29 juli 2009

Vad är man STOLT över?

För att återigen citera Spydpigen; detta kan jag också skriva under på:
"I mitt liv har det aldrig funnits en ond tanke varken i tal eller skrift mot äkta homosexualitet."

Men hela denna hysteri om att man ska vara STOLT över sin sexuella läggning kan jag inte förstå.
Jag tror att det finns människor som föds homosexuella; det finns också de som föds döva, blinda, låghalta och de klarar sig bra i vårt moderna samhälle trots sitt medfödda handikapp ...men att vara stolt över något som gick snett vid tillverkningen fattar jag inte.

Om det var så att homosexualitet INTE var naturlig kan jag förstå att man kan känna sig stolt över att ha jobbat hårt för att komma dithän.
Men att dra igång en stor parad för att skrika ut hur speciellt UNDERBART det är att vara homosexuell tycker jag stinker av självförnekelse.
Tänk er om andra handikappade skulle samlas i stor skaror och ropa ut hur underbart det är att inte kunna se eller höra tex.

Det finns inget som säger att inte en homosexuell kan leva ett lyckligt och tillfredsställande liv men att identifiera sig själv till så hög grad genom sin sexuella orientering verkar fattigt.

Gay Pride annonserar att det enda homosexuella tänker på är SEX.
De flesta människor jag känner är stolta över vad de har åstadkommit i arbetet, de är stolta över sin familj och sin roll där. De identifierar sig själva genom vad de är intresserade av och vad de är duktiga eller inte i.

Mitt i all denna stolthet skjuter man åt sidan att enligt Centers for Disease Control (2005) har 71% av alla män smittade med HIV haft sex med andra män. Denna grupp representerar enbart 2% av hela befolkningen.
Det har också konstaterats att 36% av alla homosexuella män har runt 1000 sex-partners under sin livstid. Ska man vara stolt över det eller inte?


bild från förra årets parad i Amsterdam

14 Kommentarer:

LP sa...

Ordet "stolt" är nog ganska missbrukat. I min värld handlar stolthet om att man åstadkommit något man tycker är bra, och att man är just stolt (nöjd) över det.

Enligt ordboken kan man även vara stolt över något ens förfäder eller avkomma gjort. Den förstnämnda stolheten, över förfäderna, är jag en smula tveksam till då det rör sig om något man ärvt och inte skapat själv. Det sistnämnda kan jag dock ha förståelse för. Kanske är ens uppfostringsansträngningar faktiskt en direkt orsak till att ens avkomma gjorde något bra.

Uttalanden som "Stolt över att vara man/kvinna" handlar nog om något annat. Kanske man menar att man inte tänker be om ursäkt för att man är det man är. Fast det borde väl inte kallas stolthet!? Inte f*n har jag gjort något för att bli en man, det bara blev så. Om jag blev en bra man däremot, då kan jag vara stolt.

Då det gäller handikappade är det nog tyvärr så att även den gruppen, och de föräldrar som har handikappade barn, använder begreppet "stolt" ibland. Jag har själv debatterat med personer som på fullt allvar hävdar att de är stolta över att ha fått ett barn med Downs syndrom. Antingen har sådana personer helt andra referensramar än jag har, eller så förstår de inte att använda begreppen.
Att de kan älska sina barn med Downs syndrom kan jag dock begripa.

Anonym sa...

Samma stolthet kan man hitta bland de döva. Det finns döva föräldrar som vägrar låta sina döva barn få hörselimplantat. De döva föräldrarna ser sig som normala och tycker att det är omvärlden som ska anpassa sig.

MS sa...

Jag tycker att HBT-rörelsen biter sig själva i svansen. Dom kämpar hårt för att homosexuella ska få samma rättigheter som alla andra och att hävdar envist att homosexualitet inte bara har med sex att göra. För att i nästa stund paradera runt i minimala tangakalsonger och masshångla på Plattan. Man kan inte både ha kakan och äta upp den. Det är bara ett fåtal som är så utagerande men dom får det att framstå som att alla bögar, flatorna är som bekant mer osynliga, är promiskuösa sexmaskiner som bara har en sak på hjärnan. Jag tror därför att Pridefestivalen på sikt kommer vara en nackdel för dom homosexuella. Det var ett spännande och udda inslag när den drog igång men nu är den bara tröttsam. En kille jag pratade med en gång sa att han försöker människor att förstå att han är som alla andra som bara har råkat falla för en annan man men att Pridehysterin förstör det då enda folk ser i tidningarna är halvnakna män som kladdar på varandra. Back to square one..

