13 juli 2009

Högljudda vänsterkvinnor skönmålar den förfärliga sharialagen

"Varför är ni så vänster, kvinnor?" är rubriken på en artikel i Expressen. Här är svaret, levererat i ett tidigare inlägg av Berit:

"Kvinnor, speciellt ensamstående, röstar på kandidater som lovar statliga program som ger kvinnor mer trygghet. Det magiska ordet är Trygghet.

Ensamstående kvinnor röstar mer socialistiskt, men om de gifter sig och bildar familj har de en tendens att bli mer konservativa. Det beror på att de då känner sig säkra i familjen och inte vill att staten ska lägga sig i hur de hanterar sin växande förmögenhet.

Om samma kvinna börjar inse att hennes äktenskap är på fallrepet eller om hon skiljs är hon genast tillbaka på den socialistiska sidan igen. Tryggheten från maken ersätts med staten."

- - -
Vänsterpartierna satsar stenhårt på att vinna muslimernas röster och försöker skönmåla islam för att inte förlora sina kvinnliga väljare. Hjärtknipande historier om flyktingbarn har överskuggat det faktum att bara 5 procent av de muslimska invandrarna är flyktingar.

Vänstern har satsat på fel häst och blivit höger på kuppen. Hästen heter islam och är kvinnofientlig. Därför kommer de socialistiska partierna att förlora sina kvinnliga anhängare. Vad som händer i dag är nederlaget för vänstergruppernas ideologier: ideologier som har gjort det möjligt att rättfärdiga våldsbrott och motbjudande verbala attacker.

Lite mer om samma ämne, om hur och varför kvinnor röstar som de gör:

Inga regler utan undantag

6 Kommentarer:

MS sa...

Jag kommenterade även den artikeln i Expressen och jag håller till viss del med om att kvinnor röstar rött för att dom röda står mera för "trygghet" och dom mjuka värdena. En falsk trygghet i mina ögon och jag hör inte till dom kvinnor som röstar rött. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra eftersom socialisternas syn på individens ansvar och Statens inblandning i våra liv skiljer sig nämnvärt från min egen.

"Vänstern har satsat på fel häst och blivit höger på kuppen. Hästen heter islam och är kvinnofientlig. Därför kommer de socialistiska partierna att förlora sina kvinnliga anhängare."

Jag är inte lika säker på det. Det finns ett i mitt tycke mindre tilltalande drag hos vissa kvinnor. Nämligen något slags Moder Theresa- komplex att man ska rädda allt och alla. Missförstå mig rätt. Att bry sig om sina medmänniskor är självklart en bra egenskap men dessa kvinnor har en tendens att bli naiva och okritiska. Dom kan inte skilja på sak och person. Jag blir också illa berörd när man ser bilder på utsatta barn och dom fruktansvärda förhållanden som finns i Världens flyktingläger. Det betyder dock inte att det är Sverige eller Europas ansvar att rädda hela Världen genom att ta emot stora mängder flyktingar. Jag tror att den bästa lösningen är bistånd på plats. Dom flesta människor vill bo kvar i sitt hemland.

Många s k batiktanter som röstar rött hävdar allas lika värde. Människovärdet är heligt men jag tycker precis som ni att det är skillnad mellan en kultur som står för demokrati och jämtställdhet och en där kvinnor är mindre värd än en ko. Baktiktanterna har därför svårt för att ta avstånd från skamvåld och kvinnoförtryck inom vissa religioner för att dom inte vill rasiststämpla folk. Gud förbjude! Det går ju inte ihop med deras Moder Theresa-komplex. Det är därför som jag inte är lika säker på att V kommer att förlora sina kvinnliga väljare p g a sin osmakliga flört med Islam. I a f inte så länge 68-vänstern är vid god hälsa.

Knute sa...

Tack för en insiktsfull kommentar MS! Skriv gärna ett mejl till mej!

Anonym sa...

MS du har fel om följande:

1. Bistånd hjälper inte på lång sikt. Konflikterna och problemen måste de lösa själva - det är inte vårt ansvar.

2. De flesta människor som kommer till Sverige vill uppenbarligen inte bo kvar i sitt eget land med allt vad det innebär (lägre levnadsstandard o dyl). De är inte flyktingar, de gillar inte vår kultur och leverne, men de vill ändå bo i Sverige. Hade vi inte tillåtit och till och med lockat med livstidsförsörjning - ja, då kanske de inte hade velat komma. Men nu vill de uppenbarligen det. Bistånd löser ej heller detta - en stark ekonomi får de själva bygga upp. Endast då kan de lyckas.

