25 juni 2009

Talande tystnad

Obama, eller rättare sagt hans teleprompter, höll ett 55 minuter långt tal och inte en enda gång nämnde han orden Irak och Afghanistan.
Politico har noterat avsaknaden av andra ord som är aktuella - Korea, Pakistan, armé, flottan, flygvapnet, soldater, krig...
Han talade däremot om "stimuleringspaketet" som inte blev vad man lovat....men så uttryckte han sig inte förstås.
"Ingen visste hur allvarlig lågkonjunkturen skulle bli."
Pyttsan, en hel mängd konservativa republikaner protesterade hej-vilt över att regeringen använde sig av krisen för att öka sitt eget inflytande över den privata sektorn och att det skulle försämra det ekonomiska läget

Han ljög rätt in i kameran och sade att paketet inte var stort nog. Ingen ställde honom mot väggen och påminde honom om att han tidigare sagt: "Amerika kommer inte att överleva om vi inte genomför detta stimuleringsprogram."
Kan vi vänta oss en ny "stimulering"?
"Inte än", säger Obama, "det är viktigt att se hur ekonomin utvecklas."
Men var så säker, "inte än" betyder som alltid att socialisterna aldrig inser att det var själva systemet med understöd som var fel.
Som vanligt när deras program går åt skogen skyller de på att man inte satsade tillräckligt med pengar.
Han har tvingat oss att punga ut med 700 miljarder dollar och han vet inte ens om det fungerar.

2009 års budgetunderskott beräknas nu till 1.8 triljoner (12 nollor). Det tog 7 år för Bush att åstadkomma 1.8 triljoner i skuld.
Om detta underskott inte bara är tillfälligt pg.a lågkonjunkturen kommer Obama att åstadkomma ett underskott av 1 triljon varje år under den närmaste tioårsperioden.
Det är lika mycket som alla presidenter tillsammans från Washington till Bush.
Varje amerikansk familj får en skuld på över 84,000 dollar som våra barn och barnbarn får ta hand om.

2 Kommentarer:

MS sa...

"Obama, eller rättare sagt hans teleprompter, höll ett 55 minuter långt tal"

Den var bra :-)

Den gode Obama har ju fått på nöten från Tehran. Det måste svida för denna nya fredsapostel Nu blir det ingen mysig dialog med mullorna längre.

En enorm summa i underskott. När kommer skattehöjningarna kan an undra. När ska media vakna upp ur sin Obama-psykos och börja ställa kritiska frågor om vad han gör med skattebetalarnas pengar? Är det bara Fox News som ska stå för den analysen?

Det är precis samma tongångar som i Sverige. Höja skatten mantrat har redan börjat höras från den röd-grön röran. Att dom aldrig lär sig!

PS. Är det bara jag som har problem att komma in på denna blogg ibland? Det kommer ofta upp ett felmeddelande och fönstret stängs ner.

Knute sa...

MS, jag har märkt att det ibland tar tid att kommentera. Jag klickar på "Kommentera som" och får vänta länge medan muspekaren visar ett timglas, som nu. Men nu gick det äntligen. Det är väl tillfälligt strul.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.