05 juli 2009

En man av folket

Aktionerna från Honduras president i exil, Mel Zelaya, ger ny mening åt citatet från George Orwells klassiska "Animal Farm": "Alla djur är jämlika. Grisar är dock mer jämlika".

Söndagen den 28 juni flögs Zelaya från Honduras till San Jose i Costa Rica. Det var bara en fråga om timmar innan de vanliga vänstergrupperna i hemisfären, däribland Hugo Chávez , Castrobröderna, Daniel Ortega och vår alldeles egna marxistiska Messias fördömde Honduras regering för den förmodade "kuppen".

På mindre än 5 dagar i exil lyckades "Mannen av folket" handla med regeringens kreditkort till ett belopp av 80,000.00 USD. Sidenkostymer, som passar när man struttar omkring inför FN: s generalförsamling, är tydligen inte billiga. Det är förståeligt att Honduras regering annullerade hans kreditkort och också kontraktet för 50 lyxbilar samt andra förmåner.

Honduras rikskansler bekräftar att Mel Zelaya beordrat ett uttag av 40 miljoner lempiras [USD 2,8 miljoner] från centralbanken i Honduras.

När man gjorde undersökningarna i presidenthuset hittade man svarta soppåsar fyllda med tusentals dollar samt pengar i nästan alla lådor i huset.

Undersökningar dokumenterade över 600 miljoner lempiras [USD 31,2 miljoner] i utgifter som Zelaya använt i sin strävan att hålla "opinionsundersökning" för att göra det möjligt att stanna kvar som president trots konstitutionens lagar.


Det verkar som om den lagligt valda regeringen i Honduras har utvisats från "Organization of American States "medan Kuba har inbjudits att delta.

PS. Titta på bilden. Vissst ser han ut som någon som blev hängd i Irak?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Låter som lite vanskött det där landet kanske man borde bjuda in det till EU så de skärper till sej.
Precis som man gjort med Turkiet..

Hälsningar
Hopplös

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.