18 juni 2009

Muslimsk vecka


Undertecknad som är medlem i Sd sedan 10 år tillbaka fick höra något chockerande i dag på radion.
Trots att jag bor i Sjöbo Kommun har jag möjlighet att kunna ta in de två närradiokanalerna i Malmö på två gamla apparater.
I morse, torsdagen den 18 Juni sände K P Herslow i Skånepartiet mellan 08.00-10.00. Denna radio har öppen telefon.
Ca 20 minuter in på den första timmen ringer det in en ung förtvivlad pappa ifrån Trelleborg som berättar att han fått hem en skrivelse från dotterns skola som tänker införa en "muslimsk vecka" för fjärdeårs-eleverna ca 3 veckor efter höststarten 09.

Det skall kommas att serveras endast halalmat i matsalen, koranen kommer att studeras, muslinsk historia på schemat och flickorna får gärna ta på sig huvudduk som de haft med sig hemifrån. Olika islamska aktiviteter och föreläsare kommer att dyka upp under veckan och bland annat kommer en imam att lära ut om den islamska läran.

Denne pappa hade vid infots erhållande ringt upp rektorn på skolan (östra skolan) och frågat om det kommer en kristen vecka som motvikt mot detta?
Svaret blev att det kunde man inte göra eftersom muslimer är förbjudna att äta "oren" mat och läsa Bibeln och flickorna fick absolut inte gå ut med otäckt hår.

Om denna historia är sann så tror man inte sina ögon och öron. Att en rektor med sina lärare gör sig skyldiga till smygislamiseringen av vårt land, genom att tillvänja försvarslösa barn till denna fruktansvärda vidskepelse som kallas islam, tycker jag att detta bör undersökas och om det är förenligt med skollagen och svensk grundlag.

Om så är fallet, föreslår jag några andra aktiviteter som också representerar islam, som stening av en kvinna, piskning av en annan kvinna, handavhuggning av en tjuvs hand, ett låtsasgiftermål mellan en-förslagsvis 50-årig lärare och en nioårig flicka på skolan. Ett trevligt kast med flicka från balkong och många andra "pittoreska" inslag under denna skammens vecka.

Måtte varenda Trelleborgare resa sig upp och ryta ut sina protester mot detta!
Detta radioprogram som jag refererar till går på frekvensen 90.2 och kan höras i repris idag fram till kl 17.00.
I morgon fredag från kl 08.00 till 17.00.
Kan även höras över inter-net på samma tider om man går in på skanepartiet.org och klickar på internet-radion, där dessa två timmar som det avses går i repris dygnet runt, till måndag morgon.
Jag vet att det är helg i morgon, vår svenska fina helg, men jag tycker ändå att någon därnere hos er skulle kunna ta tag i och undersöka detta så snabbt som möjligt, för att sätta ner foten för detta skamgrepp på vår demokratis baspelare, nämligen våra skolor.
Detta är ett ärende av högsta prioritet!!!

Katinka Glahd

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Hold da kæft det er skræmmende!

carlpeter sa...

Fruktansvärt att läsa. Har inte lyssnat på skånepartiet på ett par år, men får nog börja göra det igen.

Anonym sa...

Tycker detta bara är sjukt. Lite överdrivet att dom bara serverar muslimsk mat i matsalen osv. tycker att invandrare får anpassa sig efter hur det är här, det är inte svenskar som ska anpassa sig efter diverse olika invandrares kulturer.

Anonym sa...

Sparka den idiotiska skolledningen. Jag fruktar dock att om våra rikspolitiker får ta i det här så införes det rikstäckande.
Alla andra religioner måste väl även få sin egen lilla vecka eller hur?

Kim Müller sa...

Helt sinnessjukt! Hoppas alla föräldarna håller ungarna hemma hela veckan i ren protest och att rektorn stenas på torget (som en del av sin vecka, så klart!).

LP sa...

