29 juli 2009

Obama önskar nog att han hållit tyst

Episoden med Henry Gates, professorn i "african-american studies" som bröt sig in i sitt eget hus och blev arresterad för att han var stor i käften; den händelsen skapar fortfarande rubriker.
Nu har man hittat en intressant video från 1996 som säger mycket om hur professorn tänker och som på ett skrämmande sätt visar vad som tydligen kan kallas högre utbildning i vissa grupper.
Det är också lätt att föreställa sig vilken attityd Gates hade när polisen kom till hans hus och att han är Obamas vän förvånar mig inte. Det är Pastor Wrights på nytt igen.Lyssna till hur han föraktar det land som har gett honom så mycket.
Han säger att han inte skulle ha kunnat konkurrera med vita pojkar och flickor om det inte varit för kvotering.
Nu förhåller det sig emellertid så att 3 generationer av Gates familj har alla gått igenom collage. Det är inte många av dagens amerikaner som kan peka på en sådan bakgrund. Han skulle nog ha klarat sig riktigt bra utan en favoriserad behandling.
Han försöker inte ens dölja sin egen rasism och trångsynthet när han talar om vita rasistiska institutioner, North Carolina (som han inte ens vill flyga över) domare Clarence Thomas och Newt Gingrich, som han beskyller för att sätta upp barriärer så att vita kvinnor och svarta inte ska kunna leva ett medelklassliv.
Han har också som mål att få slut på "One Nigger Syndromet" (det här stället är inte stort nog för mer än en av oss.)
Är det den här typen av smörja som Professor Gates predikar till unga studenter? Det är verkligen skamligt och jag tror inte att jag skulle vilja dricka öl med vare sig Gates eller Obama.

Vi har guvernörer, svarta mångmiljonärer, senatorer, mängder av kongressmän, två domare i Högsta Domstolen och en president som alla är svarta men nu anses det att vi ska ha en dialog om rasfrågor.
Det vore säkert bra om vi kunde tillåtas att ha en ärlig sådan, men det enda som man kan prata om är alla de förskräckliga saker som vita gjort mot svarta och vad vita ska göra för att reparera skadan.
Att säga att inbrott runt Cambridge procentuellt mest utförs av svarta och att polisen agerade pga. erfarenhet, kan man inte ta upp i en sådan dialog.
Att svarta pojkar och flickor hånas om de försöker vara duktiga i skolan. Att lära sig saker och ting är bara för "whities", kan man heller inte tala om.
Vad händer om man börjar tala om statistiken som visar att svarta unga män begår procentuellt många fler våldsbrott än vita unga män?
Att majoriteten av svarta barn lever med en ensamstående förälder, vanligtvis mamma? Att 92% av alla hushåll med ensamstående mödrar är svarta.

Dessa skillnader beror inte på ras utan på kultur, men om man påpekar det blir många upprörda.
Kulturmönster och attityder kan ändras men då måste man vara beredd på att inte betraktas som offer för orättvisa omständigheter längre och det är där skon klämmer.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.