17 juni 2009

Inflation på gång?

"Även om priserna på bröd och skor ännu inte har skjutit i höjden, är det uppenbart att en inflation är på väg," skriver Baron Bodissey på bloggen Gates of Vienna. "Det finns nu tio till femton gånger så många dollartillgångar spridda över hela det globala systemet som det finns dollar i omsättning.

Sedan kommer någon - Kina, Ryssland, Soros, vem vet? - att gå först. De kommer att dumpa miljarder dollar och köpa guld eller andra inflationsskyddade råvaror, och sedan kommer rusningen att börja på allvar."

Det verkar som det redan börjat. Från SvD, Miljardsmugglare gripna i Italien:

"Lönnfacket i väskan innehöll 134 miljarder dollar i amerikanska värdepapper. Upptäckten gjordes av italiensk polis som nu har gripit de misstänkta miljardsmugglarna på gränsen till Schweiz.

Värdepappren beskrivs som 249 amerikanska statsobligationer till ett sammanlagt värde av 134 miljarder dollar. Det är nästan hälften så mycket som Sveriges BNP. Om pappren vore äkta skulle det betyda att männen investerat mer i den amerikanska statsskulden än Storbritannien. Enligt kommentarer från analytiker på amerikanska Fox News skulle detta tyda på att något land dumpar extrema mängder dollartillgångar."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.