16 juni 2009

Fel, fel, fel....

I programmet Meet The Press i lördags tillfrågades vice president Joe Biden om den ökande arbetslösheten i landet och om löftet att hålla arbetslösheten under 8%. Den är för närvarande 9.4%.
Bidens ursäkt var att "ingen kunde inse hur illa ställt det var med ekonomin och att det verkligen skulle bli värre än man gissade; alla gissade fel."

Biden medgav att den sk. stimuleringsplanen var en katastrof men att säga att "alla gissade fel'" är också lögn. Alla med kunskap från den "österrikiska ekonomiska skolan" höjde varningsrop men det var inget som Obama eller hans anhang av keynesianska ekonomer lyssnade till.


Tiden får utvisa vad som är rätt och fel, brukar man säga men The New York Times har ständigt påpekat att Bush haft fel. Nu tackar emellertid samma tidnings redaktör Thomas L. Friedman, president Bush för dennes insatser i Iraq:

"Det finns en miljon saker man kan hata när det gäller president Bushs kostsamma och illa genomförda krig. Men faktum är att genom att slänga ut Saddam ur Irak under 2003 och mobilisera FN att driva ut Syrien ur Libanon år 2005, öppnade han möjligheten för en verklig demokratisk politik som inte funnits i Irak eller Libanon under årtionden."

"Bush har en enkel idé, att araber skulle kunna vara demokratiska och vid det tillfället var enkla idéer vad som krävdes, även om han var oärlig," säger Michael Young, redaktör för Beirut Daily Star. "Det förstärktes genom den amerikanska arméns närvaro i Mellanöstern. Det skapade en känsla av att förändring var möjlig, att saker och ting inte alltid måste vara som de var. "


Det är också på tiden att inse att global warming är en stor lögn. Våren har varit sen och kall överallt. I Kanada och North Dakota snöar det, Chicago börjar först nu nå upp till normal temperatur för juni, det är kyligt i New York och rapporter från Jämtland talar om bara 4 grader varmt.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.