15 juni 2009

U-bildning

Bild: We don't need no education

Sverige har fått 75000 ansökningar från utlänningar, varav 21900 pakistanier, som vill läsa Mastersprogram på universiteten till hösten. Sverige har till skillnad från andra västländer gratis undervisning. Men det har tidigare visat sig att när de väl kommit till Sverige dyker många aldrig upp på lärosätet utan tappar sina papper och hamnar hos migrationsverket... Samtidigt meddelas att gymnasieelever inte längre kommer att få läsa upp sina betyg på Komvux. Det har vi inte råd med?

Australien uppmanar liksom Sverige utländska studenter att komma. Skillnaden är att man inte vill ha muslimska studenter. Det har också visat sig att de 90 000 indier som studerar i landet har lyckats riktigt bra. Ända tills nyligen, då de börjat överfallas och misshandlas av företrädare för "fredens religion".

5 Kommentarer:

MS sa...

Det är skillnad på folk och folk. Det vill säga etniska svenskar och utlänningar och det är inte till vår fördel som vi alla vet. Hur i h-vte an man ta emot en massa pakistanier som väl knappt kan läsa. Har dom inga intagningsprov? Jag som skattebetalare har ingen kust att betala för en massa studenter från andra länder. Dessa länder betalar inget och dom låter inte våra studenter läsa gratis hos dom. Vad är det för fel på folk i skolledningen?

From Sweden with Grief sa...

Det var en diskussion någonstans 2004 där studenter gick i taket över att man skulle ta avgifter av studeranden från utlandet, för det kunde riskera svenskars studier, att vi också skulle få betala. Så av två onda ting valde man det minst onda, ansågs det nog.

Men det missbrukas enormt på olika sätt. Jag blev antastad av en galning på nätet, en man från något arabland. Bara för att jag inte var gift med mannen i mitt liv, ansåg denne student att han hade rätt till mig och krävde träffar och skrev mycket märkliga saker till mig. Det var bara att blockera vanvettet. De äger kvinnor som inte är gifta, vi är villebråd bara. Det är inte bara han som har krävt, det gör de flesta då de tar kontakt, svenska kvinnor får inte säga nej, uppenbarligen.

Knute sa...

På tal om Pakistan: radikala muslimer som bedriver en teservering slog ihjäl en kristen man därför att han använde en kopp som var avsedd endast för muslimer.

Händelsen blev anmäld till polisen som bara ryckte på axlarna.

"Och genom historien har Islam visat, genom ord och handlingar, möjligheterna för religiös tolerans." -- Barack Obama, i Kairo den 04.06.2009.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/06/ddsensfarlig-tedrikning.html

MS sa...

Barack Obamas krypande för mullorna i Teheran börjar bli mer och mer osmakligt. Hans tama stöd för dom människor som med risk för sitt liv kämpar för sin frihet på Teherans gator är nästan i klass med västvärldens undfallenhet mot Kina 1989. Det fanns väl ingen teleprompter på plats :-)

Alla som vill att världen ska utvecklas och bli mera fredlig tjänar på en demokratisering av Iran. Dom unga och välutbildade i Iran är bevisligen trötta på att ett gäng halvgalna gamla gubbar ska styra deras liv in i den minsta detalj och vill kunna leva sitt liv som fria människor. Jag hoppas att dom inte ger upp och att polis och militären besinnar sig för att det ska bli så oblodigt som bara möjligt.

Knute sa...

"Obamas tal i Kairo den 4 juni har genererat mycket tänkande och tyckande runt om i världen. Muslimer är nöjda och de vet att de har USA:s president på sin sida, som i en liten ask, som det brukar heta. Dit de förmodligen kan peta honom när de vill och om han nu skulle få för sig att kaxa upp sig."

http://canuteocean.blogspot.com/2009/06/det-muslimska-nobelpriset.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.