17 juli 2009

Kan man ana lite sunt förnuft?

Sex advokater uppmanade Energidepartementet att hålla tillbaka planerna på att öka antalet fordon som kan köras på en blandning av övervägande biobränslen.

Energidepartementet föreskriver att samtliga fordon ska kunna köras på E85, vilket är 85 procent etanol och 15 procent bensin, vilket är en dålig idé enligt dessa advokater.
Deras protest kom som svar på ett inlägg i förra månaden av energisekreterare Steven Chu, som offentliggjorde planerna att Obama-administrationen överväger att bestämma att alla fordon ska kunna köras på E85.

"Vi var förvånade att höra att en av presidentens kanslisekreterare kommer med ett föreläggande, som innebär en kostnad på över en miljard dollar per år, för att tvinga fram att alla nya bilar ska kunna köras på ett bränsle som finns tillgängligt på mindre än 2 procent av bensinstationerna i landet".

"Vi är fast övertygade om att regeringen inte bör vara verksam när det gäller att plocka ut tekniska vinnare och förlorare, vilket skulle få en negativ inverkan på utvecklingen av potentiellt mer fördelaktig teknisk utveckling i framtiden,"

Många etanolproducenter har det kämpigt redan nu eftersom bilisterna anser att bensin som kostar under 3 dollar per gallon är effektivare. Fordon som drivs av motorer som körs på etanol ger färre miles per gallon än de som använder bensin.

Energilagen från 2007 kräver dock en dramatisk ökning av användningen av biobränslen: 11,1 miljarder gallon i år, nästan 60 procent mer än vad Förenta staterna användas under 2007.

Förenta Staterna måste använda 36 miljarder gallons av biobränslen enligt denna lag år 2022

På toppen av detta har fyra etanol företag, däribland VeraSun Energi, landets näst största etanol- tillverkare, som räknas GM som en partner, lämnat in konkursansökningar under de senaste månaderna.
Av 787 miljarder dollar i federala stimuleringspengar har 786,5 miljoner avsatts för att
påskynda biobränsleforskning och främja kommersialisering genom att tillhandahålla ytterligare finansiering för kommersiella bioraffinaderier.

1 Kommentarer:

LP sa...

Och i Sverige har vi den sk "pumplagen". Den verkade inte vara ett genidrag precis...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=122&a=452177

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.