25 september 2009

Dags för verklighetens folk att bryta kulturvänsterns åsiktsmonopol

Jag bodde granne med Christiania ett år, närmare bestämt på Prinsessegade. Det gav mig en ganska god inblick i hur det politiska och kulturella etablissemanget höll sin skyddande hand över allsköns elände, inte minst såg de genom fingrarna med bortsprungna barn som sökte sin tillflykt i "Fristaden".

Så där har det hållit på i många år, med direkta förbindelser mellan högt uppsatta personer med kommunistiskt förflutet och diverse ljusskygga vänstergrupper i rånarluvor. Som Gertrud Galster skriver i sin bok Femte kolonne: "De sitter där ju alla ännu - de gamla femtekolonnarna! Varför då förvånas över kriminalitets-explosionen, narko-vanvettet och skolbarnens fördumning..."

Hela västvärlden drabbades av kommunistväckelsen på 1960- och 70-talen. I Danmark såg vi Blekingegadeligan som rånade banker och gav pengarna till palestinska terrororganisationer. En polisman mördades utan att de misstänkt skyldiga kunde fällas i domstol. Höga jurister som fortfarande är verksamma hörde till ligans supporters.

Som sagt, så där har det hållit på, indoktrineringen verkar inte avta, nu är det 68-ornas barn och barnbarn som håller i de röda (eller gröna) fanorna. Stark stat är på modet, och staten förväntas lägga sig i allting. Men den där staten är inget att lita på, i synnerhet inte i sin nya skepnad Europaunionen som vill släppa in Turkiet, Mellanöstern och Nordafrika i gemenskapen. Mer islam, mindre frihet. De makthavande 68-orna och deras följe är förrädare, svikare, infiltratörer.

Trots att mångkulturen och genus-pratet är deras levebröd borde den så kallade kulturvänstern ta sig en ordentlig funderare över vad för slags "kultur" de håller på med. De försöker inbilla oss att de är revolutionärer men nog fattar de själva att de sitter inne med makten. Den traditionella västerländska kultur de kämpar emot är nästan halvdöd. I Sveriges televisions debattprogram beter sig kulturvänstern som hyenor mot de stackars representanter för för sunt (västerländskt) förnuft och normala (kristliga) värderingar som de släpar dit.

Okej, kulturfrågor kanske inte verkar så viktiga och kanske inte kommer att avgöra riksdagsvalet nästa år. Men kultur är mer än bara litteratur, konst och musik. Alla kulturer går inte in för att folk ska vara hederliga och försöka försörja sig själv. Man kastar sig över välståndet som en kaka som ska delas. Denna kommunistiska rövarideologi, som för övrigt har en hel del gemensamt med islam, infiltrerar samhället och får det att stagnera.

Det finns till och med kristna som tror att det går att vara god på andras bekostnad. Men det är inte att vara god att leka med skattebetalarnas pengar som politikerna gör. Om man tror att det är vad liknelsen om den barmhärtige samariten handlar om har man missuppfattat saken.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

RÖVARIDEOLOGI ÄR RÄTT ORD

Kommunismen och socialismen förutsätter att rikedom på ett för dem oförståeligt sätt bara växer någonstans. Sedan är det deras rätt att erövra den. Röveri md andra ord.

Islam har samma synsätt. Muhammed nådde sin storhet som stråtrövare och överföll karavanerna, som främst drevs av judar. Därför det eviga hatet mot judar. Rikedomen bestod av krigsbyte, vars fördelning upptar många av koranens verser.

Däefter har Islam spritts över Afrika och Asien "med svärdet". Inte med fredlig predikan, som kristendomen gjort.

Notera också att Bibeln förutsätter att man skall "förvalta sitt pund", d.v.s. arbeta idogt för att skapa värden.

Såväl kommunism som islam är destruktiva ideologier, som endast kan regera med despoti.

Fridsamme Fridolf

Anonym sa...

EN MUSLIM FÖR YTTRANDEFRIHET !

Vid flera tillfällen har man ställt frågan: Var finns de moderata muslimer, som inte vill ta livet av andra och vågar stå för det. Jag har trott att det nog finns sådana, men att fundamentalisterna är så många att de hotar och skrämmer alla "sekulariserade" till tystnad.

Jag har just sett en fransk film på Axess TV, där den muslimske journalisten Safouis kamp mot fundamentalisterna skildras. Hans redaktion i Algeriet sprängdes i luften. Han tvingades fly till Paris. Där jagas han ständigt, så att han behöver livvakter. Men han kämpar och vittnar mot fundamentalisterna.

