22 juli 2009

Gör som jag säger....inte som jag gör


Obama har utsett den han vill ha som sin nya nationella chef för hälsovården. Regina Benjamin som presenteras som "african-american"(det är viktigt) tillhör inte de slanka precis och det har väckt kritik i dagens Amerika.
Antalet vuxna som är enormt feta, och jag menar inte enbart knubbiga, har ökat med 60% under de senaste 20 åren och antalet jättetjocka barn har tredubblats under samma tid.

Antalet dödsfall, relaterade till fetma, har ökat med mer är 300,000 varje år, den andra i ordningen efter tobak-relaterade dödsfall, och jag undrar hur mycket pengar från de statliga Medicare och Medicade-programmen som används till patienter, som skulle vara friska om de vägde normalt.
Enorm fetma är alltså ett stort problem och kritikerna menar att chefen för hälsovården borde vara en förebild.

Hon skulle kunna bli det om hon utmanade allmänheten och bantade runt 20 kilo. Gör en TV-show av det och väg in varje vecka tillsammans med en grupp andra tjockisar.

The National Association to Advance Fat Acceptance (NAAFA) kallar debatten ett typiskt fall av "storleks-diskriminering", en företeelse de är djupt engagerade i att motarbeta i alla former
eftersom de säger att det strider mot mänskliga rättigheter.
Man får alltså inte säga att det är ohälsosamt att vara enormt tjock, även om det är sant.

6 Kommentarer:

Arlav sa...

"Man får alltså inte säga att det är ohälsosamt att vara enormt tjock, även om det är sant."
Som i Sverige..
Man får inte säga att invandringen kostar för mycket pengar även om det är sant..
Detta kallas på ren svenska, och troligen också på engelska, för HYCKLERI!
Detta är ju grunden till hela svenska politiken och även mediapolitiken idag. Alla vet att - (vg fyll i lämpligt ämne) - men vi är förbjudna att tala om det.
Som det även var i fd Öststaterna, alla visste, vilket var orsaken till att hela systemet så snabbt gick i bitar.
Hoppas att samma händer även i Sverige!

Knute sa...

Överheten är alltid dubbelmoralisk. President Obama röker cigaretter men det ska folket inte få göra.

Jag tycker det är svårt att lägga några moraliska aspekter på övervikt eftersom det ligger i vår natur att gilla fett och socker och inte anstränga sig i onödan. Ända sedan våra förfäder levde på savannen för miljoner år sedan har det varit knappt med mat och folk har varit tvungna att leva ett aktivt liv. Det är först i vår tid det blivit ett problem.

Berit sa...

Om man ska vara högsta hönset för hälsan och sjukvården i landet bör man åtminstone se ut som man lever ett hälsosamt liv.
I obama-ministeriet verkar det som moral saknar betydelse, se bara på hur skattefuskaren Tim Geithner utsetts till finans sekreterare.
Kathleen Sebelius, Nancy Killefer, Daschel, Ron Kirk "glömde" också att betala skatt.
Richardson var korrupt
Hilda Solis oetisk
Hillary Clinton är en historia för sig

MS sa...

Håller med Knute i denna fråga. Det viktiga är att hon sköter sitt jobb och har den kompetens som behövs.

Det jag hakar upp mig på är att hon presenteras som african-american. Ena stunden så kräver dom svarta att alla ska (självklart) behandlas lika oavsett ras för att i nästa stund framhäva sin egen etnicitet i tid och otid. Hade Obama presenterar Hillery Clinton som ”white ”så hade det lyfts på många ögonbryn. Det är samma hyckleri som i att om President Obama skulle säga ”I’m proud to be black” så skulle alla säga att det var starkt av honom att vara stolt över sitt ursprung. Tänk då vad skulle hända om t ex George Bush hade stått i talarstolen och sagt ” I’m proud to be white” . Raskravaller är bara förnamnet.

Knute sa...

Hälsosam livsstil skyddar hjärtat

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3241553.svd

Berit sa...

Övervikt har blivit ett enorm hälsoproblem i USA och då handlar det om trovärdighet när man tillsätter en person som ska basa över åtgärder.
Inte att så uppenbart som nu, göra bocken till trädgårdsmästare.
Det borde väl finnas En Kvinna av en Minoritetsras, eller blandning därav, som genom kvotering blivit läkare och som inte är överviktig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.