17 augusti 2009

Teokratin och den europeiska arresteringsordern

Teokratins återkomst i Europa: Irland har infört en lag mot blasfemi, hädelse. Nu kan fanatiker sätta munkavle på sina kritiker. Ändringen kommer att uppmuntra militanta muslimer till flera aktioner som dem som drabbade särskilt Danmark i samband med publiceringen av Jyllands-Postens Muhammed-teckningar.

Enligt den europeiska arresteringsordern skall varje svensk medborgare på begäran överlämnas till varje annat EUSSR-land, där ett eller annat yttrande eller beteende är olagligt - även om det inte är det i Sverige. Så vi i Sverige har ingen anledning att sätta oss på höga hästar och slå oss för bröstet, nej det är att kasta sten i glashus, vi har själva försatt oss i denna knipa, eller rättare sagt de politiker vi valt.

Tips-tack till Skjoldungen som skriver: "Irländaren fick - till skillnad från oss - lov att rösta om Författningstraktaten Lissabontraktaten och har - såvitt är känt - ännu inte utlämnat sina medborgare till stater med primitiva rättstillstånd."


13 Kommentarer:

Hednamissionen sa...

Skönt att ni kritiserar detta. Bekymrad för förståelse eller tystnad från katolska invandringskritiker - inte för att de är många, men de finns.

Viktigt att vara konsekvent.

Väldigt bra att ni även tar upp det här med den skrämmande europeiska arresteringsordern, som jag nästan dagligdags skräms av vi mitt eget blygsamma bloggande.

Lilli sa...

Såvitt jag kan läsa kan utlämning bara ske om fängelsestraff är eller kan bli aktuellt. Bestämmelsen är alltså inte relevant i förbindelse med den irländska blasfemi-lagen, där "bara" ruinerande böter kan utdömas.

För brotten "rasism och främlingsfientlighet" kan en medborgare tydligen överlämnas till ett land där fängelse i tre år kan utdömas för detta, oavsett hur lagstiftningen på området ser ut i Sverige... Hur definieras 'rasism och främlingsfientlighet'?

Jag tycker dock inte det framgår VAR brottet skall vara begånget... Någon som vet?

Hednamissionen sa...

Ort och ställe spelar ingen roll, eftersom ramlagen mot rasism som antogs i maj 2007 eller 2008 (minns inte exakt) i en formulering upphäver skyddet för bloggar som ligger på servrar utanför EU. Man täppte alltså till en lucka.

Fallet med den australiske medborgaren och förintelseförnekaren Fredrick Toben visar också att i princip alla som vistas i EU och som begår tankebrott kan gripas. (Nu slapp visserligen Toben utlämnas från Storbritannien till Tyskland, men uppenbarligen fanns risken.)

Det råder alltså ett slags tillstånd av juridisk laglöshet eller godtycke i dagens EU.

Som Samtiden.com
skriver
i en föredömlig genomgång av den europeiska arresteringsordern:

”Frågan är hur länge det dröjer innan några av EU:s medlemsstater börjar använda EA i syfte att komma åt personer som motsätter sig den eurabiska dialogen och följaktligen kan anklagas för främlingsfientlighet. Arresteringen av Toben är av den anledningen långt ifrån en banalitet. Den vittnar vältaligt om den förändring i totalitär riktning som EU för närvarande genomgår.”

Hednamissionen sa...

Jag skriver ungefär hälften på engelska på min blogg och den har tre engelsktalande followers, varför jag säkerligen har fler engelsktalande besökare än svensktalande.

Detta innebär läsare i länder med strängare lagar och praxis än det nästan amerikanskt liberala Sverige, t ex Storbritannien och Frankrike.

Jag kommenterar även på t ex Gallia Watch ibland, som är en engelskspråkig blogg som bevakar nästan enbart franska förhållanden.

Skulle jag i en kommentar där omedvetet bryta fransk lag, så skulle jag kunna utlämnas.

Vi har ett par exempel där fransmän åtalats för islamofobi, så det är inte alls osannolikt. Den ene
var den internationellt kände romanförfattaren Michel Houellebecq. Åtalet gällde att han utnämnt kristendomen, judendomen och islam till de tre “dummaste religionerna“, och av dessa tre islam till den “dummaste”.

Dessutom råder ett visst godtycke i definitionen av vad som är åtalbart.

Bara för att ett uttalande är lagligt i ett sammanhang, gör det inte automatiskt det i alla.

Jag misstänker att man ser mer till avsikt och befarad effekt av en bloggs eller ett tv-programs innehåll än uppehåller sig vid huruvida enskilda påståenden i den är lagliga eller inte.

En indikation på detta är att polisen i Midlands i Storbritannien efter ett tv-programmet “Undercover Mosque”, där Channel Four filmat uttalanden i smyg, och därigenom gett en alarmerande bild av
vad förmodat moderata muslimer ansåg privat, och lärde ut i grupper i moskéer, blev föremål för
utredning om programmakarna brutit mot en lag om uppvigling!

Wikipedia

Inget i programmet var förfalskat, allt var de hatiskas egna ord, men att bygga ett helt program på dem innebar ändå ett hot mot samhällsfreden, ansåg någon övernitisk åklagare.

Därför kan innehållet på en engelskspråkig eller delvis engelskspråkig svensk blogg leda till åtal och krav på utlämning. Mina tidigare bloggar har även länkats från ett par andra bloggar som drivits av medlemmar i British National Party, ett parti som är ett rött skynke för det brittiska etablissemanget.

Lilli sa...

