12 juni 2009

Regeringen mister en moralisk kompass

En ateistisk busskampanj pågår av British Humanist Association, som har texten "Det finns troligen ingen Gud. Så sluta oroa dig och njut av livet." Det vill säga, “sluta tro, och bli en självisk livsnjutare utan moraliska principer”. Inte precis någon bra reklam för humanismen.

Det är problematiskt att den kristna falangen får minskad betydelse, skriver Dagen på tal om att Lars Leijonborg avgår som minister.

Det behövs motvikter när röda, gröna och piratpartister skyr kyrkan som pesten och de så kallade Humanisterna hetsar mot kristendomen. Spola inte ut barnet med badvattnet, avvisa inte all religion bara för att islam är avskyvärd.

Läs vidare här

Uppdatering: jag tror jag omvärderar mitt omdöme om Leijonborg. "Tack" vare honom har Sverige fått 75 000 ansökningar från utlänningar varav 21900 pakistanier som vill läsa Mastersprogram på universitetet. När de väl kommit till Sverige dyker de aldrig upp på lärosätet... se kommentar nedan.

8 Kommentarer:

Jonas sa...

Kristendom och humanism har inget med varandra att göra. Humanismen fungerar väldigt bra utan kristendom och kristendomen har fungerat utmärkt utan humanism, se bara på den mörka medeltiden.

Knute sa...

Jonas, du är för kategorisk. De gamla grekerna var humanister, det var Jesus också. Men den "nya" humanismen som den manifesteras på bussreklamen är befriad från mänsklig värdighet.

Gammelsvensk sa...

Tur att det gjorts framsteg sedan medeltiden. Den kristendom jag läste om i skolan hade mycket med humanism att göra.
Hört talas om "Den barmhärtige samariten"? Lite ickefanatisk kristendom skulle nog inte skada.

Jonas sa...

Knute: Du är helt kategorisk själv när det gäller islam. Kan det vara så att du är kristen själv och borde ta vara på vad Jesus sa: "Ta först ur bjälken ur ditt eget öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders."

Grekerna var inte så goda själv, höll sig med slavar och annat smått och gott som inte skulle klassas som humant i dag. Jesus sa många kloka saker och det gjorde Muhammed också. Ingen större skillnad på de två, det handlar om vilka som har tolkningsföreträde...

Knute sa...

Vad sa Muhammed för klokt? Hoppa ner från dina höga hästar Jonas, eller flytta till ett muslimskt land, där får du leta förgäves efter humanism.

Om du är representativ för okunnigheten om islam är det inte underligt att vi blir ett lätt offer för islamofascismen. Se vad som har hänt med Libanon, där har du facit.

Knute sa...

Läs de centrala avsnitt i koranen där profeten upptrådde som stråtrövare och judemördare.

I den multikulturella självmordsharmonin är islamkritik den värsta av alla förbrytelser.

http://snaphanen.dk/2009/06/10/redeker-islamkritik-den-værste-af-alle-forbrydelser/

Openeyes sa...

Se bara på den mörka medeltiden som vi berikar oss med i dag borde det väl vara?

Knute sa...

75000 utlänningar vill läsa Mastersprogram

Inför höstterminen 2008 var det 52000 utlänningar som ville studera vid de så kallade “mastersprogrammen” som införts vid svenska högskolor. Inför höstterminen 2009 är det 75000 utlänningar som vill läsa mastersprogram.

Det vanligaste ansökarlandet är Pakistan varifrån 21900 personer vill komma till Sverige och studera. Tidningen Riksdag och Departement anför följande teori:

“Den viktigaste förklaringen är att de svenska universiteten och högskolorna till skillnad från nästan alla andra västländer har gratis undervisning.

En annan orsak är att man sedan förra året kan söka till svenska lärosäten på engelska via en blankett på nätet, vilket gör det enklare att söka till Sverige än till de flesta andra länder.“

Utbildningsdepartementet klagar på att “endast en mindre del av de antagna faktiskt påbörjar utbildningen“. Fria Nyheter känner inte till hur många som beviljas inresevisum till Sverige för att studera som aldrig dyker upp på lärosätet.

Inför höstterminen 2010 planerar regeringen att införa en anmälningsavgift. Hur stor den blir är oklart men på utbildningsdepartementet gissar man på mellan 80 och 100 Euro. Terminsavgifter för utomeuropeiska studenter kommer inte att införas till hösten 2010 men möjligen till hösten 2011.

Avgående högskoleministern Lars Leijonborg låter meddela:

“Jag är stolt över det jag åstadkommit under mina år som statsråd“

http://frianyheter.wordpress.com/2009/06/15/75000-utlanningar-vill-lasa-mastersprogram/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.