04 juli 2009

Dum, dummare, dummast

Bilden är från polisens arkiv, sk. "mug shots" av arresterade personer. Vad tror ni att de alla har gemensamt?

Det finns fortfarande folk som kör omkring med bildekaler som visar att de röstade på Obama. Dekalerna är färre nu, kanske för att de blekts av solen eller förstörts i tvätten, men personligen tror jag att det inte är så många numera, som känner sig stolta över att de lät sig luras.
De är generade över att de föll för vackra ord som "Hopp och Förändring"; ord som plockats fram under marknadsundersökningar för att tilltala den dumma massan.

De är inte längre stolta över att de röstade på en person utan erfarenhet, en som aldrig åstadkommit något av verklig betydelse, en marxist som organiserat studentgrupper under collegetiden, en arbetsledare för den ökända ACORN-gruppen.

ACORN ska förresten byta namn nu, som om det skulle hjälpa.
Får mig att tänka på hur man byter namn på gator här i Atlanta.

Metropolitan Parkway var känd för sina 20 dollar prostituerade och att de flesta besökarna blev rånade inom 20 minuter. Man bytte namn till Stewart Avenue och gissa vad som hände?
Man blir nu rånad på Stewart Ave. inom 20 minuter och de prostituerade kostar fortfarande 20 dollar.

Det är svårt att erkänna att man hade fel, men när arbetslöshetssiffrorna nu är uppe i 10% och den privata sektorn förlorade nästan 500,000 jobb i juni undrar jag om de skulle rösta på Mr.O nu?
Vissa börjar faktiskt inse vidden av den skuld som Obama redan lagt på kommande generationer och att han med rasande fart försöker öka den genom skatter på energi och sjukvård.
Det börjar sjunka in att man röstat på en person som nationaliserat bilindustrin och som är på väg att nationalisera bankerna. En person som ivrar för att höja alla skatter samtidigt som vissa socialistiska länder börjar se ljuset och sänker skatterna (Ungern, Tyskland)
Det är en sak att man var så fruktansvärt dum, en annan att fortfarande åka omkring med en dekal på bilen som visar det.

One
Big
Ass
Misstake
America

8 Kommentarer:

Knute sa...

"True to form, while North Korea conducted nuclear tests, Obama hailed his credit card reform — as if we are incapable of reading the fine print or making a phone call on our own.

While young protesters longing for fair elections died in the streets of Tehran, Obama signed a bill to protect us from cigarettes.

Now Obama wants to tell us what medical procedures we should have, how much we should earn, and what kinds of cars we should drive.

Perhaps what is most disturbing is the president’s unprecedented ridicule and dismissal of citizens — even for such things as their radio programs, by telling Republicans not to “listen to” Rush Limbaugh.

In light of such developments, the Department of Homeland Security’s right-wing extremist memo, with its unfounded warnings about those who disagree with the administration, portends ill for those who don’t march lockstep with Obama’s dictates."

http://pajamasmedia.com/blog/the-end-of-independence-day/2/

Anonym sa...

Märklig titel på denna blog - det är ju bara en sorts människor som skriver här. Samma typ av inlägg månad efter månad- klagande, gnällande och kopierande från annan media, inbördes beundran och påhopp, smutskastande.
En psykolog skulle tolka detta som typiskt för människor som lever trista liv. Kanske utan arbete och nyttig erfarenhet av jobb ute i samhället.
Det är bara beklämmande.
Och har man inget varmt, glatt och medmänskligt att skriva om -då blir det bilder från lokala polisen i Atlanta som serveras. Vilken nivå.

Vem är ni ute för att frälsa?
Vad är syftet med detta?

Adjö,
Birgitta Holm

Berit sa...

Ja, Birgitta (alias Ingrid) vi borde bli inburade på psykvård a la Sovjetunionen eftersom vi kritiserar regeringen.
Och ändå, trots att du tycker så illa om det vi skriver, läser du det i detalj och återkommer med i samma kommentarer gång på gång.
Har du talat med din psykolog om det?

