31 juli 2009

Jag har rätt till....

Ingen av oss, tror jag, skulle komma på iden att staten=skattebetalarna=andra medborgare skulle tvingas betala för vår privata bilförsäkring. De som vill ha livförsäkring betalar den själv, likaså hemförsäkring, brandförsäkringar, olycksfallsförsäkring och det finns säkert många andra som jag inte kommer på just nu.
Men av någon anledning anser många människor, och demokrat John Conyers är en av dem, att jag ska ha rättighet att kräva att andra betalar för min sjukvård.

Conyers vill införa att det blir en konstitutionell rättighet.
Det betyder i klarspråk att för att du ska få sjukvård måste någon annan avstå sin tid eller sina pengar. Du ska alltså ha rätt att kräva att andra människor självklart ska göra det. Vem tror du att du är egentligen?
---------
Obama är ute på en försäljningsturné där de nya slagorden är "Stabilitet och Säkerhet". Han framhåller försäkringsbolagen som "bad guys" och säger: "Vare sig du har eller inte har sjukförsäkring kommer denna reform att ge dig den Säkerhet och Trygghet du inte har just nu."
Amerikanerna älska dessa ord. De älskar också idéen om Frihet vilket bara är ett tomt ord.
Det de vill är att de ondskefulla rika betalar sin "rättvisa" del så att de kan njuta av sin frihet att få "gratis" nationell sjukvård.
--------
Den attityd av "Ge mig, jag har rätt till...." kommer vi att se mer och mer utav. Den exemplifieras utmärkt genom denna historia från Storbritannien.

Laura Ripley, 25 år gammal, vägde 230 kg och ansågs handikappad. Skattebetalarna kostade på henne en operation för 8000 euro som hjälpte henne att gå ner till 140 kg. Hip hurra! Laura borde vara glad nu när hon inte räknas som handikappad längre och kan börja jobba; något hon inte gjort i hela sitt liv.
Men...hennes socialunderstöd minskade så nu klagar hon över att hon inte har råd att köpa WeihgtWatchers mat längre.
Sedan penningflödet minskat har Laura redan gått upp över 6 kilo på tre veckor. På frågan om varför hon inte äter ett äpple som är billigt, i stället för skräpmat, svarar hon att "Hon inte känner för det."
"Ibland känner jag mig skyldig inför skattebetalarna över alla pengar som spenderats på mig men allt jag vill ha är ju bara 100 euro mer i månaden."

Siffror om de ondskefulla rika i USA från 2007 (IRS):
1% av de som betalar mest skatt står för 40,4 % av den totala inkomstskatten. Det är det högsta procenttalet i modern historia.
Dessa 1% betalar mer pengar än 95% av inkomsttagarna sammanlagt, från botten och upp.
Ännu bättre perspektiv får man om man håller i minne att 1% motsvarar 1,4 miljoner skattebetalare som bär en större del av bördan än 134 miljoner tillsammans.4 Kommentarer:

LP sa...

Laura Ripley kan mycket väl leva hälsosamt utan att det kostar skjortan. Jag vet för jag gör det själv.

Weight Watchers mat är bara skit. Jag har testat det av intresse (har inget behov, är ej övergödd) några ggr då de reat den annars svindyra skiten. Det förefaller vara samma crap som all annan färdigmat, bara lite mindre fett och socker och MYCKET mindre portioner.

Kanske har Ripley en genetiskt betingad sjukdom som gör att hon har svårt att reglera matintaget och som gör att hennes kropp inte tar hand om maten på rätt sätt. Kanske...

Men, men, IN och UT GÄLLER ALLTID! Man kan inte ösa i sig tusentals kalorier om man inte arbetar och därmed förbränner dem. Det spelar ingen roll vilka meningslösa hokus pokus-preparat man tar till, balans mellan fysisk ansträngning och matintag spelar alltid en avgörande roll.

Ät linser, fullornspasta, bönor, potatis, oprocessat kött, ägg, vatten etc. Och rör för f-n på ars*let.
Övervikt är ofta ett psykologiskt problem som man mycket väl kan behandla genom självhjälp. Sluta med offermentaliteten och lyft på gumpen madame. Fast så får man ju inte säga...

Knute sa...

Övervikt beror ofta på att sköldkörteln producerar för lite av hormonet tyroxin vilket sänker ämnesomsättningen. Var femte överviktig person är drabbad.

Knute sa...

Obamas gör som sosse-Europa och för zombie-politik:

"In Europe, the U.S. and Japan, massive financial bailout programs ... have committed approximately $35 trillion of public funds to support financial asset prices at pre-crisis levels. ... All of these governments won initial public approval for these stupendous bailout commitments by claiming that they were needed to restore credit flows to 'businesses and households' and save jobs.

"However, the fact is that nine months after approval of these plans, and the commitment of $35 trillion, lending to non-financial businesses and to households has declined in the United States (by 5.5 %), Britain (by 5.6%), Eurozone (by 0.4%) and Japan (by 3.4%)."

http://www.brusselsjournal.com/node/4031

MS sa...

Laura Ripley är bara ännu ett exempel på välfärd á la socialism. Hon anser utan att skämmas att skattebetalarna ska betala för hennes matorgier för att hon "inte känner för att äta ett äpple istället". Jag tror inte att hennes landsmän känner för att betala en j-vla massa skatt för hennes sjukvårdkostnader och för att hon ska gå hemma och äta hela dagarna. Att hon ser ut som hon gör har inget med sjukdomar att göra. Hon är fet för att hon äter betydligt mer än hon gör av med. Ju fetare du blir ju mindre kan du röra dig så det är en neråtgående spiral. .

Såg ett brittiskt reportage om en tonårskille som vägde runt 115 kilo. Han åt inte så mycket enligt hans och hans lika överviktiga mors utsago. När dom sedan såg vad han de facto åt per dag så förstod man varför han var sjukligt överviktig. 4-5 st 2 liters colaflaskor om dagen. Minst 3 hela pizzor. Annan skräpmat. 10 snickers osv. Han var mobbad i skolan och kunde knappt knyta sina egna skor. Hans mamma köpte all denna mat för annars fick han utbrott och tjurade. Hon förstod inte att hon gör honom en stor björntjänst. dels hälsomässigt men också utvecklingsmässigt. Han var aldrig utanför dörren efter skolan. Hade inga kompisar utan det enda han gjorde var att spela datorspel och äta. Jag tycker att det kan liknas vid barnmisshandel även om intentionerna från hans mamma säkert var goda.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.