02 september 2009

Det är inte bara Victoria som Elisabeth Tarras-Wahlberg har svikit

Det svenska hovets trotjänare Elisabeth Tarras Wahlberg är tillbaka på svensk mark efter ett år som rådgivare i internationella relationer hos emiren Hamad bin Khalifa Al Thani i Qatar, ett av världens rikaste länder.

Hon kommer inte att återvända till sin gamla arbetsplats, svenska kungahuset ville inte ha henne tillbaka. TV4 värvade henne genast inför kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleines bröllop.

Antagligen lämnade Elisabeth Tarras Wahlberg kungahuset för att araberna betalade bra för hennes informationer. Svenska folkets skattepengar kunde nog inte matcha oljeshejkens pengar. Det hon gjort är jämförbart med om en diplomat låter sig värvas av en främmande stat. Vad säger UD om att en nyckelperson byter lojalitet? Har hon skrivit på någon försäkran om lojalitet mot Sverige?

Hon känner till allt kungligt skvaller och hemligheter efter 30 år som informationschef och hovmarskalk. Hon varit på statsbesök med kungafamiljen runt om i världen, hon har hört allt, suttit vid middagar och känner till palatsintrigerna bland kungahusen.

Vad använde hon sin kunskap till hos den arabiske emiren? Hur kan hon ha varit lojal, hon har tystnadsplikt förmodligen, men ändå. De visste varför de anställde henne. De kan sänka kungarna rätt bra om de inte dansar efter deras pipa.

Om inte annat fick de väl lära sig lite kunglig etikett av henne. Om de nu gick med på att lära sig utbringa en skål, vin är inte halal, men det är ju oumbärligt vid officiella middagar.

Tidningarna vågar sällan skriva om henne, varför? Var finns hennes lojalitet, mot pengarna eller Sverige, mot arabvärlden eller mot kristenvärlden? Tidningarna bekymrar sig för om hon kommer att avslöja några hemlisar för TV4, men vad avslöjade hon för araberna?

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väldigt bra att det skrivs om det oerhörda svek som Tarras Wahlberg gjorde sig skyldig till. Jag tänkte detta meddetsamma då jag läste om det för ca ett år sedan. Samtidigt som jag inte är förvånad. Det var bra att kungahuset inte ville ha henne tillbaka. Gränsen måste sättas någonstans och hon gick för långt. Hon sålde sin själ och jag tror hon får betala en dag då domens dag infaller och det kommer den att göra för alla som förråder sitt land på ett eller annat sätt.

Anonym sa...

Jag tror Elisabeth Tarras-Wahlberg har större intregritet än ni kan föreställa er. Inte kan det betraktas som något svek att börja hos en annan arbetsgivare efter så många år.

Har ni någon källa till uppgiften att kungahuset nte skulle vilja ha henne tillbaka ? Det kan ju helt enkelt vara så att dom har jobbet redan besatt med den som efterträdde henne. Då gäller att det inte passade. Inte att de inte ville.

För övrigt tror jag inte att någon i kungahuset skulle uttrycka någon sådan åsikt. Uppgiften måste betrkatas om okvalificerat skvaller.

Jag tror att kungahuset kan tycka att det blir riktigt bra med en så kunnig kokmmentator i media. Kan de önska sig någon bättre PR ?


Fundersam

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag är också misstänksam. Dom rika araberna gör ALDRIG nånting utan baktanke. Vi vet redan att moskéerna som dom finansierar i väst är villkorade för att sprida islam till dar al-harb. Det är därför ytterst sannolikt att hon rekryterades med det enda syftet att mjölka henne så mycket som möjligt på information. Av detta kan vi dra slutsatsen att Sverige är ett land som dom prioriterar när det gäller att islamisera. Nån som vet om hon slapp gå klädd som en sopsäck? Den där fotbollsspelarens fru gjorde ju inte det men hon är knappast av något värde för dem heller till skillnad från ETW.

Unknown sa...

det är Hovet som besämmer och Hovet som gör musiken och Hovet som besämmer takten. Om inte
Hovet är nogrannt och bra, då blir hela landet
en jättestor katastrof. Vi har många exempel på
dåligt, sämre, sämst,och det var Henrik den åttondes hov. där dog alla hans kvinnor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.