11 juli 2009

Bör gardiner och persienner förbjudas?

Det är uppenbart att Floridas politiker tycker det.

Kvällsnyheterna i går i South Florida visade hur polisen stoppar folk därför att sidorutorna i vissa bilar var för mörkt tonade.
"Vi kan inte se om de har säkerhetsbälten", säger en polis samtidigt som han grejar med någon sorts toningsmätare som anses kunna mäta hur mörka rutorna är.

Från och med den 1 juli har Floridas polis rätt att utfärda 100 dollar i böter för varje person i ett fordon som inte använder bilbälte. Så tonade rutor, vilket är vanligt i Florida pga. intensivt solsken, ses som ett stort hinder för "straffbeskattningen". För att i någon mån urskulda sig i fall gemene man protesterar visade man upp en A-K47 som påstås vara beslagtagen från en bil med ..... du gissade det..... tonade rutor.

Ett problem som man snart kommer att stöta på är rasprofilering. Det är mycket populärt bland svarta att köra omkring i bilar med tonade rutor så proportionellt kommer många fler negrer att stoppas och det blir intressant att se hur man ska ta sig runt den känsliga biten.

Det säger sig självt att Floridas lagstiftare bör förbjuda gardiner och persienner i alla fönster i alla hus. Vem vet vilka avskyvärda brott som kan begås bakom dessa gardiner! Man skulle kunna tänka sig att ett pokerspel om pengar pågår. Eller att en 20-årig soldat, nyss hemkommen från Irak, kanske tar en öl med sin pappa. En kongressmedlem från Massachusetts kanske driver prostitutions-service från sin källare. Tänk om en domare skulle röka en joint efter en lång dag i domstolen.
Om vi någonsin ska uppnå ett samhälle fritt från fel och brister måste alla gardiner och mörka fönster förbjudas, och tusentals fönstertittarpoliser måste anställas.

Vi närmar oss mer och mer en fullständig polisstat.

Tips, Thomas DiLorenzo

4 Kommentarer:

Stefan sa...

DiLorenzo har förövrigt skrivit en mycket bra bok om president Lincoln.

The Real Lincoln: A New Look At Abraham Lincoln, His Agenda, And an unnecessary War

MS sa...

Hur var det nu igen? The land of the free?

USA går med stormsteg mot socialism och förbudsiver medens Sverige går mot ökande privatiseringar och mindre statlig inverkan. Vem hade trott det för 10 år sedan?

Detta handlar väl om att poliserna vill få bort tonade rutor för att se om dom som stannar har vapen. Då kanske man ska vända på resonemanget och ta itu med dom främst svarta - och latinamerikanska halvgangsters som åker runt med vapen på vägarna istället. Man får väl inte röra Obamas kärnväljare. Det är väl där skon klämmer.

Berit sa...

Det handlar om att dra in pengar. Polisen har förvandlats till inkasserare med påtryckning från "högre ort" att dra in så mycket som möjligt till statskassan.

MS sa...

Polisen som inkassarare. Jaha,där ser man. Det finns väl viktigare saker för polisen att ägna sig åt kan man tycka. Ska dom gneta ihop till USA's nuvarande budgetunderskott så får dom ligga i. Undrar vad dom ska hitta på för skäl i Alaska?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.