kultur men en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare.”
Är detta ytterligare ett rasistiskt citat från en sverigedemokrat?
Nej. Detta sade den uppburne toppdiplomaten och socialdemokraten Sverker Åström i DN 1990.
Jag föreslår att Bjurwald citerar detta uttalande nästa gång hon skriver om Sverigedemokraternas ”stenåldersåsikter.”

Bjurvald har även noterat att Elena Yurkovskaya ”tror att många invandrare har över 2 000 parasiter i sin kropp.” Faktum är att av de 554 nya fall av TBC som Socialstyrelsen konstaterade 2008 var 83 procent av de insjuknade födda utomlands – varav 50 procent kom från Afrika – främst Somalia.

Dörr stängs för SD

Den 3 juni hyllade Lisa Bjurwald Fredrik Reinfeldt för att han ”stängt dörren för samarbete med främlingsfientliga Sverigedemokraterna ” om de skulle komma in i riksdagen 2010.
Bjurwald uppmanade vidare ”riksdagspartierna att satsa på att ta aktivt avstånd från SD och deras åsikter.”
Man kan ju undra hur Bjurwalds, DN:s och riksdagspartiernas demokratisyn ser ut? Jag trodde i min enfald att allmänna val är till för att folket skall få säga sin mening genom att rösta på de partier man vill ha in i riksdagen. Och att denna mening skall respekteras av övriga partier. Men det anser tydligen inte frk Bjurwald.
I sin egenskap av politiskt parti är Sverigedemokraterna givetvis en del av det demokratiska samhället och skall behandlas som vilket annat parti som helst. Allt annat hör hemma i samhällen med helt andra regimer. Diktaturer brukar de kallas.

Inga dörrar stängs för vänstern

När får vi höra frk Bjurwald uppmana riksdagspartierna att ta avstånd från vänsterpartiet och dess mörka förflutna?
Dvs den (blod)röda terrorn med sitt politiska repressionssystem innefattande bl a folkmord, massakrer, summariska avrättningar, tortyr, förföljelse, deportationer och utrotning av oliktänkande, internerings- och dödsläger (Gulag), tvångskollektiviseringar och hungersnöd.[1] Partiets övervintrande kommunister - med partiledare Ohly i spetsen - har så vitt jag vet aldrig på fullt allvar tagit avstånd från sina odemokratiska partibröder i Sovjet, Kambodja, Nordkorea, Laos, Kina, Kuba etc etc. Eller för den delen på närmare håll i Sovjets ockuperade f d lydstater i Central- och Sydosteuropa.
Varför ifrågasätts aldrig den människosyn vänstern representerar?

Inga dörrar stängs för muslimska terrorister

Den 9 maj skrev Bjurwald under rubriken ”Europa står passivt när hatet breder ut sig” om en paneuropeisk ”antiislamiseringskongress” som hållits i Köln.
Bjurwald talar om ”arrangörernas nazistiska kopplingar” och skriver ”När de rasistiska partierna gaddar ihop sig mot vad de uppfattar som Europas gemensamma fiende och med detta hatiska budskap lyckas lägga beslag på politiska mandat från norr till söder, är frågan mer angelägen än någonsin.” /…/
”När det gäller hatet mot muslimer tycks vi helt enkelt ha sänkt vår toleransgräns till skamliga nivåer.”
Frk Bjurwald borde fråga sig vad som väckt detta – berättigade – hat. Hon tycks inte ha hört talas om det hat mot väst som manifesterades bl a i attacken mot WTC och i de blodiga attentaten i Madrid och London för några år sedan.
Det vore onekligen intressant om frk Bjurwald ville redogöra för hur hon ser på den människosyn, som dessa och andra angrepp på och attentat mot demokratin och de mänskliga rättigheterna ger uttryck för!
Jag ber att få citera Salman Rushdie som för ett tiotal år sedan konstaterade: ”Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället.”