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Detta har spårat ur fullständigt. Dom har rättigheter idag dom inte kunnat drömma om ens för 30-40 år sedan. Jag anser också att det är något man föds till och inte som militanta homofober anser att man väljer själva eller formas till under sin uppväxt. Men som det är nu så skjuter dom sig själva i foten. Dom kommer bara bli mer och mer hatade med denna strategi. Dom verkar inte ge sig förrän deras egen sexualitet har officiellt blivit samhällsnormen för normalt och detta kommer aldrig att ske. Tvärtom kommer det leda till våld och att dom tvingas in i garderoben igen.

Anonym sa...

Hela spektaklet är ett enda lång förpubertalt naivt uppvisande av hybris. Och visst har det spårat ut och kommer att leda till större avståndstagande än tidigare. Respekteras men banne mig inte propageras för! Normalt är det definitivt inte och sett ur mänskliga arvets synvinkel helt förkastligt. Det kommer man aldrig ifrån oavsett hur många banala parader man har.

Knute sa...

Eivor, om du kunde hålla dig till saken och låta bli nedsättande omdömen skulle dina kommentarer publiceras.

Eivor sa...

Att 36% av alla homosexuella män har runt 1000 sexpartners är ju bara ljug och ingenting annat. En endaste säker källa vill jag se.

Berit sa...

Här är var jag fann uppgifterna:
http://cwnewz.com/content/view/791/2/

"according to a 1978 study, 36% of male homosexuals reported having up to 1,000 different sex partners over the course of their lives? Researchers tell us that the AIDS epidemic has changed nothing in this regard."

Hittade tyvärr inga färskare uppgifter än den ovanstående som är från 2005

According to Centers for Disease Control interviews, 50% of male homosexuals had over 500 sexual partners, the first several hundred homosexual men diagnosed with AIDS had an average of l,100 lifetime partners. (Rotello, G. (1997). Sexual Ecology: AIDS and the Destiny of Gay men. NY: Dutton.)

A. P. Bell and M. S. Weinberg, in their classic study of male and female homosexuality, found that 43% of white male homosexuals had sex with five hundred or more partners, with 28% having 1,000 or more sex partners. (A. P. Bell and M. S. Weinberg, Homosexualities: A Study of Diversity Among Men and Women (New York: Simon and Schuster, 1978), pp. 308, 309; See also A. P. Bell, M. S. Weinberg, and S. K. Hammersmith, Sexual Preference (Bloomington: Indiana University Press, 1981)

In a study of 2,583 older homosexuals, "the modal range for number of sexual partners was 101-500. In addition, 10.2% to 15.7% had between 501 and 1,000 partners, and between 10.2% and 15.7% reported having had more than 1,000 lifetime sexual partners" (Paul Van de Ven et al., "A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men," Journal of Sex Research 34 (1997): 354).

Eivor, det är oförskämt av dig att kalla mig lögnare. Ta fram egna uppgifter om du tvivlar och presentera dessa på ett vederhäftigt sätt.
Detsamma gäller för dina påståenden om huvudbonad i kyrkan. Ta reda på hur det förhåller sig i stället för att bara påstå:
"Helt säkert står det inte att polisen ska ta av mössan i kyrkan men ändå gör de det i de flesta fall." Ge mig bevis på "i flesta fall"

Man måste nämligen lära sig skilja på om polisen hedrar en begravning eller bröllop iförd uniform eller om han av någon anledning måste gå in i kyrkobyggnaden å tjänstens vägnar.

Knute sa...

Oj oj oj, här kom en sådan kommentar som jag verkligen hoppats vi skulle slippa, från någon som blev stött och anklagar inlägget för att vara homofobiskt.

Tobias, tyvärr vill jag inte publicera din kommentar eftersom du inte kunde avhålla dig från nedsättande omdömen.

Du ifrågasätter statistiken därför att du själv lever i ett monogamt förhållande. Varför bli upprörd? Onödigt att känna sig personligen utpekad bara för att det finns liderliga sällar.

