29 september 2009

Amerikanska skatter går till finska arbetare.

Al Gore, tidigare vicepresident, som drivit en enveten kampanj för att skaffa sig berömmelse och rikedom genom att lura och skrämma människor med Global Uppvärmning, har varit framgångsrik. Han har fått ett Nobel pris, en Academy Award och det senaste är att han tillskansat sig 529 miljoner dollar från skattebetalarna i USA.

Regeringen har beviljat Fisker Automotive Inc. ett fördelaktigt lån för att bygga hybridbilar i Finland. Al Gore har finansiella intressen i företaget så nu subventioneras finska arbetare med amerikanska skatter.
Medelinkomsttagare i USA betalar experiment i Finland för bilar som kostar 550 000 kronor. (Karma S) medan den nya modellen som Fisker nu ska satsa på kallas Nina och ska "bara" kosta 280 000 kr. Det är en ungefärlig årslön för en medelinkomsttagare i USA.

Tesla Motor Inc. har tidigare fått 465 miljoner dollar från regeringen för att bygga en elektrisk bil i Storbritannien som kommer att kosta 109,000 dollar.

Bilarna som tillverkas vänder sig till en marknad som mycket väl skulle ha råd att köpa bilar som inte subventioneras.
Privatpersoner med pengar att satsa på experiment har bedömt att tillverkningen av dessa bilar inte är ekonomiskt försvarbar men de hårt arbetande människor som aldrig har råd att köpa bilarna kan man tvinga att betala genom skatter.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

EN MARKNAD UTAN SUBVENTIONER KAN SKAPAS

Jag såg ett förslag som verkar vettigt att skapa en marknad för elbilar UTAN subventioner.

Googla bara på "mikrobil + SAAB" så kommer en debattartikel i Expresen upp.

Förslaget kostar inga skattepengar, kan börja införas direkt och ger bättre stadsmiljö.

Som i all teknisk utveckling gäller det att erbjuda så konkreta fördelar att en liten, rik grupp på marknaden börjar köpa nyheten. Sen kommr volymproduktion igång, vilket ger priser som även vanligt folk har råd med.

Heureka, kan man tycka. Men jag har inte hört något sen.

Erik i Lund

Finn Finntroll sa...

Amrisarna kan gott ge pengar till stackars finnar. Finnarna har förtjänat det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.