28 juni 2009

Trelleborg: politiskt korrekt

Hurra! Det blir ingen muslimsk vecka på Östra skolan i Trelleborg.

Det är en sak att påstå att den planerade muslimska veckan på en Trelleborgsskola bara var ett rykte utan grund, en annan sak att säga att det visst vore okej att ha en sådan, som skolförvaltningen i Trelleborg hävdar. Det låter skumt. Är det säkert att det inte fanns sådana planer? Kanske inte i höst som ryktet gjorde gällande, men någon gång i framtiden?

Sen dyker det upp en medieforskare samt en islamolog och uttalar sig lite försiktigt om att "det är så lätt att starta ett rykte" och att bara för att någon som förmodligen inte gillar islam spridit ett rykte skulle alltså islam vara bättre än sitt rykte. De blandar ihop äpplen och päron.

Islamologen säger att "det sedan länge odlats en bild av islam som den mest annorlunda religionen. Vilket kan förefalla märkligt eftersom det är en syskonreligion som ligger nära judendom och kristendomen."

Fel, alla världsreligioner utom islam har en vettig moral och etik. Islam saknar den gyllene regeln som anbefaller empati och i Koranen finns uppmaningar till mord och lögn. Judendom och kristendom och hinduism och buddhism och konfucianism och taoism förbjuder mord och lögn och säger att man ska behandla andra som man själv vill behandlad. Islam är uttalat fientlig mot kvinnor och mot icke-muslimer, de andra religionerna är universalistiska och anser att moralen gäller alla.Men islamologen säger en förnuftig sak, "Det kan finnas skäl att kritisera skolan när det gäller religionsundervisning. Skolan har svårt att hantera kritik mot religion. Inte minst för att många elever är troende. Att då komma med kritik kan uppfattas som rätt oförskämt. Då väljer många lärare att köra en enklare stil och bara framhålla det som är trevligt."

Ja, hur ser läroböckerna ut? Går det att skriva om islam utan att nämna jihad, det heliga kriget? Eller kvinnoförtrycket, ska det verkligen sopas under mattan? Ska framställningen inskränkas till en turistbroschyr om vallfärden till Mecka, fastemånaden Ramadan, minareter och moskéer?

Undervisningen får ge efter för politiska överväganden. Påminner det om Sovjetunionen? Begreppet "politiskt korrekt" föddes där under utrensningarna på 1920-talet.

5 Kommentarer:

MS sa...

Jag tror antigen att detta var en försöksballong från rektorns sida eller så blev trycket för hårt och dom försöker nu reparera skada. Bloggarna får hålla ett öga på denna skola. Vad som också skiljer ut Islam är att det inte egentligen är en religion utan en politisk rörelse med världsherravälde på agendan. Då et alltid är känsligare att kritisera en religion så är det ju den perfekta täckmanteln. Ord som kärlek och empati finns inte och det är därför deras länder ser ut som dom gör.

Knute sa...

"Är det inte bättre att islamgranskande bloggar reagerar en gång för mycket än en gång för lite i den pågående indoktrineringen av islam mot minderåriga försvarslösa barn i svenska skolor? Eller vill media att svenska skolbarn ska förberedas för underkastelse under islam som Nazitysklands barn i Hitlerjugend?"

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/06/vilka-vet-sanningen-om-den-muslimska.html

Jörgen sa...

Ja du MS. Jag förstår att det nu för er gäller att rädda som räddas kan. Nej det var ingen "försöksballong". Ni "Rasistiskt korrekta" gick på bluffen med hull och hår! *ASG*

Ni är så bortgjorda så det är nästan inte sant. Nu ser man vilka det är som sprider desinformation och lögner. Ja just det MS, NI!

Knute sa...

"Vi kan mycket väl ha en muslimsk vecka, eller en temavecka om islam rättare sagt", säger säger Mats Lundqvist, utvecklingschef på skolförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Så Jörgen, nog låter det som att det ligger något i ryktet.

Unknown sa...

Hoppas att det blir av!
Verkar som att ni skulle behöva gå på en sådan,
för att skingra lite av era ogrundade fördomar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.