05 september 2009

Churchill om islam

Winston Churcill från boken "The River War":

"Hur förfärliga är inte de förbannelser som anfäktar muhammedanismens anhängare! Förutom det fanatiska raseri, som är lika farligt i en man som rabies är i en hund, finns den där förskräckliga fatala likgiltigheten. Effekterna är synliga i många länder. Slösaktig vanor, slarvigt jordbrukssystem, tröga handelsmetoder, och osäkert ägande finns överallt där profetens anhängare regerar eller finns. En degenererad sensualism berövar detta liv dess behag och förfining; och nästa liv dess värdighet och helighet. Det faktum att enligt muhammedansk lag måste varje kvinna tillhöra en man som hans absoluta egendom - antingen som ett barn, en fru, eller en konkubin - kommer att försena den slutliga utrotningen av slaveri tills dess islam har upphört att spela en anselig roll bland män.

Enskilda muslimer kan visa fantastiska egenskaper. Tusentals blir drottningens tappra och lojala soldater; alla vet hur de ska dö; men religionen förlamar den sociala utvecklingen för dem som följer den. Ingen starkare bakåtsträvande kraft finns i världen. Långt ifrån att vara döende, är muhammedanismen en militant missionerande tro. Den redan har spridit sig över hela Centralafrika, och i dess spår uppstår orädda krigare; och vore det inte för att kristendomen skyddades i vetenskapens starka armar - den vetenskap mot vilken den förgäves kämpat - så hade kanske Europas moderna civilisation fallit, på samma sätt som civilisationen i det antika Rom."

The River War by Winston Churchill - gratis e-bok
The River War - pappersbok

Bloggen Politically Incorrect - video med Anwar Malek när han kritiserar arabisk kultur

Har du åsikter om översättningen? Skriv ett inlägg!

4 Kommentarer:

lasse sa...

Må vara att det finns individuellt modiga och skickliga muslimska soldater men generellt är muslimer gedigt usla på att skapa effektiva krigsmakter. Och tur är väl det.
En brittisk officer sammanfattade en gång hur de flesta muslimska förband fungerar:
When in danger, when in doubt - run in circles, scream and shout!"
Det möjliga undantaget är turkiska förband som skötte sig mycket bra 1915 och under Koreakriget.
Kanske är istället den bristande organisationsförmågan ett typiskt arabiskt fenomen?

MS sa...

Han var en klok man helt klart.

Muslimernas besatthet av nästa liv främst manifesteras i unga muslimska fanatikers vilja att spränga sig själva och andra i luften för att komma till himlen och dom 72 väntande oskulderna. Lever man med tanken att det nästa livet är bättre och att man inte har någon egen vilja utan att man bara är utlämnad till Allahs så finns det väl egentligen ingen orsak att göra gott eller anstränga sig i detta liv, eller?

Jag tror jag har skrivit det förut men jag ska svära i kyrkan och citera Osama Bin Laden. En journalist frågade honom om vad skillnaden mellan honom och George W Bush är? Han sa då att den stora skillnaden är att amerikanerna älskar livet och att vi älskar döden.

Det är den inställningen som gör islamisterna så farliga och det är därför man måste kväva all politisk islam i sin linda.

Berit sa...

Också:

“Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.”
Golda Meir

Anonym sa...

Tack för källan till detta Churchill-citat. Har sett delar av det innan , men det är ju kanon att ha boknamn etc när man ska använda citatet.

Göte Borg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.