Det skall bli intressant att följa upp detta. Hittar ingen info på skolans hemsida ännu, men på startsidan skriver man:

"Vi är en mångkulturell F-6 skola med ca 200 barn."
http://www.skolwebb.trelleborg.se/t_templates/t_SchoolPage____183.aspx

Misstänker att det som vanligt handlar om ett förvirrat sammanblandande av etnicitet och religion. Man ser islam enbart som en etnicitetsmarkör istället för den religösa och politiska ideologi det huvudsakligen är.

På så vis bryter man (kanske!) inte mot skollagen som föreskriver en ickekonfessionell undervisning. Dock verkar inte ens Skolverket och skollagen inte vara kristallklar åtskillnad då det gäller detta. På Skolverkets hemsida läser jag:

/CITAT
"I läroplanerna slås fast att undervisningen i skolan skall vara ickekonfessionell. Undervisningen skall vara saklig och allsidig. Det betonas att alla föräldrar med samma förtroende skall kunna skicka sina barn till skolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra åskådningen."

men jag läser också följande:

"Direktivet mot etnisk diskriminering (2000/43/EG) innehåller förbud mot direkt och indirekt diskriminering. Direktivet är avsett att tillämpas bl.a. i fråga om utbildning (Art 3). I artikel 2 definieras begreppet indirekt diskriminering på följande sätt:

"Indirekt diskriminering anses förekomma när en skenbart neutral bestämmelse eller ett skenbart neutralt kriterium eller förfaringssätt särskilt missgynnar personer av en viss ras eller ett visst etniskt ursprung jämfört med andra personer, om inte bestämmelsen, kriteriet eller förfarningssättet objektivt motiveras av ett berättigat mål och medlen för att uppnå detta mål är lämpliga och nödvändiga.""
SLUT CITAT/


Notera formuleringen: "...skenbart neutral bestämmelse eller ett skenbart neutralt kriterium eller förfaringssätt..."!

Här kan vi än en gång se prov hur kulturrelativismen påverkar vårt samhälle; bara för att det är svårt (kanske omöjligt, det kan ingen påstå sig veta utan att motsäga sig själv) att veta vad som är absolut RÄTT och absolut SANT (alltså "neutralt"), tror man att allt förtjänar samma respekt.

Hur det än är med den saken, skall det bli intressant att se om man verkligen kommer att praktisera islam istället för att studera det. Gör man det tror jag trots allt att man bryter mot skollagen.

dan åke sa...

fråga ut rektorn och lägg upp på youtube!
ggogla på östra skolan trelleborg namn på personal och mailadress finns.

Knute sa...

Och man kan undra över vart vi är på väg när man kan planera en sådan islamisk vecka, då våra svenska barn och ungdomar inte kan få gå till Kyrkan och sjunga "Den blomstertid nu kommer"?

http://www.kyrillos.dinstudio.se/empty_199.html

Knute sa...

"Vi kan mycket väl ha en muslimsk vecka, eller en temavecka om islam rättare sagt", säger säger Mats Lundqvist, utvecklingschef på skolförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Nog låter det som att det ligger något i ryktet.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/06/trelleborg-politiskt-korrekt-att-blanda.html

Luntan sa...

Att tjafsa om eländet på denna blogg eller på någon annan leder inte till någon förändring.
Inled en landsomfattande politisk Generalstrejk, så att kraschen som ändå är på väg kommer fortare. Dra in bidragen för utlänningar till att börja med. Sätt in vad som finns kvar av arme´n för att tvinga ut resten, för ytterst återstår snart bara inbördeskriget, inte med ordstrider som nu, utan med blodigt våld! Napoleon Bonaparte blev på sin tid tillfrågad om vad han ansåg behövde göras om hans krigslycka skulle vända? Han svarade: Det brukar hjälpa om man skjuter ett par generaler!
P.S. Ersätt "generaler" med alla de politiker som är skyldiga, så förstår ni vad jag menar.

Berit sa...

Det sägs att pennan är mäktigare än svärdet. Kanske för att pennan kan inspirera.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.