03 juli 2009

Tro, hopp och rånare

Oj oj oj, rån och röverier beror på barnfattigdomen, anser Brottsförebyggande rådet i Helsingborg.

"Det handlar ofta om tonåringar som rånar andra på pengar, mobiler, kläder... En del av dem kommer inte ens till stranden nu, det finns inga pengar i familjen. Därför ser vi en ökning när sommarlovet börjar. När skolan startar till hösten märks klasskillnaderna åter. Märkeskläder eller inte... Då ökar stölderna igen."

Maken till bortförklaring. Spelar inte uppfostran någon roll?

Jag minns ett TV-program som hette Tro, hopp och rånare: "Varför tror du det är så hög kriminalitet i Malmö?" tillfrågas en före detta butiksrånare som numera är socialarbetare (!). "För att det är så stora klasskillnader."

Snyft och snack och bortförklaringar, nej det beror på uppfostran. En fattig men hederlig familj med kristna värderingar fostrar inga butiksrånare. Det finns naturligtvis undantag, en svag personlighet kan hamna i dåligt sällskap. Men i huvudsak handlar det om vilka värderingar man fått med sig hemifrån.

Det är en himmelsvid skillnad mellan Sverige och Mellanöstern om vad som uppfattas som rätt och fel. I Koranen får man leta förgäves efter regler som att du ska inte ljuga, du ska inte stjäla, du ska inte döda. Inte heller finns den gyllene regeln om att det du inte vill att andra ska göra mot dig, det ska du inte göra mot dem. Kärlek och medkänsla betraktas som svaghet, det är den starkes rätt som gäller.

Nu invänder säkert någon islamförsvarare att det visst går att hitta moralregler. Men faktum är att om det på ett ställe står att du inte skall döda, så står det på tio andra ställen att du skall döda. Boken är totalt värdelös ur moralisk synpunkt.

Tro, hopp och rånare, ja nog spelar religiös tro och moral in.

Nordens reformator och andlige fader Martin Luther skrev år 1528 boken "Om kriget mot turkarna". Så här skrev Luther:

"Jag har läst några avsnitt av Muhammeds Koran. Om jag får tid måste jag översätta den till tyska så alla får se vilken dålig, skamlig bok det är.

Den som inte vill tro måste tvingas till det med svärdet. Svärdet prisas mycket i Koranen.

Den handlar bara om Muhammed med sin lära om egna gärningar och i synnerhet om svärdet. Det är det viktigaste i den muslimska tron, i vilken all vederstygglighet, villfarelse och alla djävlar är samlade. Aldrig har något rike uppkommit och blivit så mäktigt genom mord och rov som muslimernas, och fortfarande mördar och rövar de dagligen. Det är nämligen befäst i deras lag som en god, Gud välbehaglig gärning att röva, mörda och förstöra, och de menar att de gör Gud en tjänst med det. Med mord och rov går det inte att ge akt på freden och vaka över den, något man tydligt ser hos krigare. Därför har muslimerna inte någon synnerlig aktning för jordbruk och odling."

1 Kommentarer:

Knute sa...

Vad multikulturalister, radikala eukumenister och MSM hoppas du aldrig får reda på om islam (innan det är för sent).

Få detaljer och dokumentation om hundratals “politiskt inkorrekta” fakta om islam, i boken

"The Sword of the Prophet: Islam; History, Theology, Impact on the World", av Serge Trifkovic

http://hodja.wordpress.com/2009/07/03/hvad-multikulturalister-radikale-økumenister-og-msm-haber-du-aldrig-finder-ud-af-om-islam-før-det-er-for-sent/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.