11 juli 2009

Domedagens kung

Efter varje revolution dyker det upp en Napoleon eller Stalin. Vi ser det nu i Iran där Ahmadinejad utmanövrerar det islamiska prästerskapet som tog makten 1979.

Revolutionen äter upp sina egna. Ayatolla Khomeini avrättade kommunisterna som hjälpte honom till makten. En av hans ivrigaste hantlangare var Ahmadinejad, som bland annat deltog när den amerikanska ambassaden ockuperades 1979-81. Det iranska revolutionsgardet, den islamiska revolutionens väktares armé, är Ahmadinejads militärorganisation.

Valet i Iran - en maskerad militärkupp:

"Det är ett nytt Iran, eftersom det inte är längre den islamiska revolutionens regim som vi har känt den sedan Khomeini tog över 1979. Ahmadinejads regering består redan till 60 procent av revolutionsgardet, och det iranska parlamentet av 40 till 50 procent före detta officerare i revolutionära gardet."

Om det skulle innebära mindre islam hade det varit bra. Men Ahmadinejad verkar vara lika islamistisk som ayatollorna. En galning som likt Hitler gärna skulle ta med sig mänskligheten i döden. Han tror att de sista tiderna är nära. Inför förvånade åhörare i FN:s generalförsamling uppmanade han Mahdi att återkomma snarast, alltså den tolvte imamen. Efteråt förklarade han att han i det ögonblicket fått en aura av ljus ovanför sitt huvud där han stod i talarstolen.

Mahdi försvann år 941 e Kr då han var fem år gammal. Han blev osynlig, men är närvarande bland jordens befolkning. Han kommer att dyka upp i de sista dagarna för att föra krig mot dem som inte accepterar islam som religion.

Han besegrar dem i ett världskrig, och upprättar det islamiska imperiet som är rättfärdigt, för Mahdi kommer att styra mänskligheten med den järnhårda sharialagen.

Samtidigt spelar Ahmadinejad på nationalistiska strängar. Ett riktigt obehagligt hopkok på islamiska och nationalistiska övermänniskoideal. Ett exempel är Stalins Sovjetunionen där rysk nationalism förenades med en internationalistisk totalitär ideologi.

Obama har besökt Moskva. Det skulle vara intressant att veta om han sålde ut den planerade kärnvapenskölden i Polen och Tjeckien, som skulle skydda Europa mot iranska atombomber. Det vore inte bara farligt, det vore också att svika Centraleuropa och ge en signal om att det hör till Rysslands intressesfär.


Modig kvinna! Från Hodjas Blog1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer bli revolution i Iran igen, men det tar nog dessvärre 5-15 år till. Befolkningen är ung, och många i städerna är bra utbildade och har tillgång till internet.

Prästerna/väktarrådet/Ahmadinejad ÄR symptomet, men Islam ÄR problemet. SNart har vi eländet här också....

/Nizze

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.