14 juni 2009

Rädslan för verkligheten

Sveriges migrationsminister Billström har personligen varit i Jordanien och hämtat 138 flyktingar. Många av dem är äldre och sjuka, så i viss mening är det en kristlig gärning, att hjälpa medmänniskor i nöd. Samtidigt ger det mer jobb åt de anställda på Migrationsverket, vilket höjer BNP, åtminstone enligt socialistisk ekonomisk teori.

Det är som att ösa med en tesked ur havet. Men många bäckar små, de muslimska länderna genomgår en enorm befolkningsexplosion och små länder som Sverige skulle lätt uppslukas. Det värsta är att många av invandrarna lever i en annan mental värld, indoktrinerade som de är av islam. Det samma kan för övrigt sägas om våra politiker och journalister, som är hjärntvättade av socialism.

En del människor är sådana. Om kartan inte stämmer med terrängen låter de kartan gälla. Praktexemplet är president Ahmadinejad som tror på "den försvunne imamens återkomst" med hjälp av en iransk atombomb. Nu blev han omvald med hjälp av valfusk och islam, så världen har blivit ytterligare lite farligare.

Hans motspelare USAs president Obama lever också med huvudet högt i det blå och nynnar John Lennons "Imagine" mest hela dagarna. Det finns inga nationer, inga kärnvapen, inga krig. Imagine vilken clash det blir mellan dessa två herrars overkligheter.
5 Kommentarer:

doublecorona sa...

Det kallas oförmåga att se "den andre" med nyktra glasögon. Den Västerländska vänstern tror att alla folk på jorden delar deras grundsyn, med andra ord kan i synnerhet muslimer inte vara fiender...

Magnus sa...

Jag tror du har fel när det gäller Obama. Det han gör är att försöka möta människor och regimer på den nivå (tankemönster och världsbild) de befinner sig för att kunna influera dem att röra sig mot en mer komplex och demokratiskt tankemönster utan att skrämma dem. Att ta till "hårdhandskarna" som Bush gjorde gör bara saken värre och de cementerar sin tro och världsbild.

Anonym sa...

Gå inte från ämnet!

Billström åkte till Jordanien för att hitta yngre arbetsför, helst yrkesutbildad, arbetskraft ... men det ville inte den jordanske samordnaren höra talas om. Nej, de mest behövande skulle han välja. Så blev det med den saken.

Och han fortsätter resa ut i tredje världen och plocka in mest behövande som får biljett etc - alltmedan den stora skaran hittar hit på egen hand, kastar id-handlingar och gråter och ...

Men jag undrar: Billströmsinvandringen - räknas den från invandringskvoten eller tillhör den ..?

Hela världens intellektuella och tänkande måste undra om vi här uppe i Sverige är fullständiga idioter eller vad vi håller på med.

Sune

Knute sa...

Sune, jag håller med om att det liknar tankeflykt när jag hoppar från Billström till befolkningsexplosionen till Ahmadinejad till Obama. Tråden är förstås att den svenska invandringspolitiken är exempel på den verklighetsförnekelse som förstör vår civilisation.

Knute sa...

@Magnus

Som jag skrivit tidigare, perspektivet är överlag förvirrat och självupptaget i hela Västerlandet. Ett vänsterperspektiv, en dagdröm som börjar bli en mardröm. Vi har en kvardröjande kolonialistisk mentalitet och tror att det beror på oss om islamisterna kommer att vara snälla eller inte. Vi har inte märkt hur allting har ändrat sig efter den 11 september 2001. Innan mullrade det hotfullt bakom horisonten, men nu är de här, beväpnade med en rent medeltida fanatism och snart har Iran sin atombomb och vad gör vi då?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.