19 juli 2009

Månens tyranni

I morgon är det 40 år sedan en människa för första gången satte sin fot på en främmande himlakropp. Därmed blev det bekräftat att månen inte är en grön ost, Gubben i månen eller Allah eller vad nu människor föreställt sig.

Månen har en stark påverkan på jorden, ebb och flod och ägglossning och menstruation följer månen. Men det räcker inte med det, vi har i enlighet med månens olika faser delat in tiden i veckor bestående av 7 dagar. De gamla babyloniernas mån-gud har tyranniserat oss i tusentals år. Under franska revolutionen infördes en tiodagarsvecka men den blev kortvarig eftersom den inneburit ännu värre slaveri. Nej, arbeta två dagar och vara ledig den tredje hade varit modellen.

Allah var månens gud. Man kan säga att Muhammed hämtade ner månen från himlen och gjorde den till sin. En mer effektiv symbol för att hålla folk i fruktan och bävan är svårt att tänka sig, varje gång man får syn på månskäran på himlen är det meningen att man ska bli påmind om Muhammed och hans våldsregemente. Vilket jag värjer mig emot, jag vill ha månen för mig själv.

Zonka skriver: "Selv venter jeg mere med længsel på at vi vender tilbage til Månen, for denne gang at blive, og det ser ud til at historien vil gentage sig denne gang, der er udsigt til en gentagelse af rumkampløb om at blive de første der vender tilbage til Månen efter mere end 35 års fravær. Og med månen som udgangspunkt vil en bemandet færd til Mars være indenfor rækkevidde."

Och Göran Skytte: "Vetenskapens och utvecklingens möjligheter är oändliga. För mig är detta ett underbart perspektiv, inte minst för att jag är kristen. Vi kommer med tiden att tränga längre och längre in i vetskap och förståelse av hur allt hänger ihop."

2 Kommentarer:

Knute sa...

Under sina tidiga år i Mecka uttalade Muhammed några uppenbarelser om Allahs döttrar, de tre gudinnorna Allat och Al Oza och Manat, något som inte gick ihop med hans monoteistiska förkunnelse. Det var en list från hans sida för att få folket i Mecka vänligt stämda. Senare när han väl befäst sin makt ändrade han sig. För att rädda äran ljög han och beskyllde djävulen för att ha manipulerat hans tunga.

Hela Muhammeds lära föll därmed platt till marken. Satans ingripande visade att Allah och hans budbärare inte var ofelbara. Det hjälpte inte att satansverserna plockades ur Koranen, skadan var redan skedd.

Muhammed uppmanade till folkmord på dem som dyrkar flera gudar (Sura 9:5). Därför är det inte konstigt att de flesta muslimer anser att de polyteistiska Satansverserna är ett påhitt och därför fick Salman Rushdie en döds-fatwa på sig för sin roman Satansverserna. Men det går inte att förneka alla källor från 700-talet som berättar denna historia. Verserna är bevarade och uppmanar muhammedanerna att be om förbön hos mångudens döttrar.

Dennis Nilsson sa...

Människa, moder Natur struntar i vem du är och vad du tror på.

Som alltid , så hjälper "Gud" bara de som hjälper sig själva. Utfroskningen av månen och rymden handlar kort och gott om riskspridning och mänsklighetens överlevnad.

Ifall mänskligheten inte skall förbli en parantes i vår planets historia så är nästa naturliga steg att vi människor och allt annat vi har med oss, söker oss bortom vår egen planet, och etablerar kolonier på andra himmlakroppar.

Det handlar om något så grundläggande som riskspridning. Vid minst fyra tillfällen, under livets historia på vår planet, har 90% av allt liv utplånats på grund av tidigare naturkatastrofer, och fått börja om.

När vi nu har begåvats med intelligens och i bästa fall lite förstånd, så vi har möjligheter att förekomma vår egen utplåning.

För inspiration kolla in gärna den fantastiska dokumentären "The Mars Underground" med rymdpionjären Robert Zubrin.

http://www.google.se/search?hl=sv&q=The%2BMars%2BUnderground%2Btorrent&btnG=S%C3%B6k&meta=&aq=f&oq

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.