13 juli 2009

Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir är en internationell organisation som man tror finns i ett 40-tal länder. De indoktrinerar muslimer till att stödja jihad och deras mål är att bilda ett kalifat, en islamisk stat under sharia-lag.
Hizb ut-Tahir har funnits i åratal i Amerika men gömt sig i andra organisationer. Nu framträder man emellertid öppet och annonserar om en konferens som ska äga rum i Chicago den 19 juli och som man kallar "The Fall of Capitalism and the Rise of Islam."
Khalid Sheikh Mohammed och många självmordsbombare är medlemmar av gruppen.Paneldiskussioner kommer att behandla ämnen som "Kapitalismen är dömd att falla" och "Lidandet under Kapitalismen".

Bloggen I mitt Sverige har tidigare skrivit om gruppens framfart i Danmark där man försökt förbjuda den så som man gjort i Tyskland.
Hizb-ut-Tahrir har funnits i Danmark sedan mitten av 1990-talet. Organisationen vill inte uppge hur många medlemmar den har i landet.

Det är också svårt att ange hur många medlemmar gruppen har i resten av världen, men NEFA Foundation gissade på tio till hundra tusen medlemmar år 2003. Nu säger man att det finns 100,000 enbart i Indonesien och många, många fler i andra länder. I Europa verkar Storbritannien vara ett tillhåll av format.

I USA har gruppen hittills inte varit särskilt stor, bara några hundra medlemmar, men beslutet om konferensen denna månad tyder på att man planerar att öka medlemsantalet.
Med Obama i Vita Huset tror Hizb ut-Tahir att det politiska klimatet är rätt och att de kan uppamma entusiasm för sin kombination av ortodox islam, marxistisk ekonomi, antisemitism och opposition mot västerländsk demokrati, för att bygga upp ett kalifat igen.
Trots att det inte är bevisat att de utför våldsdåd har de de exakt samma ideologi och mål som al Qaeda. De glorifierar jihadism och anser att Hamas inte går tillräckligt hårt fram när det gäller Israel.


2 Kommentarer:

hans B sa...

Jag trodde att självmordsbombarna var i sin himmel och underhöll sig med alla jungfrurna :) Hans B

Knute sa...

Veritas Universalis skriver om att
FN:s flyktingskonvention blev utformad efter sharialagen:

FNs flygtningehøjkommisær siger, at det var sharialoven, der i sin tid dannede grundlaget for FNs flygtningekonvention. Sharialoven siger blandt andet, at vantro har pligt til at give muslimer mad og husly, hvis de forlanger det. UNHCR har udgivet en rapport om sharialovens styrende principper i flygtningekonventionen.

Konventionerne fastlægger altså den totale dhimmitude som standard i de vestlige modtagerlande med selveste sharialoven som forbillede. Nogen her, der kan genkende det?

FN er jo ude på at ødelægge Europa. Er det had til europæere, vi har med at gøre? Had til de vantro? Hvordan kan FN pålægge så mange fine europæiske folkeslag og fantastiske gamle kulturer at begå selvmord? Har vi ingen rettigheder?

Nej, det har vi ikke. Vantro har ikke ret til at regere sigselv. De skal regeres af muslimer og rette sig efter sharialoven. Det er foreskrevet i koranen. Og som følge deraf, er det også et pålæg fra FN.

Hvordan i alverden er vi kommet så langt ud?

http://universalgeni.wordpress.com/2009/07/13/fn-den-internationale-flygtningekonvention-blev-til-efter-sharialoven/

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=3.0.3456729797

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.