23 juni 2009

Socialism suger


Kalifornien är USA: s folkrikaste stat med 38 miljoner människor.
Man tävlar med New Jersey och Massachusetts om vilken som är den mest socialistiska staten. Dess BNP är den största i den amerikanska ekonomin och större än länder som Ryssland, Brasilien, Kanada och Indien.
Statens arbetslösheten har ökat till 11,5 procent, det högsta sedan andra världskriget.
"UCLA: s Anderson Prognos" beräknar en genomsnittlig arbetslöshet på 12,1 procent från hösten och fram till nästa vår.

Mängder av statliga jobb är i fara. Schwarzenegger föreslår att man friställer 5000 statligt anställda samtidigt som man skär ner på utbildning och sociala program. Men Anderson Prognosen beräknar att Schwarzeneggers budget kräver nedskärningarna som leder till att 64.000 mister sina arbeten i den statliga regeringen samt inom otaliga privata jobb och lokala myndigheter.
Det räcker emellertid inte med att bara avskeda folk. Man måste åstadkomma andra allvarliga besparingar för att balansera budgeten, och lyckligtvis inser Arnold Schwarzenegger att han inte ska höja skatterna.
Hans senaste idé att spara skattebetalarnas pengar är att utvisa illegala immigranter från Kaliforniens fängelser.

Äntligen en förnuftig och logisk plan från regeringen? Frågan är bara .... Varför har de väntat så länge?

Man beräknar att förslaget kommer att spara in mer än 180 miljoner dollar genom att man avkortar straffen för tusentals illegala invandrare och lämnar över dem till FBI för utvisning.
Frågan är hur länge det dröjer innan de är tillbaka i landet igen och begår fler brott?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

hoppas bara arnold legaliserar och beskattar cannabishandeln också, så är nog kaliforniens problem lösta.

MS sa...

Precis, dom är väl tillbaka innan man hinner blinka. För många av dessa illegala invandrare så finns det ju få andra sätt att försörja sig än i den kriminell gråzonen. Självklart gäller det inte alla men tillräckligt många för att det ska ge utslag i brottstatistiken och kosta skattebetalarna stora summor. Får delstaterna något statligt stöd?

Berit sa...

Vad som kan ha utlöst förslaget om att deportera illegala fängelsekunder är att Vita Huset förklarat att de inte tänker bistå med federal penninghjälp för fångarna.
Vad Feds. däremot befaller är att inga kan deporteras förrän de dömts och avtjänat sitt straff.
Förra året fick Kalifornien 14 miljoner. Man beräknar att hela programmet för att hantera illegala genom rättssystemet kostar 950 miljoner

Knute sa...

Samma problem här som där.

"En diskussion mellan en kritiker av den förda invandringspolitiken och en virrpannad apologet som tycker det pågående folkutbytet i Sverige är en jättebra idé brukar förr eller senare utmynna i att invandringskritikern sablar ner sin motståndare med hjälp av officiell och offentlig statistik som bevisar hans teser.

Förespråkaren för vansinnesinvandringen brukar då förfalla till emotionella utbrott och anspela på motståndarens uppenbara hjärtlöshet när han inte förstår varför svenska skattebetalare skall finansiera hundratusentals icke-flyktingars lättingliv i Sverige. Infantila känsloargument ställt mot kalla fakta om hur sakernas tillstånd egentligen ser ut, alltså."

http://www.rebell.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=355:statistik-till-eder-tjaenst&catid=85:oevrigt&Itemid=265

Knute sa...

Från De højreorienterede svin - Danmarks reaktionære parti:

Den værste form for integration !

Jo længere tid en indvandrerfamilie har været i Danmark, jo større er sandsynligheden for, at den påtager sig danske værdier og placerer familiens gamle på en offentlig institution.

Ja, det er sandelig kedeligt.

På lige præcis DET punkt er de danske "værdier" meget triste.

Det eneste punkt hvor det var positivt, at indvandrere ikke var integrerede, var deres måde at behandle deres gamle forældre på.

Her kunne danskerne lære noget, istedet for at placere deres far og mor på et plejehjem, som var de en pose affald, og overlade dem til Bingo og Richard Ragnvald.

Fy for helvede, hvor er danskerne ulækre på det punkt.

Men nu er indvandrerne gået i vores uappetitlige fodspor.

Det ville jo være bedre hvis de integrerede sig mht. ytringsfrihed, sprog og religion, og drak bajere sammmen med os andre.

Men nej !
Nu vil man gerne følge den ækle danske folkesport : At slippe for ansvar og forpligtelse overfor sine nærmeste.

Vi siger : Fy for satan !

http://reformisterne.blogspot.com/2009/06/den-vrste-form-for-integration.html

Knute sa...

Mauricio Rojas: Carmencitas sorg

Historien om Argentina er samtidig historien om et land der satte sin egen fremtid over styr endda i flere omgange, ikke kun på grund af enkeltpersoner som f.eks. Juan Peron, men fordi det politiske systems dominerende rolle i forhold til markedet igen og igen har overtrumfet "sound" economics". Jeg kan ikke lade være med at tænke på om det ikke også kunne - er i gang med at - ske her til lands. Lav vækst og en manglende vilje/evne til at gøre op med det nuværende velfærdssystem gennem de sidste 3 årtier gør, at dette ikke kan affærdiges.

http://www.punditokraterne.dk/sommerferiel-sning--punditokraterne-anbefaler-iii----carmencitas-sorg--af--mauricio-rojas-post174620

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.