16 juni 2009

Om hundar och statyer i islam

Islam är en irriterande religion som använder sig av fula tricks för att få människor att underkasta sig. Sedan barnsben får muslimer lära sig att hundar är orena djur och att det är religiöst korrekt att reagera med hysterisk avsky när man ser en hund, vilket drabbar blinda med ledarhundar.

En av flera förklaringar är islams övertagande av Iran där den tidigare religionen, zoroastrismen, högt värderade hundar, i synnerhet vallhundar. Det finns fortfarande några zoroaster i Iran, och fortfarande använder sig muslimer av hundplågeri för att demonstrera sin dominans över dem.

Många muslimer lär sig också att förstöra statyer. Bakgrunden är förstås att markera islams övermakt mot andra kulturer. En saudisk prins köpte en villa i Hollywood med många statyer. Han målade dem i grälla färger så de blev komiska. Men ingen av reportrarna som skrev om det begrep att orsaken låg i den beryktade hadith där Muhammed säger att han inte skulle gå in i ett hus där det finns hundar och statyer.

De radikala muslimernas maktövertagande går alltså ut på att ständigt bli kränkta. Av hundar, av statyer, av kvinnor som vill ta dem i handen. Nu sjunger de kränktas kör igen: "Många unga svenska muslimer kallas till förhörsliknande samtal med Säpo trots att de inte är misstänkta för något brott. Jag känner mig personligen förödmjukad eftersom de försöker göra mig till tjallare."

Jag passar på att infoga en krönika av Pia Kjærsgaard, Islams kamp mot kulturen:

"En modig ung studerande från Århus med iransk bakgrund har riskerat skinnet genom att omdikta en kontroversiell vers från Medeltidens Arabien. Den satiriska dikten, som hudflänger islams profet Muhammed, blev i sin tid författad av en kvinnlig diktare vid namn Asma Bint Marwan.

Muhammed kvitterade prompt för dikten genom att sörja för att kvinnans huvud skiljdes från hennes kropp. Enligt islam är det som bekant pålagt troende muslimer att följa Muhammeds exempel, och därför är det – helt bortsett den människofientlighet och okänslighet som ligger bakom – inte att undra på att hängivna muslimer gör sig stort omak med att lägga hinder i vägen för konstnärers fria uppvisningar.

Genom århundradena har europeiska konstnärer tecknat, målat och beskrivit islams profet. I San Petronio-kyrkan i Bologna finns Giovanni de Modenas fresko föreställande Muhammeds uppehåll i helvetet. Freskon är en avbildning av en scen ur Dantes »Den guddomliga komedin«, där Muhammed förutom att flå ut sina egna inälvor uppträder i helvetets glöd. I 2006 avslöjade italiensk polis att muslimska terrorister planlade ett bombattentat mot San Petronio-kyrkan, och med jämna mellanrum har muslimer protesterat mot de Modenas historiska avbildning av Muhammed. Tillträdet till det område av kyrkan där freskon är placerad har sedan blivit begränsat."

Muhammed dras in i helvetet av en demon, Giovanni da Modena, St. Petronios kyrka, Bologna, 1420

Senast nu i mars 2009 stoppades ett försök av islamiska extremister att sabotera målningen. Respect Europe's culture and history? Pah! It is all worthless trash, jahiliyya!

"Mahound har fått vad han förtjänar i Bologna i nära sexhundra år hittills, antingen hans förblindade och fanatiska lärjungar tycker om det eller inte; och det förefaller som kristenhetens konstnärer, i Italien åtminstone, kommer att fortsätta att vara i stånd till att utrycka sina åsikter om profeten ännu någon tid."

Terrorist Attacks Thwarted in Italy

Muslims try to blow up 14-century fresco
On Dogs and Statues In Islam

Tips Spydpigen

18 Kommentarer:

Erik sa...

Ytterligare ett utmärkt inlägg. Every kinda people befäster sin position som nätets bästa blogg.

Knute sa...

Tack så mycket för din uppskattning Erik!

Knute sa...

A driver told a blind cancer sufferer to get off his bus when a woman and her children became hysterical at the sight of his guide dog.

http://www.getreading.co.uk/news/s/2051804_blind_passenger_hounded_off_bus_because_of_his_dog

JOnte sa...

Muslimer lär sig förstöra statyer...

Det är nog det mest fördomsfulla och generaliserande jag någonsin läst.

Knute sa...

Ja det är ju en svensk dödssynd att generalisera, så jag lägger till ordet "många".

Knute sa...

"Tystnaden har djupa rötter

På 1880-talet utvandrade 50 000 svenskar om året över havet till en ny och bättre värld, många av dem från Göteborg. Totalt mellan 1850 och 1930 emigrerade runt 1,2 miljoner.

Detta skedde nästan helt utan offentlig debatt. Själva bristen på journalistik i Göteborgs-Posten och andra tidningar är slående.
Emigrationen var ett elände – en landsdränering – som man hoppades kunna tiga ihjäl. Alla andra stora frågor debatterades lidelsefullt, men man låtsades liksom inte om det hängde ihop med utvandringen.

En intressant och omtumlande tidsepok att leva i, utan tvivel. Men prova det lilla tankeexperimentet att bara byta ut orden emigration och utvandring mot immigration och invandring. Är det bara jag, eller blir det en alldeles väldigt träffande kommentar om vår nutid?"

http://herrborjesson.wordpress.com/2009/02/15/tystnaden-har-djupa-rotter/

Jonte sa...