@ Diarist

Tack för info!

LP sa...

Tack för informationen diarist, mycket intressant!

Citat från DN:
"...en person som publicerar eller yttrar något blasfemiskt..."

"Något blasfemiskt", det låter som en replik från en gammal svartvit film om inkvisitionen! Vad i h-e är blasfemi egentligen! Jo i praktiken en etikett man sätter på den vars åsikter man ogillar med syfte att tysta kritik. Ungefär samma typ av begrepp som islamofobi.

Alltså, välkommen blasfemilag = adjö yttrandefrihet.

LP sa...

För övrigt är väl hela islam blasfemiskt. Islam förkastar kristendomen som passé och föråldrad, och man brukar mena att islam är den rätta vidareutvecklingen och slutmålet.

Förutom att detta påstående är ytterst förmätet och oändligt korkat, så borde det väl även vara blasfemiskt?

Då det gäller förintelseförnekandet är jag av samma åsikt - ingen tjänar på att man tillämpar tankeförbud i frågan, inte ens om tankarna är fullständigt infantila. Det är idiotiskt att göra förintelsen helig och "magisk" (genom att bla förbjuda att man ifrågasätter att den ägde rum).
Man skall informera om det som hände och inte behandla det som en helig saga, händelsen förlorar i värde då och alla dödsoffren blir till slut meningslösa. Det blir då verkligen bara en hemsk saga till slut. Jag tror att vi tyvärr nästan nått därhän idag, inte minst tack var Hollywood, men även pga den helighetsstatus man gett saken i största allmänhet.

Hednamissionen sa...

Jag slickar i mig berömmet. Vielen dank & merci beaucoup etc.

Beträffande Lilli har jag lagt till hennes blogg i mitt länkarkiv, så att fler kan komma i åtnjutande av hennes behag. . . öh, -fulla ord.

Vadå? Skönhet och intelligens i ett paket - kan man önska sig mer?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vänta bara tills Turkiet och MENA-länderna kommer med, då kan vi t o m komma att utlämnas till länder som praktiserar både tortyr och dödsstraff. Det är förmodligen inte lönt att börja knipa käft nu eftersom bevismaterialet mot oss säkert redan finns lagrat, redo att användas mot oss när tiden är inne. Många av oss kommer nog sluta i galgen vart det lider misstänker jag.

Berit sa...

Ja, vi är väl redan dödsdömda eftersom vi är på Expos lista

Knute sa...

Skjoldungen skriver i en kommentar till Snaphanen:

Tillad mig spagfærdigt at minde om, at Den Europæiske Arrestordre allerede er i brug herhjemme: For et års tid siden blev et sølle fjols udleveret til retsforfølgelse i Tyskland, fordi han – vistnok sammen med et tilvarende fjols fra Sverige – havde distribueret noget nazi-muzak – hvilket ikke er ulovligt. Men det er det i Tyskland, med en strafferamme på op til 4 år. Tyskland er jo stadig et vaklende demokrati, som ikke helt har fået gjort op med fortiden, men beholdt en del tankegods fra det forrige Reich i et misforstået forsøg på at glemme.

Når Danmark nu udleverer sine egne statsborgere til lande med primitive demokrati- og retsopfattelser, er det et virkeligt smart træk at begynde med en sådan tåbe, som ingen kan føle sympati for. Heller ikke jeg. Men dermed har man skabt præcedens.

Når således andre EUSSR-lande godt på vej ind i Sharia-tilstande, såsom UK, Sverige, Holland og Belgien, herefter forlanger danskere med politisk ukorrekte holdninger udleveret, er det blot en ekspeditionssag. Og lur mig – længe inden Tyrkiet bliver fuldt medlem af EUSSR vil man have “særlig begunstigende aftaler” i kraft.

Men det behøver vi ikke at ulejlige os med at lede efter i medierne. Der er – som altid forud for et angreb – radiotavshed.

http://snaphanen.dk/2009/08/18/european-arrest-warrant-m%c3%b8dt-med-apati/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vad Snaphanen skriver bara bekräftar mina misstankar. Kom ihåg att tystnaden kommer lägra sig i media när svenskar blir utlämnade till MENA-länder och jämför det med pk-mantrat att vi inte kan utvisa flyktingar som hotas av dödsstraff i sina egna hemländer. Men skulle etniskt vita svenskar bli utlämnade till nåt MENA-land, dömda och hänga skulle dom m a o inte bry sig ett skit. Vi är inte värda nånting för dem. Lagarna har bara kommit till för att tysta kritiker av deras mångkulturella projekt.

Knute sa...

15-åring på Bornholm åtalas för att ha spridit flygblad på vilka han skrivit:

- Skal Danmark blive et muslimsk land?

- Danmark vågn op!

- Ja til et islamfrit land

- Send perlerne hjem

Anklagemyndigheden kræver, at drengen bliver idømt en frihedsstraf.

"Hvor er det ynkeligt! En stakkels 15 årig som slæbes for øvrigheden pga. en plakat. Man tager sig til multikulturen.

Hvem har anmeldt ham?

Islam er en stat. Muslimerne tilbeder en stat. Denne stat blev grundlagt af Muhammed og den danske stat er nu ude med riven for at forsvare denne modstander som opæder dens territorium og bryder dens love."

Kommentar på
http://snaphanen.dk/2009/08/21/politik-og-ideologi-i-danmarks-efterkrigstid/

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2009/08/21/15-%C3%A5rig+tiltalt+for+fors%C3%B8g+p%C3%A5+at+udbrede+racisme.htm

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.