08 augusti 2009

Malmöfestivalen islamiseras - Islamic Fashion Show

Malmöfestivalen fyller 25 år i år. Det firar man genom att ta festivalens första(?) steg mot islamisering.

Under täckmanteln av att vara en modeshow, får Mahmoud Aldebes dotter, Iman Moni Aldebe, delta med projektet "Islamic fashion show" (kallas även "European Islamic Fashion Show" på Mamöfestivalens hemsida) den 17 augusti 2009. Notabelt är att att hennes pappa, Mahmoud Aldebe, gjorde sig ökänd då han som ordförande för Sveriges muslimska förbund gick ut med ett brev (pdf-länk till brevet) till de svenska riksdagspartierna och krävde att sharialagar skulle införas i Sverige.

Beskrivningen av Islamic Fashion Show i programtidningen (pappersversionen) är minst sagt märklig:

"Islamic Fashionshow är en färgstark utopi om ett samhälle som inte fokuserar på skillnader. Det säger Karolina Brock och Iman Al Debe [---] Vad skiljer er modevisning från andra? - En skillnad kan vara att vi utgår från muslimska klädkoder och sedan drar det ett steg längre genom att framhäva det kreativa och lekfulla."

Källa: Malmöfestivalens programtidning 2009 sid 18

"Ett samhälle som inte fokuserar på skillnader" borde väl inte bedriva den slags identitetspolitikfrämjande verksamheter som en "Islamisk modeshow" är? Fast viktigare att uppmärksamma är hur man försöker normalisera vårt förhållande till en politisk uniform med mycket starkt (negativt) symbolvärde.


Läs även:
Bloggen Politiskt inkorrekt skrev i januari 2009 om Iman Aldebes islamisering via mode.
Politiskt inkorrekt skriver även en del om Mahmoud Aldebe.
Nima Daryamadj skriver om Mahmoud Aldebe på sin blogg.
Designgruppen Fuldesign gjorde en Sverigedräkt med hijab som man ställde ut på Designgalleriet den 19 februari till 7 mars.


AB AB SR Commersen DN SDS FN

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Helt sjukt helt enkelt. Men inte alls förvånande, helt i linje med den förda politik som vanligt folk har röstat fram.

/David

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Svenska folket skall helt enkelt tillvänjas islam och den islamska kulturen med syftet att i slutändan bli fullt assimilerade in i ummahn.

Knute sa...

Det värsta är självcensuren. För några år sedan kunde man fortfarande tala nyktert och objektivt om profeten och hans missgärningar, men nu måste man snart efter hans namn lägga till "må Guds fred och välsignelse vara över honom" för att inte trampa muslimer på tårna.

Anonym sa...

Skall muslimer ha egna lagar finns det säkert plats för dessa stenåldersmänniskor i deras 47 egna länder.Här i vårt land gäller landets lagar,trivs de inte med det så ge dem en enkelk biljett till det land de härstammar från.Vi har jagat bort dessa stenålderskulturister tidigare från Europa det börjar kanske bli aktuellt igen att göra det samma innan dom sprider sig sopm pesten i Europas länder.

LP sa...

@Anonym

Islamiseringen måste kanske sättas in i ett större sammanhang där en renässans för konservatism och förmodernt upplysningsfientligt tänkande är bärande.

Med konservatism menar jag inte den slags konservatism som är en reaktion mot det hot mot den egna identiteten man upplever i flera västerländska demokratier i och med den multikulturalistiska ideologin. Den är mest en överreaktion som iofs är helt normal och nästan sund.

Jag menar snarare den konservatism som bygger på ett romantiserande av irrationalitet och tradition på bekostnad av förnuft, kritik, klarsynthet, öppenhet och sanningssökande, alltså allt det västerlandet byggt sin styrka och storhet på. Flera är de (ickemuslimer som muslimer) som fortast möjligt vill demontera upplysningens landvinningar till förmån för vidskepelse och tradition. Man hänvisar till problem med rotlöshet och demoralisering, och verkar mena att mänskligheten måste behandlas som en fårhjord för sitt eget bästa.

Jag kräks över denna svaghetsvurm och denna nostalgi. Islam är essensen av detta tänkande trots sina anspråk på att vara radikal och revolutionerande. Islam är i själva verket raka motsatsen, dvs förstening och fördumning.

Anonym sa...

Okunninghet skapar Rädsla


Mona Varhamn

Knute sa...

Man kan med lika stor rätt säga att kunskap skapar rädsla. Det beror på vad det handlar om.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.