25 juni 2009

Ta av slöjan

Det är liberalt att tycka att allt ska tolereras, det ska vara valfritt om man vill vara spritt språngande naken eller inpackad i en säck med ett nät framför ögonen. Nu är det fritt fram för bara bröst på badhusen i Malmö.

Helt okej för mej, men hur ska feministerna i Bara Bröst hantera reaktionerna från invandrare i det halvmuslimska Malmö som anser att kvinnor bör dölja sin kropp?

"Hur ska man ta dem på allvar, som vill att den muslimska massinvandringen skall fortsätta men samtidigt ojar sig över ökad anpassning till sexfientliga invandrare?"

Kan det till och med vara så att krav på att bada utan överdelar på baddräkten bäddar för krav av muslimor att få bada i burkini? Det är verkligen inte diskriminerande att kräva att alla badgäster i ett offentligt badhus klär sig normalt, det vill säga varken för lite eller för mycket tyg.

Vad som är normalt är naturligtvis kulturbetingat, men till skillnad från islamisk kultur upplevs inte hud och hår som överdrivet sexuellt upphetsande av europeiska män. Bröst däremot ger andra signaler, än så länge. Det är möjligt att de i ett nudistsamhälle skulle upplevas annorlunda, som det var i Afrika innan araber och européer kom dit och klädde på folk.

Många kvinnor vill ha burka och annan muslimsk klädsel. "Varför vurmar kvinnor för förtryckande seder och religiösa krav på kvinnans underordning och stöder särkrav för kvinnor i ett fritt land?"
Därför att Europa ska islamiseras.

I ett tal i nationalförsamlingen gick Frankrikes president Nicolas Sarkozy till kraftigt angrepp på den heltäckande muslimska klädedräkten för kvinnor:
Burkan är inte en religiös symbol, den är symbol för förnedring.

Han hävdade att den inte har någon plats i det franska samhället, och stödde kravet på att undersöka om klädedräkten är i strid med fransk lag.

USAs president Barack Hussein Obama däremot bagatelliserar kvinnoförtrycket i islam. I sitt tal i Kairo kritiserade han det franska förbudet mot hijab (slöja) i skolorna och lovade att USA aldrig skulle genomföra något liknande.

Franska invandrarkvinnor (dock ej islamisterna på bilden) rasar nu mot honom. De rasar mot att muslimska kvinnor ska betala priset för att Hussein vill förbättra USAs relationer med den muslimska världen, särskilt med den ena halvan av den.

Den övre bilden: La Kimpolina

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivit! :)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.