10 juli 2009

Sjukvårdspolitik i folkets namn

Gatudirektör nekades ögonundersökning på Umas, det stora sjukhuset i Malmö. – Det är åt helvete. Jag kan för fan inte ens läsa de ekonomiska rapporterna på gatukontoret, säger han till Sydsvenskan.

– Jag kan i den position som jag har bli förbannad och då ger det genklang. Men en vanlig människa, de är ju helt utlämnade. Skulle jag ha skött min förvaltning på det här sättet när människor ringer till oss och har bekymmer så skulle jag skämmas ögonen ur mig.Själv råkade jag ut för något liknande. Fick en skada på ögat och åkte akut till sjukhuset i Lund. Jag var den sista patienten för dagen, och läkaren var otålig och jag gick därifrån med ett recept på ögonsalva. Ingenting sades om återbesök.

Efter en tid fick jag ont i ögat igen, men då åkte jag utomlands. Den läkaren tog mig på största allvar och jag besökte henne fyra dagar i rad, fick två sprutor antibiotika i ögat.

Så gick ett år och problemet återkom. Jag åkte till Lund, det var kväll. Ett stort sjukhus, massor av personal, men ingen ögonläkare! Jag bad dem att ringa en doktor, men de hade väl sina instruktioner, väck inte doktorn i onödan.

Som gatudirektören sa, det går inte att sköta en verksamhet på det sättet. En jättestor byråkratisk apparat styrd av politiker, det är värdelös planekonomi.

Den borgerliga regeringen för socialdemokratisk politik. Något systemskifte är inte att vänta. "Som sämst är politik ett kortsiktigt nollsummespel för maximering av väljarnas röster till nästa val. I svensk inrikespolitik är vi på väg mot en sådan bottennotering." svd

Bilden av skolplanschen är hämtad här

4 Kommentarer:

MS sa...

UMAS har fullt upp med patienter från Rosengård. Speciellt från en familj där två bröder krigar mot varandra. Akuten fylls med släktingar som gapar och skriker så fort någon har åkt på stryk. Vilket sker nästan varje vecka. Har för mig att dom är Kosovoalbaner eller zigenare.
Känner en vars syster jobbar där och dom är mer än lovligt trötta på dessa människor.

Svensk sjukvård är inte lägre världsbäst trots våra höga skatter. Alla som har sökt vård utomlands vet att vården där är mycket bättre. Snabbare och bättre service. Skrota landstingen och privatisera mera så kanske det kan förändras till det bättre även här hemma.

Anonym sa...

Det gäller att hålla sig frisk i Sverige!
Något mer idiotiskt än den offentligt styrda vårdapparaten få man faktiskt leta efter!

Berit sa...

"Tillverkning" brukar sträva efter hög kvalitet, snabbt utförande och lågt pris för att kunna konkurrera. Av dessa tre faktorer få alltid en stryka på foten om de andra två ska vara högeffektiva. Dessa regler gäller inom den socialiserade svenska vården också. Oftast måste man ransonera, vilket skapar långa väntetider.
Tänk bara på att man känt sig tvungen att införa det man kallar vårdgaranti, det är ju absurt !
Obama ser emellertid svensk och kanadensisk sjukvård som sin förebild så vi, här i USA, är på väg mot samma elände och när det inte finns någon konkurrens har man inget val och inget att jämföra med.

g.w.larsson@telia.com sa...

Organisationsfel, helt enkelt och dålig inställning till service, mot de som de " lever " på...
Ögonläkarna är överbelastade det är helt klart. Men bemötandet, kunde ju ändå vara av första klass eler ?
Tack o lov, så bildas just nu allt fler privata vårdgivare m olika specialiteter, där får man det bemötandet man efterlyser - önskar, behöver hos sjukvården i allmänhet. Det är ju människor i diverse angelägna trångmål vi talar om. Synen, är det ömtåligaste vi har.
Själv har jag samma erfaremheter, som reumatiker m återkommande iriter bl.a DÅ är det ögonblicklig vård som gäller, för att slippa många månaders behandling o ärrbildning i näthinnan.
Sedan 2 år, ordinerades jag Klarin Perfekt ( naturmedel ) av utländska ögonläkare, därefter har jag sluppit dessa iriter o andra inflammationer, samt har synen förbättrats. HÄR, skulle jag inrikta mig på att bli blind, en tidsfråga hette det...
Googla på Klarin perfekt, så hittar ni massor av viktig information om synskador, m.m.
Profeten ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.