Även heterosexuella män kan ha 1000 partners under sin livstid. Homosexuella eller heterosexuella män kvittar, vem vill se dem ställa sig på öppen gata och demonstrera sitt sex?

"Tyvärr skapar all den påträngande liderligheten växande avsky och ilska mot människor som är oförskyllt homosexuella. Och det var väl inte det som var meningen?"

http://spydet.blogspot.com/2009/07/apropos-overfal-pa-homosexuelle.html

PS. Jag tog bort min kommentar med länkar eftersom den blev överflödig när Berit presenterade var hon fann uppgifterna.

Till Eivor liksom Tobias vill jag säga att även om statistiken inte skulle träffa rätt på procenten är den knappast ljug. Så vad göra? Censurera i den heliga politiska korrekthetens namn?

Berit sa...

Tobias, sanningen kan i många fall vara "äcklig," som du säger.
Låt bli att svära åt mig, så lägger vi ut det du skriver, och visa på statistik som i din mening är bättre än de jag hänvisar till i kommentaren ovan.

Jag bryr mig inte om människors sexuella orientering (om de inte stöter på mig , förstås) Jag bryr mig om vad vuxna människor gör för att tillfredsställa varandra sexuellt.
Man ska ändå inte blunda för att anal-sex är en riskfylld aktivitet som till mycket större grad försvårar livet för homosexuella män än andra och pride-paraderna är ett falskt "förskönande" av det riskfyllda livet
Även om statistiken vad gäller promiskuitet och AIDS har några år på nacken tror jag inte att resultatet skulle bli mycket annorlunda i dag. Visa på nyare undersökningar om du kan.
Jag har tillbringat ganska mycket tid i San Francisco och där ser man " parader," och vad jag kallar oanständigt uppträdande, dygnet runt. Hångel på öppen gata tycker jag är opassande vilken läggning man än har.

Du säger att du är stolt över dig själv och det är ju skönt. Står och faller din stolthet med din sexualitet eller har du andra kvaliteter?
Om du tycker att det är homofobisk att ifrågasätta uppförandet hos deltagarna i en pridefestival, så är jag väl det. Jag skulle nämligen skämmas ögonen ur mig om jag representerades av människor som bär sig åt på det viset

Eivor sa...

Ja Berit. Jag hävdar att du ljuger eller är missledd. De enda ställena jag hittade "faktan" var på homofobiska högerkristna sidor. Jag hittade en av artiklarna och där stod ingenting om hur många partners homesexuella har. Du har fallit offer för den kristna högerlobbyn som hatar homosexuella och ser dem som moraliskt mindre värda än andra.

Berit sa...

Eivor gör ett försök till:
Ser du kommentaren jag skrev ovan, den åttonde (8) i ordningen av kommentarerna. Börja räkna uppifrån.
Där hänvisas till flera olika undersökningar.

Om du inte kan hitta dessa i PDF på nätet gå till närmaste bibliotek och be dem beställa hem åt dig.
1. Rotello, G. (1997). Sexual Ecology: AIDS and the Destiny of Gay men. NY: Dutton.
2. (A. P. Bell and M. S. Weinberg, Homosexualities: A Study of Diversity Among Men and Women (New York: Simon and Schuster, 1978), pp. 308, 309;
3. See also A. P. Bell, M. S. Weinberg, and S. K. Hammersmith, Sexual Preference (Bloomington: Indiana University Press, 1981)
4. Paul Van de Ven et al., "A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men," Journal of Sex Research 34 (1997): 354).

Eivor sa...

Ja, och alla är antingen felciterade eller ren och skär lögn som kristen höger från USA tutar ut för att demonisera de som inte är "normala".

Anders sa...

Eivor skrev: "alla är antingen felciterade eller ren och skär lögn som kristen höger från USA tutar ut för att demonisera de som inte är "normala"

Hur vet du det, Eivor?

Vad har DU för källor?

Det finns, som Berit skriver undersökningar som visar, att promiskuitet är rel. vanligt bland homosexuella, vilket stämmer med mina egna intryck.

Jag samtalade en gång med en smittskyddsläkare som berättade, att vid ett fall av syfilis hos en homosexuell man, så hade kliniken varit tvungen att spåra och kontakta över 100 partners till denne man, med vilka vederbörande hade haft sexuellt umgänge det senaste året.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.