10 juli 2009

Muslimer firar september 11

Efter påtryckning från muslimska grupper, inkluderande CAIR, har "stadsfullmäktige" i New York röstat för att den 11 september i år ska firas som en muslimsk högtid, Eid al-Adha, och att barnen ska få ledigt i två dagar. Endast en styrelsemedlem hade den goda smaken att rösta emot förslaget.
De muslimska högtiderna infaller lite olika enligt den islamiska kalendern och i år samt, 2010 och 2016 sammanfaller de med september 11.
Vi får hoppas att det bara blir djurblod, som på bilden, som vi får se på gatorna.

Borgmästare Blomberg är emot att lägga till fler lovdagar till skolåret.
"Om man ska fira alla högtider som finns blir det snart ingen tid över för undervisning", säger han. "Att undervisa barnen kräver tid i klassrummet och det är det som är viktigt."

Beslutet har uppmärksammats i arabisk media och uppfattas som en seger för islam.
"Den nya administrationen (i USA) och den amerikanska befolkningen förstår att de inte kan besegra islam och att de ska existera i samarbete med islam."


Islamiska grupper är notoriska för att planera tillställningar i närheten av sept. 11 eller amerikanska högtider. I Hawaii är Islam Day planerad till den 11 sept. Annonser för detta kommer att sättas upp i New Yorks tunnelbana den 11/9.
En ny muslimsk teaterpjäs ska ha premiär den dagen.
ISNA (Islamic Society of North America) höll sin konferens den 4 juli, MAS/ICNAs konferens ägde rum på Memorial Day. Islamic Day paraden firades på årsdagen av attacken av USS Cole.

Ser ni vartåt det lutar?

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Att det blir mer islamiserat?

/Signature

Timmie sa...

Vart lutar det?

feminix sa...

Kan detta vara möjligt? Varför skrivs det om det överallt?

Anonym sa...

Varför skriver du en rubrik som får folk att tro att muslimer firar den dag ett fåttal muslimer gjorde terrorangreppet mot USA?

Det finns miljontals muslimer som är emot terrorangreppet och tycker att det är riktigt sjukt och omänskligt det de gjorde!!!!!!!! Var får de muslimer som är emot alla terrorangrep plats i din blogg?????????

Linda sa...

Varför skriver du i rubriken att muslimer firar 11/9 som att de skulle fira terrorangreppet 11 sept??

Var i din blogg få alla de miljontals muslimer som är emot terrorangreppet, plats i din blogg??

Linda sa...

Har ni läst hela Koranen eftersom ni kan uttala er om Islam?

ALLA KULTURER HAR NÅGOT BRA OCH DÅLIGT I SIG!!!

SE BJÄLKEN I DITT ÖGA!!!!!!!!!!

Ann-Marie sa...

Linda!
Man behöver verkligen inte ha läst hela koranen för att uttala sig om islam. Vakna upp, se dig omkring, läs vad som skrivs, så KANSKE du förstår vår frustration med den sk religionen islam..

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.