01 juni 2009

Upplys imamerna

Bara gudarna vet om det skulle hjälpa om staten utbildade imamer, som högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg föreslagit. De förargliga sidorna av islam skulle inte försvinna för det.

Men kanske värt ett försök. En enkätundersökning med 121 imamer i församlingar med statligt (!) stöd visar att det finns ett behov av utbildning i svensk lag och samhällskunskap. Så varför inte sätta igång och upplysa dem om att det står saker i Koranen som är direkt lagstridiga och människofientliga?

Det är en illusion att islam skulle kunna reformeras. I så fall vore imamerna tvungna att riva ut hälften av sidorna i Koranen. Transformation snarare än reformation.

"Att gå tillbaka till det ursprungliga i kristendomen är att gå tilbaka till Jesus, en man som lärde att man skulle älska sina fiender, vända den andra kinden till, sticka svärdet tillbaka i skidan och gengälda ont med gott. Att gå tilbaka till det ursprungliga i islam är att gå tilbaka till Muhammed, en pedofil våldtäktsman, landsvägsrövare, slavhandlare, tortyrist och massmördare.
När vissa sätter sitt hopp till att islam skall reformeras vet de med andra ord inte vad de snackar om. Jo mer ”reformerad” islam blir ju jävligare blir med andra ord detta perversa svineriet." AJN

Läs också: Imam - ett yrke som är oförenligt med svensk grundlag

3 Kommentarer:

Someone sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

I Sverige måste vi väl om vi skall vara politiskt korrekta även utbilda kvinnliga imamer, sug på den.

Knute sa...

Signaturen Someone skriver att islam reformerats flera gånger. Ge exempel i stället för att komma med smädelser och glåpord.

Visst har islam reformerats, nämligen av Abdul Wahhab, (1703–1792) och hans efterföljare Al Qaida och Taliban.

Kärnan i Abdul Wahhabs tänkande är att islam var perfekt og komplett på den tiden då Muhammed och hans följeslagare levde.

The Illusion of Reforming Islam

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.