Atlanta!!!! Du är dummare än tåget.

sofieV sa...

Jag håller fullständigt med Birgitta Holm- jag har alltid varit fullständigt emot invandring av muslimer just för att de faktiskt är farliga för vårt samhälle på många plan MEN samtidigt är jag vänsterpartist och tror på ett samhälle där inte marknaden får styra och där alla kan ha det tryggt utan att behöva känna en sån press på sig. DET tror jag på och det gör mig glad att veta att det finns intelligenta människor som delar mina värderingar. Var är nyanserna i ert tänkande? Det är antingen svart eller vitt, så himla tråkigt att man riktigt kan se er sitta där i era trista lägenheter eller hus och bara ser det ni vill se och alltid umgås med de ni redan vet delar er världsåsyn elelr så sitter ni bara här framför datorn och har era låtsasvänner. Det är beklämmande.

Det vi hade behövt i kampen mot islam som breder ut sig var att vi höll samman och faktiskt la fram en plan som hade funkat i praktiken istället för att sitta här och klaga och lägga fram vinklade "bevis" på inbillade konspirationer... Det är väldigt synd då jag var glad att äntligen ha hittat några som vågade säga ifrån och det är inte lätt att hitta här i svedala då man aldrig får yppa nåt negativt alls om invandringen...

Knute sa...

Vänsterpartist som inte gillar invandringen? Det går inte ihop. Vänsterpartister brukar marschera tillsammans med islamister på demonstrationer (tennismatchen i Malmö) och misshandla islamkritiker.

Du är oförskämd och gör personliga påhopp. Gå och skriv dina kommentarer någon annanstans om du inte kan skilja på sak och person.

Berit sa...

Sofie, visa mig på ett land i världen som är "bättre" enligt din åsikt än ett land med fri marknadsföring. Förklara i så fall också varför det fungerar bättre.
Hur kommer det sig att du inte hittar någon som kan säga ifrån bland dina kommunistvänner?
Var är nyanserna i ditt eget tänkande? Är det att gå till personangrepp och bygga upp en sorts fantasifigurer av vilka vi är?
Låt oss se din plan, presentera hur du anser att det ska fungera i praktiken i stället för att ge dig på mig som person, så ska jag låta bli att säga att jag tycker det är oerhört själviskt och oansvarigt att bli med barn som ensamstående om man inte kan försörja sig och barnet.

Är ditt namn Ingrid och inte Sofie?

Anonym sa...

Precis - du "Berit" - du har nog svarat själv på varför jag inte ens tänker försöka svara dig. "PERSONLIGA påhopp? JAG hoppar på ER som GRUPP ni skribenter på denna sida? Skrattretande med tanke på det senaste påhoppet om mig som ensamstående och varför jag har barn överhuvudtaget. Ni lever inte i den verkliga världen för då hade ni upplevt saker. Saker som att allt i livet inte går att planera. Ni hade säkert hellre sett att det inte fanns ensamstående med barn över huvudtaget. Jag tänker inte sitta här och skriva försvarstal. Om du "Berit" hade fattat att det inte går att arbeta eftersom samhället ser ut som det gör med det menar jag arbetsmarknaden, och att jag utan barn inte hade haft problem att skaffa jobb innan, hade jag int ebehövt sitta här och ödsla tid på en sån okänslig nolla. Jga tänker int egå in här ngt mer då jag har mycket bättre saker för mig som att försöka påverka politiken där dte gör nytta och inte ödslar tid på hjärnor som inte är kapabla att ta emot info. Lycka till i ERT liv som ju verkar så himla kul och lyckade!

Berit sa...

Det var du som började med personliga påhopp, jag gav bara ett exempel helt enligt dina regler, från en av dina kommentarer som inte publicerades eftersom den var oförskämd.
I vanlig ordning, typiskt för alla kollektivister, har ni inga fakta att komma med. Du kunde ju tex. förklara vad du tycker att politiker ska göra och vilket resultat du hoppas på från dessa åtgärder.
Något info. från dig har jag nämligen inte sett, bara lite personliga snyfthistorier.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.