22 juni 2009

Skattebetalarna står för fiolerna


USAs regering har anslagit 500,000 dollar för att undersöka varför unga heterosexuella män inte vill använda kondom.
Studien kommer att inkludera "utbildnings-baserad inblandning" för att lära vuxna män hur de ska skydda sig.

"Träningslägret" leds av sakkunskap från National Institutes of Health och jag frågar mig om det inte finns mer angelägna projekt att använda pengarna på.
NIH försvarar sig med att detta är en droppe i havet när det gäller deras budget och att avstå från programmet gör varken till eller ifrån.
Andra angelägna projekt som leds av Institutet är studier av homosexuella mäns riskfyllda sexuella beteende efter att de berusat sig på barer i Buenos Aires, (kostnad 400,000 dollar).

Man lär också kinesiska prostituerade att dricka mindre när de jobbar ( 2,6 miljoner) och 178,000 dollar används för att bättre förstå varför drogmissbrukande prostituerade i Thailand löper större risk att smittas av HIV.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom syftet är att att minska de oönskade tonårsaborterna, så är garanterat pengarna snabbt intjänade, med tanke på vad dessa kostar samhället (avhoppade studier, ensammståede mammor osv. )

Är det en katolik som gnäller? "kondomer är syndigt"

/Deepkick

Berit sa...

Det är inte regeringens uppgift att lära människor använda kondomer och inte heller regeringens uppgift att betala för ensamstående mammor.
Inte heller ska amerikaner betala för rådgivning när det gäller prostituerades drog och dryckesvanor

Det enda som är "syndigt" i detta fall är att strävsamma skattebetalare tvingas betala.

Anonym sa...

Det är besvärligt och känns mindre...vilka förbannade tomtar,ska det vara så jävla svårt att fatta,påminner starkt om mesiga sveriges alla omöjliga utredningar om tamefan allting,totalt slöseri med skattepengar.

schlomo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.