09 juni 2009

Trolla med knäna

Kalifornien är i konkurs och en stor anledning är att de förmögna människorna har flytt till andra stater med lägre skatter och avgifter.
Det innebär att skatteintäkterna har minskat och man inser att man måste göra en kraftig nedskärning av socialabidragssystemet, kanske så mycket som till 1990 års siffror. Det svider eftersom det också innebär att statligt anställda socialarbetare mister sina jobb när vissa program slopas fullständigt.
Visste ni att Kalifornien använder skattepengar till program för att ta bort tatueringar på f.d. gängmedlemmar?

Fackföreningarna skriker:"Höj skatterna för de rika!" samma metod som Obama planerar att använda för att sjukvården ska bli "gratis".
Beskatta oljebolagen, tobaksindustrin och de ondskefulla rika som inte behöver alla pengar de tjänar. Kaliforniens politiker anser att de behöver minst 44 miljoner dollar.

De demokratiska politikerna börjar dra öronen åt sig och är inte helt med på fackens idéer vilket skapat en konfliktsituation. Detta kan leda till ett slut på deras politiska karriär eller en total kollaps för Kalifornien.

Nya skatter som föreslås för hela landet är "livs-stils-skatt" dvs. höjda skatter på alkohol men också speciella skatter på socker.
Nytt jobb någon? "Sockerinspektör", kanske?
Ursäkten är naturligtvis att skatter håller tillbaka konsumtionen av ohälsosamma saker vilket minskar sjukvårdskostnaderna.
Man ska inte längre ha frihet att välja om man vill äta hälsosamt eller inte. Det är regeringens sak att avgöra.

Eftersom media inte ifrågasätter någonting som kommer från obama-administrationen har deras senaste slogan blivit "Sparade eller skapade jobb" tack vare stimuleringspengarna. Obamas senaste åberopande kom i går, när han förklarade att stimulanspengarna redan sparat eller skapat minst 150.000 amerikanska jobb - och meddelade att han påskyndat några av projekten för att "spara eller skapa" ytterligare 600.000 jobb i sommar.
Dessa siffror levereras i samband med ett tidigare löfte att hans plan kommer att "skapa eller spara tre-fyra miljoner nya arbetstillfällen under de kommande två åren."

Naturligtvis är det omöjligt att mäta Mr Obamas jobb formel och det är en del av dess attraktion. Ingen- inte arbetsdepartementet, inte staten, inte Byrån för arbetsstatistik, - kan mäta bevarade arbeten. New York Times nämner faktiskt att Mr Obama påståenden om jobb "bygger på makroekonomiska beräkningar, inte på en faktisk räkning av arbetstillfällen.

Under de månader som gått sedan kongressen godkände stimulansprogrammen har vår ekonomi förlorat nästan 1,6 miljoner arbetstillfällen och arbetslösheten uppgår till 9.4%.
Men abakadabra! Presidenten hävdar att han har "sparat eller skapas" 150000 arbetstillfällen. Det låter mycket trevligare och hjälper oss att glömma att det är samma president som för bara några månader sedan lovade oss att stimulanspengarna skulle hindra arbetslösheten att stiga över 8%.
Media fortsätter att upprepa regeringens linje om de redan har "sparat eller skapas" 150.000 jobb över en tidsperiod när den amerikanska ekonomin förlorat 10 gånger fler arbetstillfällen, och ingen ifrågasätter.

6 Kommentarer:

MS sa...

"Nya skatter som föreslås för hela landet är "livs-stils-skatt" dvs. höjda skatter på alkohol men också speciella skatter på socker."

Fråga bara hur effektiv en sådan skatt skulle bli? Dom största skräpsmat och sockerkonsumenterna återfinns väl bland dom som lever på olika bidrag och om inte har så mycket att betala skatt med?

Ur led är tiden när USA går kraftigt åt vänster och Europa åt höger. Obama borde lära sig av Labours misstag i UK.

Nämner amerikansk media den kraftiga högervind som sveper äver Europa och vad ger dom för förklaring?

Berit sa...

Alldeles riktigt! Det är därför som man kommer att ge "skatteåterbäring" till ett stort antal människor som inte betalat någon skatt alls.
47 % av alla hushåll i detta land betalar ingen inkomstskatt.
Vad jag har sett hittills är det bara bloggarna och FOW news som talar om att Vänstern är på tillbakagång i Europa.

MS sa...

47%. Det är mycket!! Tror inte ens att vi har varit i närheten av dom siffrorna i Sverige. Det måste betyda ett enormt skattetryck på medelklassen eftersom jag förmodar att dom allra rikaste har sina tillgångar gömda på Caymanöarna eller liknande. En medelklass som väl ofta röstar på demokraterna. Får se hur det går för Obama. Nu har han retat upp den Judiska lobbyn med sin “attack” på Israel och höjer han skatterna för mycket för John och Jane Smith så kommer nog hans framgångssaga bli kort. Precis som Milon Friedman sa så är det medelklassen som styr och deras röster blir alltid dom avgörande.

Gamla hederliga Fox News. Har också sett några inslag där om valet men jag förmodar att den media som bar fram Obama till segern inte vill höra att "gamla och trista" Europa äntligen håller på att kasta av sig vänsteroket.

Berit sa...

1 (en)% av befolkningen (de ondskefulla rika) tjänar 21% av inkomsterna men betalar nästan 40% (39,4) av all inkomstskatt, men ändå är det inte nog eller anses rättvist!

Berit sa...

mer siffror:
50% av alla inkomsttagare, och dit räknas man om man tjänar ungefär 31 tusen dollar eller mer, betalar 95% av skatterna.
Eftersom bolagsskatten i USA är bland den högsta i världen beräknar man att 10 till 13 triljoner dollar från bolag utomlands aldrig tas in i landet utan investeras i bolag utomlands där skatterna är förmånligare.
Om Obama sänker bolagsskatten skulle mycket av dessa pengar komma tillbaka in i landet .

Openeyes sa...

Och det är inte alls de rikaste som gör av med stor del av pengarna i andra länder?
50% i skatt och resten i utlandet eller 2% skatt och allt stannar i landet, vad tror du bidrar till Bnp mest?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.