10 juni 2009

Vid regnbågens slut

Varje gång man visar exempel på länder eller företeelser som bevisar att socialism är ett misslyckat system finns det alltid någon som framhärdar och säger: "Det var inte rätt människor som hade ansvaret" eller "Det gjordes inte på rätt sätt".

Nu är det dags för ett försök igen och denna gång ska man genomföra social sjukvård i USA. och förebilden är kanadensisk, eller svensk om man så vill.
Jag undrar om någon av demokraterna verkligen tittat på hur dåligt det fungerar?
I Kanada måste man vänta lång tid och stå i kö för varje liten sak som ska göras.
Många svårt sjuka kanadensare reser till USA för behandling och betalar ur egen ficka, detta efter att de betalat in skatt till systemet som inte hjälper dem.
Även Kanadas provinsregeringar förlitar sig på den amerikanska sjukvården och mellan 2006 och 2008 skickade man 160 patienter till New York för neurokirurgi..."brutna nackar, brustna artärer och blödningar i hjärnan".
Vart ska Kanada skicka sina svåra fall i fortsättningen?

Enligt en kanadensisk undersökning blir bara hälften av akutfallen ordentligt testade enligt nationell och internationell standard. På vissa ställen i landet är bristen på läkare så stor att man kan delta i ett lotteri där vinsten är att man får träffa en doktor.
Får mig att tänka på en släkting i Sverige som nu väntat i nästan två månader på tid för gastroskopi trots svåra buksmärtor och besök på akuten.

Ironiskt nog håller Kanada på att reformera sitt system nu när USA huvudstupa kastar sig in för att göra om misstagen.

Vi talar här om den absolut största ökningen av regeringsinflytande i amerikansk historia och det ska läggas på toppen av det redan existerande underskottet på 1.8 miljoners miljoner.....tillsammans med ökade anslag till undervisningen, räddningspaket, energi-regleringar, stimuleringspengar....
Så här säger Obama: "Berättigade bidrag och skatteåterbäring måste betalas...De är inte gratis, och att låna för att finansiera dem är inte hållbart i längden."

När Obama säger "skatteåterbäring" menar han gåvor, eller kan någon förklara hur det är möjligt att ge skatteåterbäring till folk som inte betalar skatt?
Han nämner något som han kallar Paygo vilket betyder att allt ska finansieras antingen genom att man skrotar ett regeringsprogram om man vill införa ett nytt eller också höjer man skatterna.
På något magiskt vis ska Obama nu genomföra socialism " på rätt sätt" och samtidigt också skära ner statsskulden med hälften under sina fyra första år som president.1 Kommentarer:

Knute sa...

http://eutext.blogspot.com/2009/06/sverige-ett-land-i-totalt-forfall-och-i.html

om sjukvårdens avsaknad av medmänsklighet i Sverige

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.