Avslutningsvis…
undrar jag vad frk Bjurwald anser om Expos grundare , f d chefredaktör och flerfaldigt dömde våldsverkaren Tobias Hübinettes (alias Erik Johansson) syn på det västerländska samhället: ”Att känna eller t o m tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället!. Leve anarkin!”[2]

Den 17 juni 2005 skrev SvD-reportern Josef el Mahdi under rubriken ”Forskare anklagas för omvänd rasism” att Hübinette granskades av Stockholms universitet för rasism sedan han – i strid med ovan citerade uttalande – kallat vita mäns relationer med asiatiska kvinnor för ”gula febern”: ”Denna fetischiering av asiatiska kvinnor är nämligen ingenting annat än undanträngda pedofila böjelser som här kan komma till uttryck som en socialt accepterad blandrelation, dessutom hyllad som ett mångkulturellt ideal. ”
Frk Bjurwald tycks inte befinna sig i särskilt lämpligt sällskap när det gäller att anklaga Sverigedemokraterna för rasism och extremism!


[1] Enbart den hungersnöd som iscensattes 1932-33 skördade sex miljoner offer
[2] Creol nr 1:1994

21 Kommentarer:

Jonte sa...

Samma gamla vanliga visa från Berit. SD består av övervintrade nassar och annat pack som häver ur sig rasistiska och främlingsfientliga saker i parti och minut.

"...duger till att skrapa tuggummi från gatorna."

Om inte det är rasistiskt så vet jag inte vad. Du försvarar uttalanden som den där. Grattis.

Anonym sa...

åsikter är som rövhål, alla har en, även du jonte. vi har åsiktsfrihet i detta land ännu. om du tycker att de duger till mer än tuggumiskrapande så lägg fram lite argument om motsatsen, det är det som kallar för att debattera. att bara komma dragandes med rasistkortet i tid och otid visar bara viken insnöad vänstertomte du är jonte.

robban

Knute sa...

Jonte, ingen försvarar tuggummiskrapandet. Men folk borde sluta spotta ut tuggummi överallt, sänker du blicken ser du knappt en kvadratmillimeter utan tuggummifläckar på trottoarerna.

Jonte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

För att inte debatten ska spåra ut raderade jag en kommentar.

Knute sa...

Yurkovskaya som arbetar som undersköterska och är invandrare anser inte att uttalandena (som för övrigt spelades in av Sveriges Radio med dold mikrofon) är kränkande:

"Nej, kränkande är de inte. Jag tål ju vilken kritik som helst, om det är konstruktivt och något kan göras åt det. Och här kan ju mycket göras. För att människor kan ju avmaskas och plugga vidare. Det är inte hopplöst."

Människor från stenåldern, är det ett rasistiskt uttalande? Det är en dödssynd att överdriva, den politiska korrektheten tar allting bokstavligt och saknar sinne för humor. Endast fakta duger: 53 procent av nyanlända invandrare till Borlänge är analfabeter. Förmodligen skiljer sig inte siffrorna nämnvärt på andra orter.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/06/syna-piratpartisterna.html

Jonte sa...

Att vara analfabet har inget med stenålderna att göra. Det handlar inte om humor utan en unken människosyn. Det är fint att ni bekänner färg på det här viset.

Vad f*n har tuggummi på gatan och invandrare med varandra att göra?!

Knute sa...

Om man är analfabet kan man oftast lära sig läsa, eller hur Jonte? Så människosynen är optimistisk.

Anonym sa...

Knute, jag tror inte att du förstår vilken fördomsfri och fin människa Jonte är. Tyvärr har han som alla andra liberala människor ett behov av att se ner på andra från sin piedestal som är tillverkad av självgodhet och hög moral. Endast på så sätt kan den egna förträffligheten bli tydlig och njutbar för Jonte.
/lasse

Naivtive sa...

Att nedskräpningen av Sverige har ökat i samma takt som invandringen är naturligtvis av andra orsaker än att människor med andra vanor, kultur och syn på hur ett samhälle skall se ut har invaderat vårt land. Eller vad tror du Jonte? "Håll Sverige rent" var en paroll som faktiskt fungerade även i praktiken, men det var då det....

Magnus A sa...

Skribenten till denna bloggpost. Injger-Siv Mattson var tidigare SD-politiker och skribent på den Nationalsocialistiska tidningen Folkets Röst?

Bara så ni vet.