En mycket spännande film, som kan ge lite hopp om framtiden. Det finns alltså några muslimer, som vågar utmana medeltiden.

Särskilt som muslimer i Iran lärt sig hata prästväldet och längta till friheten i väst. När det faller, vilket säkert sker ganska snart, kommer en bas för moderat islam att etableras, där även den religionen får sin reformation.

Tror jag.

Axess kör repriser ändda till den 2/10.

Fridsamme Fridolf

MS sa...

@Fridsamme Fridolf

Visst är det så. Det går nog inte att förställa den sociala och religiösa kontroll som finns i dom flesta muslimska länder. Det är nog inte alltid så lätt om man är en "vettig" muslim som hatar allt vad fundamentalism heter. Förutom hotet av rent våld så kan du även riskera utfrysning om du avviker från normen. Den stora massans tystnad var inte bara ett problem under Nazityskland eller Stalins Sovjet.

Det är dessa muslimer som Väst måste nå och stärka. Fanatism föds oftast i fattigdom och i miljöer där människor utan utbildning lätt manipuleras av källarmullor.

Det finns tyvärr inget som heter moderat Islam men precis som att alla katoliker inte lever sitt liv enligt diktat från Vatikanen så finns det självklart hopp att i framtiden så kommer många muslimska länder inte längre låta religionen styra den politiska agendan utan att det mer blir en privatsak inom hemmets fyra väggar. Mer än så kan man nog inte hoppas på. Islam är en effektiv sekt med hjärntvätt från tidig ålder.

Knute sa...

Lätt att vara generös med andras pengar, skriver Brynte:

"I Malmö fick en arbetslös kvinna av misstag 400 000 kronor av kommunen. När misstaget upptäcktes två månader senare hade hon satt sprätt på 130 000 av dem.

Fritidsnämndens ordförande verkar inte särskilt bekymrad.

"- Jag är mycket tveksam till om det är meningsfullt att göra en polisanmälan. Jag ser inga möjligheter att få tillbaka pengarna, säger fritidsnämndens ordförande Bengt Forsberg (s)." (SvD)

Undra om han hade tagit det med samma ro om det var hans besparingar det gällt? I min värld är det nästan två årslöner. Jag skulle vilja få tillbaks dem eller åtminstone se att de ansvariga ställs tills vars.

Nu rör det sig om skattebetalarnas pengar och då blir det inte mer än en axelryckning. För dem är 400 000 en spotstyvel i jämföresle med de enorma belopp som stort sett spolas ner i toaletten på grund av misshushållning och ideologiska skygglappar."

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12105248

Knute sa...

The hard-left Greens and Socialists are not being given a free pass by Muslim fanatics, not at all. Femke Halsema, a Green politician, has withdrawn her children from a culturally enriched school after a pious Muslim in Rotterdam threatened her daughter.

It’s nice that Ms. Halsema has woken up to the fact that children are not a social experiment. And it’s a pity that she and the rest of her ilk didn’t practice the same principle over the last forty years instead of importing millions of inassimilable migrants into the Netherlands and jamming their children into the schools with native Dutch children. Ms. Halsema is one of those dedicated lefties who use other people, particularly working-class people with no political clout, as the objects of vast social engineering schemes designed to remake society into a socialist utopia. She was even willing to put her own kids on the line to prove her point. Then she discovered the ugly truth about what happens to white children in majority-enriched schools. At least she did the right thing at that point, and removed her kids. Now she’s got a new mantra: instead of NIMBY (“Not in my back yard!”), it’s NWMK — “Not with my kids!”

Alas, her realization has come a few decades too late to help the rest of the Dutch and their unfortunate children. Privileged progressive politicians have options that are unavailable to most ordinary parents. Their kids are stuck in multicultural hell.”

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/12/first-nimby-now-nwmk.html

Anonym sa...

Jag rörs nästan till tårar när jag läser inläggen på denna blogg. Det finns trots allt hopp. Jag är ingen stor skribent och har ofta försökt plita ihop något vettigt, men refuserat mig själv p.g.a. enligt min mening undermåliga uttryckssätt. Här är det många som uttrycker e x a k t vad jag vill säga, exempelvis "fridsamme rolf". Fortsätt så..

Ann-Marie sa...

Anonym; jag kände likadant första gången, men det är bara att hoppa i med fötterna först ;o) Man ska inte vara så hård mot sig själv!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.