I övrigt håller jag med dig!

LP sa...

Intressant postning Knute! Bra kommentarer från MS och Anonym.

"Snällismen" eller dumsnällheten är tyvärr ett utmärkande drag hos alltför många människor i detta land. Om det är vanligare hos kvinnor än män vet jag inte säkert.
Kanske är det som MS säger det sk Moder Theresa-komplexet som är huvudproblemet, och kanske är det vanligare förekommande hos kvinnor. Hur som helst, ett problem är det.

Tyvärr genomsyrar detta komplex och denna dumsnälla inställning hela det offentliga Sverige. En mera krass och osminkad bild av verkligheten behöver förmedlas till allmänheten. Svenskar behöver upptäcka att alla invandrare inte är fina människor, att alla kulturer inte är bra bara för att de är främmande.

Detta behöver inte betyda att samhället blir hårdare och kallare, så som en del tror. Sanningen är ALLTID bättre än lögnen och den som ser med klar och öppen blick kan utveckla en etik som är mera genuin och stabil än den som lever på en lögn.

MS sa...

@Knute. Jag har inte glömt dig och jag ska skicka iväg ett mail till dig.

@Anomym

1.Jag är inte emot bistånd i princip. Dom invändningar jag har är samma som du var inne på. Bistånd är i många fall bara en konstgjord andning. Afrika och andra stora bidragsmottagare kommer aldrig kunna utvecklas om dom inte lär sig stå på egna ben. Jag tycker inte heller att det är Västvärldens skyldighet i all evighet att ösa bidrag över Afrika för att våra länder i historien har koloniserat Afrika. Frågan är väl hur Afrika hade sett ut utan européernas närvaro? Därmed inte sagt att Europa har blod på sina händer när det gäller Afrika och att "vi" har utnyttjat många av deras rika naturtillgångar. Den andra invändningen mot biståndet är självklart att det oftast inte kommer dom som verkligen behöver tillgodo. Krigsherrar och andra diktatorer smörjer kråset medens dom vanliga människorna lever under fruktansvärda förhållande. Biståndet cementerar detta faktum och det är ett stort skäl till varför vår biståndspolitik måste förändras i grunden. Vinner den röd-gröna röran valet så kan vi glömma att det kommer att ske. Ni kommer väl ihåg stormen i ankdammen Sverige då diplomaten i Nigeria kallades rasist av både svenskar och nigerianer för att han krävde att se vart alla svenska skattemiljoner gick. Ner i fickorna på korrupta politiker och småpåvar m a o.

Det som U-länderna egentligen behöver är utbildning och kunskap. Skicka ner frivilliga hantverkare, byråkrater, poliser och hjälp länderna att bygga upp ett fungerande samhälle som i längden gynnar flera än den styrande eliten. Ska svära i kyrkan och citera Bibeln lite löst. "Ge den fattiga en fisk och han blir mätt över dagen. Lär honom att fiska och han kan föda hela byn."

2. Det är klart att inte det stora flertalet flyktingar skulle komma hit om det inte var för vårat än så länge generösa bidragssystem.


@LP

Precis. Det är inget fel på solidaritet eller att vilja hjälpa dom människor som har det svårt. Det är dock en milsvid skillnad på att vara solidarisk än att vara godtrogen och låta andra människor utnyttja den i grunden positiva egenskapen. Den s k dumsnällheten.

Man måste förstå dom kulturen som dessa människor kommer ifrån. Dom har inga sociala skyddsnät som vi har utan där är det den starkes rätt som gäller. Att lura och utnyttja systemet är något som dom lär sig med modersmjölken för det är det enda sättet att överleva. Det är naivt att tro att dom ändrar sig bara om sätter foten i Sverige. Vem ska man då skylla på? Dom som bara beter sig som dom alltid har gjort eller oss för att vi tillåter dom att göra det?

If you fool me once, shame on you. If you fool me twice, shame on me!

Anonym sa...

Var är Gudrun Schyman och FI, nu när dom behövs? Vågar man inte kritisera islam och det kvinnoförtryck det står för? Dåligt och vilket hyckleri!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.