Inger-Siv fortsätter att försvara uttalandet om "2000 parasiter i kroppen", trots att det är osakligt och en överdrift på cirka 1000 gånger. (upp till 2-3 sjukdomar kan en människa ha; bl a malaria och sömnsjuka).

Den typiska retoriken i detta inlägg återkommer ofta hos många SD:are, nämligen att de andra inte tar tillräckligt avstånd från vänstern och att därför, implicit, ömmande om vita rasen (rasism) är okej.

Magnus A sa...

Rättelse. Inger-Siv Mattson skrev på tidningen Folkets Nyheter. Inte Folkets Röst.

Berit sa...

Magnus,
Parasiter är organismer som lever på andra levande varelser och förekommer i tusentals. Människor är värdar för många olika parasiter, som kan leva inuti kroppen eller på huden. Dessa parasiter använder kroppen för att få sin näring och att reproducera, och på köpet orsaka hälsoproblem för människorna.
Många sjukdomar kan ligga latenta och människor kan bära på dem utan att visa symptom.

Knute sa...

Än sen då att Inger-Siv skrev en debattartikel på Folkets Nyheter? Dagens Nyheter ville kanske inte ta in den. Hon behöver inte vara nationaldemokrat för det. Det var ett fult försök till smutskastning, Magnus A.

Knute sa...

Det som räknas är vad som skrivs, inte var eller av vem.

Ett exempel är läkaren Thomas Jackson som skrivit om "yrkeskriminella med förtidspension" i nationaldemokraternas tidning Nationell Idag.

Jackson intervjuad i Dala-Demokraten: Är du emot invandrare?
- Absolut inte. Jag är en djupt bekännande kristen. Jag tror på öppna gränser, låt alla få stanna som respekterar våra regler i Sverige.

"Öppna gränser" låter inte precis som en nationaldemokrat?

http://canuteocean.blogspot.com/2008/04/det-ofattbara-yrkeskriminella-med.html

Naivtive sa...

Ett av uttalanden som det blev ett himla liv om i samband med den dolda inspelning av Caliber var att muslimer inte åt gris på grund av att de var deras älskarinna.... Islams heliga företrädare Ayatllah Khomeini skev en bok om lite av varje av livets små besvärligheter, Towzih al-Masa'el. Fd iraniern Nima Daryamadj skrev en betraktelse över konsten hur om och när man torkar sig bäst i anus. Vilket tydligen är viktigt om man är en troende muslim allt enligt den högste religiösa ledaren.....

Det är en spännande läsning som alla förnuftiga västerlänningar borde tal del av, bl a hur det är ok att ha sex med ett spädbarn! och hur detta skall gå till.

"A man can have sexual pleasure from a child as young as a baby. However, he should not penetrate vaginally, but sodomising the child is acceptable."

Men även hur tidelag skall skötas. Djuret skall slaktas efter avslutad akt och köttet säljes. Dock till grannbyn, inte till sina grannar. Om djuret blivit utsatt för analsex skall det dock föstöras efter avslutad akt....

"A man can have sex with animals such as sheep, cows, camels and so on."

Huruvida gris innefattas av "and so on" vet jag inte men det verkar som om inom islam är allt tillåtet så länge set handlar om sexuella perversioner.

Anonym sa...

Inger-Siv, förträffligt skrivet mitt i prick! Tack!

Själv är jag en gammal socialdemokrat långt ut på vänsterkanten som tog vägen över centern när det var kärnkraftsomröstningen för att fortsätta till miljöpartiet, så miljövän jag är. Men för 5-10 år sedan började det knaka ... Stor förvirring tills jag hittade SD vars partiprogram jag studerat på nätet ... och som jag tycker mer liknar min åsiktskärna än något annat parti.

Jobb och omsorg åt alla som vill jobba, göra rätt för sig, ta hand om svenska värden och inte ligga andra till last - precis som jag blivit lärd inom socialdemokratin! Precis detta som sitter i ryggmärgen hos oss "gamla" svenskar! Vi som tänker framåt och reflekterar lite mer än många andra som bara hänger med i populärsvängen.

