29 september 2009

Dansk hygge och norsk moro

"Det känns som om vår vurm för Danmark avtar, samtidigt som Norge alltmer framstår som svenskarnas nya hyggeland," kan man läsa i en artikel i Helsingborgs Dagblad. Anledningen skulle vara den påstådda "främlingsfientligheten" i Danmark och att Norge har en mysig programledare i TV som heter Skavlan.

Ja visst är Skavlan bra, men det är nog främst den norska politiska korrektheten som lockar, därför att den liknar den svenska. Kulturvänstern i båda länderna svävar fram en halv meter över verkligheten. Om terrängen inte överensstämmer med kartan är det kartan som gäller.

"Danmarks starkaste varumärke är numera främlingsfientligheten, och denna xenofobi håller på att skjuta den danska hyggebilden i sank. Senast är det Lena Sundströms rosade bok ”Världens lyckligaste folk” som gör upp med den danska självgodheten."
Nåja, det var i en ganska begränsad krets Sundströms bok blev rosad, nämligen bland journalister. Sundströms bok är förljugen, liksom filmen med henne som visades ett antal gånger på TV. Hon bodde en kort tid på Nörrebro i Köpenhamn och trodde sig sen vara expert. Hon lät sig bjudas hem till folk och bjudas på mat för att sen snacka skit om dem och anklaga dem för att vara främlingsfientliga. I själva verket lyssnade hon inte på sina intervjuoffer utan hade i förväg bestämt sig för hurdana de var.

Det finns ett problem här. Till skillnad från Norge kan Sverige inte länge till följa den inslagna multikulturella vägen, därför att vi inte har råd, vi har inte olja. Det förnuftigaste vore nog att även i fortsättningen behålla vår vurm för vårt hyggeland Danmark.

Vilket inte hindrar att vi försöker tillägna oss lite norsk moro. Ordet betyder kul. Det handler om å ha det moro. Men mye moro for asylbarn blir det kanske inte i fortsättningen. Asylströmmen närmar sig gränsen för vad även ett rikt land som Norge kan tackla.

På bilden ovan: det invandringskritiska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen. Vilken väg ska Norge välja, Sveriges förnekelse eller Danmarks öppna debatt? Ingen oviktig fråga med tanke på befolkningsexplosionen i arabvärlden, och hur glesbefolkat Norge är.

Kan gåtan Norge hjälpa oss att se Sverige tydligare? Norge är faktiskt världsmästare i godhet. Inget annat land i världen ger så mycket per invånare till länder i tredje världen.

Sverige är mest illa ute av de nordiska länderna. Många städer och stadsdelar har nu en majoritet av invandrare och har blivit parallellsamhällen. I Stockholms stad har en tredjedel av befolkningen utländsk bakgrund, i förorten Rinkeby 90 procent.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Ondska à la Breivik i Pakistan: Pistolmän angriper skolbuss, dödar fem barn och chauffören och sårar 19.

http://www.politisk-ukorrekt.dk/?p=433

- - -
Norges ambivalenta förhållande till terror

Man undrer sig over broderfolket: Norske bistandspenger går til å lønne terrorister

Abdallah Barghoutis bomber drepte 66 mennesker. Nå får han utbetalt 6000 kroner i måneden mens han sitter i fengsel.

9. august 2001 gikk en mann inn i restauranten Sbarro midt i Jerusalem, bærende på en gitarkasse. I gitarkassa var det ei bombe på mellom fem og ti kilo, innpakket i nagler, skruer og bolter, for å gjøre skaden størst mulig.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/09/14/norges-ambivalente-forhold-til-terror/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.