27 juni 2009

Svansen mellan benen

Fredag eftermiddag är en bra dag för regeringen att släppa ut kontroversiella nyheter som man inte vill att folk egentligen ska få reda på.
Gårdagen var extra bra eftersom allt drunknade i nyheter om Michael Jackson.
Även Farah Fawcetts död försvann som nyhetsstoff.

Obama har kört huvudet i väggen fullständigt när det gäller Guantanamo och den "executiva order" han skrev under för att stänga lägret den 21 januari.
Nu testar administrationen ett förslag om att vissa av fångarna ska hållas fängslade "på obestämd tid".
Trots all kritik från Europa, om hur fel det var att hålla fångar i Gitmo, är intresset svalt när det gäller att hjälpa Obama lösa problemet och Kongressen vägrar att avsätta de 80 miljoner som administrationen begärt.
Dessa stackars missförstådda, orättvist behandlade individer anses nu plötsligt så farliga att man inte ens vill ta över dem till USAs fastland och inga ordinarie fängelser här är beredda att ta hand om dem. Helt plötsligt är det säkert och bra att ha dem på en ö som är så gott som omöjlig att fly ifrån. Duh!
Kongressen kommer att fortsätta vägra anslag om man inte kan presentera konkreta förslag om hur fångarna ska hanteras.

"Jag tänker inte släppa individer som utgör en fara för det amerikanska folket", sade Obama.(maj 21) Al-Qaeda terrorister och deras bundsförvanter ligger i krig med Förenta Staterna och de som vi tagit tillfånga - på samma sätt som andra krigsfångar- måste hindras från att attackera oss igen."

Det är ju alldeles självklart att krigsfångar ska hållas fängslade tills kriget är över!

Homeland Security's Secretary Janet Napolitano säger att administrationen använder inte längre ordet "terrorism" utan det har ändrats till "man-caused disaster."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.