Men. Det har vuxit fram en generation unga (eller flera) som vant sig vid att allt ska vara gratis. Gratis från föräldrar, skola, nöjen ... Kanske började det redan på 1980-talet och slog ut i full blom på 1990-talet när murar fallit och ... Ja, ni som var med minns.

Men. Redan i slutet av 70-talet minns jag hur yngre kamrater ansåg att det var helt OK att snatta när de hade det knapert. Det var svenska ungdomar (födda på 50-talet) som smått hyllade anarkismen.

Den svenska mentaliteten har alltså förändrats på 50 år - se de höga/mäktigas girighet och spel med andras pengar och de ungas gratisiver!

Och mitt i allt, just nu i valtider, läggs dimridåer ut i form av bl a FRA-lag och IPRED för att sprida intressena. Man blir häpen över allt ungt engagemang, ilska och energi öht som läggs på sådana saker som egentligen bara är ytan av något djupare, mer genomgripande.

Och en sista reflektion: SD och SSU står ganska nära varandra ...

Sune

Knute sa...

Piratpartiet ett exempel på de ungas gratisiver!

Falkvinge, politisk mupp:

"Han anser att striden står om de mänskliga rättigheterna, men den som tänker till, inser att med detta menar han endast rättigheten för de som väljer att fildela andras arbete. För som han uttrycker det är denna rättighet viktigare än ” – Viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik och skit som de har pratat om i 40 år”

Detta är faktiskt ett trist mått på vårt samhälles intellektuella status när vi har hamnat så långt bort från vad som är vett och sans."

http://asikteromallt.blogspot.com/2009/06/falkvinge-politisk-mupp.html

LP sa...

Bra skrivet!

Har börjat läsa pappers-DN mera regelbundet igen efter en tids uppehåll. Inser att blaskan har blivit sämre.

Ta tex deras löjliga EU-val special "Vad ska du rösta på i EU-valet?"
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i-eu-valet-1.869858
Man skriver:
"DN har skickat ut frågor till en rad partier och i den slutliga sammanställningen valt att ta med de åtta partier som blev invalda i EU-parlamentet i valet 2004 samt Piratpartiet som enligt de senaste opinionsmätningarna från bl a DN/Synovate och Sifo har möjlighet att bli invalt i årets EU-val. Dessa nio partier är med:

Socialdemokraterna
Vänsterpartiet
Miljöpartiet
Moderaterna
Folkpartiet
Centerpartiet
Kristdemokraterna
Junilistan
Piratpartiet"

Var är SD och F!? Hur kan man helt noncharlant välja bort dessa partier och sedan låtsas som det regnar. Rena Pravdafasonerna.

Däremot tycker jag att tidningen Sydsvenskan skärpt sig avsevärt det senaste halvåret. Mera av klartext (ja ja, allt är relativt...) och lite, lite mindre av fina omskrivningar och mörkande när det gäller politiskt inkorrekta ämnen.
Visserligen små nyansskillnader, men man får vara nöjd med det lilla i dagens gammelmediasverige.

Knute sa...

LP, Jag vill passa på att berömma dig för dina storartade inlägg om Västra hamnen! Jag ser här i Live Traffic Feed i vänsterspalten att socialism.nu uppmärksammat ditt förslag till brännboll!

http://www.socialism.nu/showthread.php?t=1585&page=7

Holger Danske sa...

Hvornår bliver demokratiet indført i Sverige???

Til demokrati hører valghemmelighed, og det har I ikke på de svenske valgsteder, hvor man tager stemmesedler i fuld offentlighed. I har også problemer med aktivister, der fjerner politiske modstanderes stemmesedler.

Jeg kan anbefale en studierejse til Danmark, hvor alle vælgere får én stemmeseddel, hvor alle partier står på. Denne lange stemmesseddel tager man med ind i stemmeboksen, sætter sit kryds, folder sedlen sammen, går ud og lægger den i stemmeurnen. Så kan ingen se, hvad man har stemt.

Dernæst, i Danmark deltager alle opstillingsberettigede partier i partilederdebatten på TV. I Sverige er det kun de partier, som SVT finder berettigede. Vi kalder det censur...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.