Har fortfarande inte träffat en endaste muslim som vill förstöra en endaste staty. Jag är fullständigt övertygad om att det är ren skitsnack. Generalisera är en sak, ljuga och manipulera en helt annan.

Knute sa...

Jonte, du hänger upp dig på ord. Sen vet jag inte om ditt personliga urval är muslimska bekanta är statistiskt hållbart. Att se en under-cover video från en moské ger en bättre uppfattning av islams imperialistiska ambitioner och bildstormande. Känner du till de gigantiska Buddhastatyerna i Bamian som sprängdes?

Anonym sa...

Jonte, kanske det beror på att du inte läst så mycket?

Lisa/

Jonte sa...

Knute: Buddhastayterna sprängdes av talibaner. Amerikaner släppte två atombomber men jag säger inte att kristna släpper sådana. Jag hänger upp mig på att du Knute ljuger och manipulerar minst lika mycket som du hävdar att "muslimerna" gör. Mitt urval är helt säkert större än ditt.

Lisa: Jag kan sätta mina njurar i pant på att jag har mer utbildning och har läst mer rader text än du.

Anonym sa...

Jonte, visa dina kunskaper i så fall, i informativa kommentarer underbyggda med fakta.

Lisa/

Knute sa...

Naturligtvis kräver det en längre utredning om "muslimer" och "islam" för att inte bli missuppfattad. Det borde vara legitimt att angripa islam, däremot ska man inte angripa muslimer för att de är muslimer, det kan de ju inte rå för, i synnerhet som att det ingår i deras lära att avfällighet från islam straffas med döden. Å andra sidan är det ju verkliga människor som utövar denna lära, och talibaner och al-Qaida anser ju att de utövar den i dess renaste form. Det är bara att hoppas att de mer moderata muslimerna höjer rösten och säger ifrån att de inte vill ha barbariska sharialagar, det som vi ju lyckligtvis ser hända i Teheran just nu, där miljoner människor protesterar mot, just det, islam.

Openeyes sa...

Hur kan man vara en tjallare om man bara omger sig med laglydiga medborgare?
Lite som att säga att man inte ens har fått parkeringsböter, fast man inte har ett körkort..

Knute sa...

Ett vanligt fel debattörer gör är att inte skilja på islam och muslimer. Konsekvensen blir tydlig om man jämför med nazismen och nazister:

Det fanns säkert många tyskar som gick med hakkors på uniformen och var snälla mot barn, säkert de flesta, men det hjälper inte på bilden av nazismen, eftersom det samtidigt fanns de som sköt och gasade ihjäl barn.

"Hvor der går rare muslimer rundt iblandt os i dag - ikke med et hagekors, men derimod med et tørklæde som ideologisk symbol, er der repræsentanter for samme ideologi, som andre steder i verden stener kvinder langsomt til døde, hylder mandens ret til at tæve kvinder og børn, og som hylder dødsstraf til kvinder, der er blevet voldtaget."

En kommentar av sign. Nørskov på Snaphanens blog

http://snaphanen.dk/2009/06/17/jacob-machangama-og-elefanten-i-rummet/

seeker sa...

Kan inget annat än att hålla med Jonte.

Sedan barnsben får dom lära sig att hundar är orena? Vem har slagit i dig denna dynga? Du kanske ska kolla upp beduinernas salukihundar och hur högt uppskattade dom är i Islam? Islam som religion tillåter inte att man har hundar som husdjur, sällskap det tycker dom man ska ha medmänniskorna till för. Hundar i form av jakthund, vakt hund eller vilken annan hund som fyller ett syfte är tillåtna i högsta grad och uppskattade. Muhammad hade hundar vandrades i Mosken när han bad... Och jag tror 99% av friska människor håller med mig att något som slickar sig självt i röven inte är speciellt renligt:)

Jättebra att du bryr dig men ta reda på fakta innan du vidarebefogar propagandan...

Knute sa...

Seeker, ställ frågan till dig själv, varför vägrar en del muslimska taxichaufförer att ta med hundar i bilen. Och kom gärna med bevis för Muhammeds hundar i moskén. Eller har du blandat ihop det med rondellhundarna?

seeker sa...

Varför vägrar en del Amerikaner ge hjälp till döende som inte har försäkring, varför slår en del vita ihjäl svarta bara för att dom är födda med fel färg.Varför våldtar en del präster småpojkar? Kan man dra alla över samma kant för att det "finns" en del ignoranta? Frågan var inte vad en del gör eller inte gör, detta ämne gällde en hel folkgrupp/religion..... Under Muhammeds tid strövade en hel del hundar omkring run Mekka, är inte hunden omnämnd i Koranen där det står att han sov ihop med människorna i grottan och stolt vaktade dessa? Står det inte att en prostituerad blev förlåten för hennes synder när hon med hjälp av sin sko fick upp lite vatten ur en brun för att ge till en döende hund av törst? Står den inte i Bibeln ge inte vad som är heligt till hundar? Och vad som är heligt är väl just kärlek...

Om hundar var så hatade i Islam varför är det då tillåtet att äta vad hunden har fångat? (så länge inte hunden själv har ätit utav det)

Så nä mer bakom detta än rondellhundarna:)

Någon gång i livet måste vi alla lära oss att djur är djur människor är människor, Lever ihop med varandra under två olika lagar...

Knute sa...

Islamister i Göteborg knivhögg hundvalp

http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/09/hundvalp-knivhoggs-av-islamister.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.