08 juli 2009

Prioritering

Inte någonstans i världen, annat än i USA, kan man födas som en fattig, svart pojke och dö som en rik, vit kvinna.

I går såg världen den absolut sämsta, mest smaklösa sidan av en fullständigt hjärndöd kändis-dyrkan. Veckopressen som "drivs av efterfrågan" gör inte saken bättre utan trissar upp kufiska människors liv till en sorts gudadyrkan :
"Oh, Michael varför lämnade du mig? Världen kommer aldrig att bli densamma utan denne fantastiske man. Michael var den viktigaste personen i mitt liv..."

Detta från människor som inte ens sett honom i verkligheten, än mindre kände honom.
Jag kan förstå om man under några dagar flyr ifrån en bekymmersam tillvaro, låter sig dras med och distraheras därför att vardagen just nu är väldigt komplicerad. Men inte ens under det Kalla Kriget stod Förenta Staterna inför så stora problem som de gör just nu.

Jag hoppas att dessa sorgsna människor kan ta sig samman och lägga ner åtminstone hälften av den energi de ägnat åt M.J. och sätta sig in i vad som händer i deras egen verkliga tillvaro, som de kan påverka. Att de skaffar sig information om vad Cap and Trade förslaget, budgetunderskottet, höjda skatter, regleringar, mer socialunderstöd och idéerna om en nationaliserad sjukvård kommer att innebära för deras egen del.


Obama säger att stimulerings-paketet fungerar trots 9,5% arbetslöshet och en aktiemarknad som är som en bergochdalbana. "Stimuleringen har gjort sitt jobb och det rekordstora budgetunderskottet har inget att göra med det," säger han.
Fattar han så lite själv, eller tror han att vi alla är idioter?

Från Demokraterna hörs nu röster om att vi behöver ytterligare ett "stimuleringspaket".
Ni kommer väl ihåg definitionen på vansinne? Att göra samma saker om och om igen och vänta sig olika resultat.
Dilemmat är emellertid att om man kommer med ett nytt paket måste man erkänna att det första inte fungerade, trots alla vackra löften.


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej Berit

Jag uppskattar det Du skriver. A pro pos Wacko så har Mona Sahlin gjort ett patetiskt försök att snylta på hans död genom att skriva på NEWSMILL om hur mycket hon saknar honom och hur mycket han betytt för henne. Det vore en katastrof om detta intellektuella kalhygge kom till makten med sosseriet igen i vårt arma land - men Du har ju Ditt på det torra med the bad ass mistake i Atlanta eller??

Berit sa...

Tack för dina värmande ord.
"That Bad Ass Misstake"skrämmer mig verkligen!

MS sa...

Jag såg en bild idag från G8-mötet i Italien. På bilden såg man alla ledarna med Fredrik Reinfeldt som ordförande. Började svettas av bara tanken på att det kunde ha varit Mona "SWECAN" Sahlin som hade suttit där. Vi hade fått skämmas ögonen ur oss. Usch, hemska tanke.

Obamas förtroendesiffror dalar sakta men säkert. Lägst förtroende har han bland (vita) män. Föga förvånande. Jag tror att kvinnorna, speciellt dom svarta, blev charmade av hans Changesnack och att männen höll sig lite mera kallsinniga.

Berit sa...

Kvinnor över lag röstar mer på demokrater , (dvs. socialister) för beskydd, trygghet och försörjning från staten.
97% av alla svarta röstade på Obama av rasistiska skäl.
Du har helt rätt om change-snacket, många var så dumma att de inte ens tog reda på vad resultatet alla dessa förändringar skulle bli.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.